Dimik Posted February 17, 2008 Report Share Posted February 17, 2008 lepiej Warrior chyba Quote Link to post Share on other sites
Piotrek_DTH Posted February 24, 2008 Report Share Posted February 24, 2008 A z jakich kulek najlepiej strzelać z MP002? 0.28g? Quote Link to post Share on other sites
Dimik Posted February 24, 2008 Report Share Posted February 24, 2008 zalezy czy sila czy zasieg ja bym wzial 0,25, daja rade na wietrze, zasieg tez daje rade no i da sie poczuc hita ;p Quote Link to post Share on other sites
Ariel_ Posted February 26, 2008 Report Share Posted February 26, 2008 A ja bym brał conajmniej 0,3g :wink: . Quote Link to post Share on other sites
NeOcRoN Posted February 26, 2008 Report Share Posted February 26, 2008 Ja zakupiłem Warriora 1 i strzelam z niego z kulek 0.3, ponieważ mam na nich dobrą celność. Na dniach zaczynam tuning, własnie produkuje się ZeroTRiger własnej produkcji ze stali kwasowej, precka, sprężyna SP190, hop-up, tłok, prowadnica...mam zamiar wykręcić z niej około 600 fps. Zobaczymy czy się uda. Quote Link to post Share on other sites
Ariel_ Posted March 3, 2008 Report Share Posted March 3, 2008 Radzę wymienić również cylinder. Jeśli masz fundusze to bierz ten za 4 stówki teflonowany, a jak nie to rurka miedziana o odpowiedniej średnicy wytarczy. Quote Link to post Share on other sites
mikkeboss Posted March 22, 2008 Report Share Posted March 22, 2008 Czy ktoś może wsadzał w tą broń lufę precyzyjną ? jeśli tak to jaką? Co do kulek to w warunkach domowych robione były testy. Odległość 8m 0,25 skupienie 8 albo 6 cm juz nie pamietam 0,30 skupienie 3 cm widac różnicę Quote Link to post Share on other sites
Dimik Posted March 22, 2008 Report Share Posted March 22, 2008 mnie jednak podchodza 0,28 najbardziej, sprawdzalem ostatnio nie mam precki, chcialem wsadzic ale swojego oliva na sell dam i kupie jakiegos AEGa Quote Link to post Share on other sites
Baykos Posted March 29, 2008 Report Share Posted March 29, 2008 Jaki jest zasięg skuteczny, a jaki maksymalny tej repliki? Jaką preckę można do tego wstawić? Jakie są możliwości tuningu ? Czy są gotowe zestawy do tego ? Quote Link to post Share on other sites
w84u Posted April 8, 2008 Report Share Posted April 8, 2008 Witam, całkiem niedawno kupiłem tego AGM (ponad 2 miesiące temu), jest to moja pierwsza replika ASG (nie licząc tych odpustowych za 30zł) i jak narazie nie miałem z nią kłopotów. Jedyne co narazie zamierzam zmienić to gumkę hop-up, bo (nie wiem czy tak powinno być), ale kulki 0,25 ustawione na max hop-upie lecą 20 metrów prosto a potem lecą "w kosmos" i trudno stwierdzić gdzie spadną. Natomiast przy strzelaniu bez hop-upa z odległości 50 metrów spokojnie trafiałem w kartkę A4 (brak wiatru), a "na oko" zasięg (bez hop-upa) wynosił około 70 metrów. Zresztą zamówiłem już kulki 0,28 i 0,30 i w najbliższym czasie je przetestuje. Jest to moja pierwsza "snajperka" (i jedyna w naszym pseudo-teamie), więc trudno mi ją narazie porównać do innych. Jeżeli macie jakieś pytania proszę pytać - w miarę możliwości postaram się odpowiedzieć, bo e.g. co do tuningu narazie nie jestem w stanie - sam staram się uzyskać jakieś informacje. V P.S. Jeśli ktoś jest zainteresowany mogę wstawić zdjęcia. Quote Link to post Share on other sites
Ariel_ Posted April 12, 2008 Report Share Posted April 12, 2008 Jedyne co narazie zamierzam zmienić to gumkę hop-up, bo (nie wiem czy tak powinno być), ale kulki 0,25 ustawione na max hop-upie lecą 20 metrów prosto a potem lecą "w kosmos" i trudno stwierdzić gdzie spadną. Natomiast przy strzelaniu bez hop-upa z odległości 50 metrów spokojnie trafiałem w kartkę A4 (brak wiatru), a "na oko" zasięg (bez hop-upa) wynosił około 70 metrów. Zresztą zamówiłem już kulki 0,28 i 0,30 i w najbliższym czasie je przetestuje. Gumki do tego nie ma niestety. A zakres regulacji HU nie zawiera się w przedziale [ włączony,wyłączony ]. Trzeba wyregulować, czyli stopniowo z pozycji "normal" przesuwać w stronę "hop" aż tor lotu kulki będzie mozliwie najprostszy. Quote Link to post Share on other sites
w84u Posted April 12, 2008 Report Share Posted April 12, 2008 Gumki do tego nie ma niestety. A zakres regulacji HU nie zawiera się w przedziale [ włączony,wyłączony ]. Trzeba wyregulować, czyli stopniowo z pozycji "normal" przesuwać w stronę "hop" aż tor lotu kulki będzie mozliwie najprostszy. Wiem, napisałem przecież, że ustawione na max hop-up'ie tak latają, a regulacja (sporo się trza natropić) fakt sporo pomaga. Po prostu myślałem, że będzie tak jak w tych replikach bez regulowanego hop-up'a - ustawione na max będą dawały dalszy zasięg (a tor lotu kulki się nie zmieni...). Ale widocznie sporo się jeszcze musza nauczyć ;) . Quote Link to post Share on other sites
narciarz Posted June 13, 2008 Report Share Posted June 13, 2008 Witam posiadam ta replike od 2 miesiecy moze troszeczke wiecej co do tuningu to znalazłem na razie prec lufke w KRAKMANIE a co do sprzezyny musze sie wstrzymac bo wszystkie sa za grube i bebechy moga nie wytrzymac co do kulek zdecydowanie 0.30 czasem sa za lekkie ale nie znalzłem 0.33 a przydały by sie bo jak na maxa sie podkreci to 0.30 sa za lekkie myslałem nad ina gumka ale nie wiem jaka wsadzic co do celnosci na 0.30 do 50 metr da sie usczecic kartke A4 nawet w jej srodek idzie trafic a co do strzelanek to mozna fajnie posciagac ludzi z CKM z dalszej odległosci maxymalnu zasieg na 0.30 jest kolo 60 70 metrów na moje oko odezwę się do was i zdam relacje po wymianie lufy na prec zniknie kolo 10 FPS ale bedzie miała wiekszy zasieg i moze lepsze skupienie bynajmniej mam taka nadzieje sorki za błedy (Polski jezyk byc trudny) Quote Link to post Share on other sites
warhail Posted August 7, 2008 Report Share Posted August 7, 2008 Kolega chce kupić jakieś sprężynowe ASG (posta piszę ja bo biedak neta niema), zastanawia się między M16 Cybergun'a a właśnie AGM 002. Z jednej strony M16 za wygląd, z drugiej moc AGM. A co lepsze pod względem jakości (co będzie dłużej służyć)? Quote Link to post Share on other sites
lunar Posted November 18, 2008 Report Share Posted November 18, 2008 Witam! Mam tą replikę ok. 4 miesiące. Kulki rzadko, nie wiem jakim cudem wpadają do cylindra, przez co odbicie zpowrotem tłoka jest nie możliwe, lecz da się je wyciągnąć bez rozbiórki(przypuszczam ze wpadają przez otwór przez który wystaje taki cypelek z głowicy tłoka). Rozkładałem ją chyba 4 razy(do ostatniej sprężynki. Nie polecam rozbierać mechanizmu spustowego) i wnętrze wygląda tak: prowadnica sprężyny i tłok-mocny ABS, cylinder-aluminiowy, głowica cylindra-mosiądz, mechanizm spustowy-CAŁY z metalu, komora hop-siup-obudowa metalowa, regulator-ABS, gumka gumowa(niestety nie silikonowa), lufa-mosiądz. Body nie jest wykonane tak jak w replikach G&P itp., lecz nie należy tez do najgorszych:). Hej narciarz,czy mógłbyś mi wysłać linka do lufy prec. do tej repliki, bo sam nie potrafię znaleźć :cry: . Z góry Ci dziękuję. PoZdRo 4all Quote Link to post Share on other sites
lunar Posted November 19, 2008 Report Share Posted November 19, 2008 "(przypuszczam ze wpadają przez otwór przez który wystaje taki cypelek z głowicy tłoka)" przepraszam popełniłem tutaj błąd, zamiast głowicy tłoka, powinno być głowicy cylindra Quote Link to post Share on other sites
kamuli9 Posted November 24, 2008 Report Share Posted November 24, 2008 A ktoś mi powie ile wytrzymuje w stocku(jak długo) , ogólnie planuje kupić 002 na zimę. pozdr Quote Link to post Share on other sites
pser15 Posted December 20, 2008 Report Share Posted December 20, 2008 Witam Mam zamiar kupić dobrą "snajperkę" do 420 zł Myślałem właśnie nad kupnem L96A1 (AMG) http://www.taiwangun.com/shop,show,796 Poproszę o jakąś radę kogoś kto miał już z tym doczynienia. Z góry Dziękuję :P Quote Link to post Share on other sites
cezii Posted December 20, 2008 Report Share Posted December 20, 2008 Za 420,- to ty do dobrej snajperki cylinder możesz kupić... :wink: A jeżeli chodzi ci o parasnajpe to TYLKO Well Warrior 1 Quote Link to post Share on other sites
pser15 Posted December 20, 2008 Report Share Posted December 20, 2008 aha :P a może ta wersja L96A1 (Sniper Set) http://www.taiwangun.com/shop,show,748 i do tego taki oto tuning: http://www.taiwangun.com/shop,show,1324 http://www.taiwangun.com/shop,show,1196 teraz to powinna sie w miare nadać na jakieś szczelanki ASG ??? Quote Link to post Share on other sites
cezii Posted December 20, 2008 Report Share Posted December 20, 2008 Tego zestawu 500fps nie włożysz do niego do puki nie wzmoznisz zespołu spustu... Zresztą masz o nim temat na ponad 40stron... Quote Link to post Share on other sites
pser15 Posted December 20, 2008 Report Share Posted December 20, 2008 rozumię.. a na jakiej stronie mogłbym zakupić taki wzmocniony zespołu spustu ?? Quote Link to post Share on other sites
cezii Posted December 20, 2008 Report Share Posted December 20, 2008 Specshop.pl O ile masz 499zł :) Quote Link to post Share on other sites
pser15 Posted December 20, 2008 Report Share Posted December 20, 2008 wow to sie zabardzo nie opłaca xD trudno to tego nie kupie ale teraz na święta sobie odpale tą "snajperkę" L96A1 (Sniper Set) http://www.taiwangun.com/shop,show,748 i do tego dokupie dwójnóg http://www.taiwangun.com/shop,show,1196 to narazie powinno starczyć początkującemu snajperowi asg :P Quote Link to post Share on other sites
Terenowy Posted February 10, 2009 Report Share Posted February 10, 2009 Witam, ja mam taki problem że w załączonej do zestawu lunety miałem problemy z krzyżem celowniczym, był za słabo zalutowany i poprostu odpadł. Co do repliki jest świetna, ładnie można zciągać cele a dodatkowo jest cichy... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts