Majkel86 Posted July 27, 2007 Report Share Posted July 27, 2007 (edited) Otóż znalazłem taką ślicznotkę: FULL METAL ABS Czy ktoś mi powie coś więcej na temat tych chińczyków? Proszę o konkrety, a nie domysły oraz posty typu "ale zajedfabisty gunnn" albo "phhii chiński shit". No to słucham :mrgreen: Edit: http://pl.youtube.com/watch?v=XnVYUBxpGFc - jak kocham takie filmiki :-F Edited July 27, 2007 by Majkel86 Quote Link to post Share on other sites
Westie Posted July 28, 2007 Report Share Posted July 28, 2007 Było... Może nie akurat o tym modelu, ale o Boyi ogólnie (dyć jeden wał, do wszystkiego pakują ten sam gearbox). Wersja ABS jest OK, ale podobno metal body jest koszmarne - lufa lata jak popaprana. Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted July 28, 2007 Author Report Share Posted July 28, 2007 No dobra Westie a jak bebechy tego wynalazku? Quote Link to post Share on other sites
Westie Posted July 28, 2007 Report Share Posted July 28, 2007 Poza metalowym hopkiem, w którym lubią zacinać się kulki, to względnie nieźle. Tylko czasem trafi się gówniany silnik. Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted July 28, 2007 Author Report Share Posted July 28, 2007 No dobra... To jak by dać tam hu metal od SRC plus precka i guma silikon guarder? Quote Link to post Share on other sites
cube Posted July 29, 2007 Report Share Posted July 29, 2007 tylko jakos muszki dopatrzec sie nie moge... czyli celujemy po lufie jak z hardballera lub koli. Quote Link to post Share on other sites
scizophrenikz Posted July 29, 2007 Report Share Posted July 29, 2007 Mam wersje R.A.S., te same bebechy więc powiem tyle - sprawuje sie idealnie. Hopek idealny, można ustawić praktycznie idealne skupienie. Silnik na batce 10V kręci jak oszalały, na 8,4V niezgorsza jakośc, troche wolniejszy ot co. Co do metal body, nienajgorsze, troszke upper receiver sie rusza ale da sie go raczej skręcić aby było ok. Lufa? Gites, żadnych problemów. Reasumując - wart zakupu, lepszy od P&J Quote Link to post Share on other sites
Russiantank Posted July 30, 2007 Report Share Posted July 30, 2007 mógł byś napisać jak wygląda zasięg skuteczny?? Quote Link to post Share on other sites
scizophrenikz Posted July 30, 2007 Report Share Posted July 30, 2007 45-50m Quote Link to post Share on other sites
jumbo71 Posted July 31, 2007 Report Share Posted July 31, 2007 Dzis stalem sie szczesliwym posiadaczem M4 SO :) Jak dla mnie baba, za takie pieniadze nic lepszego nie znajdziecie :D ZAsiegu mojego egzemplaza jeszcze nie mierzylem bylem tylko na chrono i wskazalo rowniusienko 350fps :) Jedyna wada to ze muszki nie ma xD ale to sie da zmontowac :D Quote Link to post Share on other sites
Alien_Sz Posted August 2, 2007 Report Share Posted August 2, 2007 A co z magazynkami? Mozna gdzies dokupic? Pozdr. Quote Link to post Share on other sites
W.Zajcev Posted August 2, 2007 Report Share Posted August 2, 2007 To są chyba standardowe magazynki do M4/M16 które można kupić chyba w każdym sklepie. Quote Link to post Share on other sites
dr_wisla Posted August 2, 2007 Report Share Posted August 2, 2007 Kupił ktoś już do tego low-capy? Jak ktoś kupi low-capy, to napiszcie jakie pasują idealnie, a jakie się telepią w gnieździe. Quote Link to post Share on other sites
scizophrenikz Posted August 2, 2007 Report Share Posted August 2, 2007 Chyba każde magi będą sie w nich niestety telepać. MAG sie telepią... Quote Link to post Share on other sites
RzezniQ Posted August 7, 2007 Report Share Posted August 7, 2007 Wczoraj trzymałem to cudo w shitfire.pl. W wersji full metal lufa nie lata nic a nic, ris jest dokręcany do bodu a nie jak to zwykle trzyma się na sprężynie delty. Body prezentuje się średnio kupiaście, koło selektora nie zaobserwowałem żadnych napisów, za to po jego przeciwnej stronie były jak nabradziej. Brak muszki to jakieś nieporozumienie - jak tym celować? Doliczyć trzeba kolimator, lufa 310 mm nie zachwyca a na jej końcu jest jakiś plastikowy glut (wklejona do tłumika była czy jak?). Przy okazji pragnę pozdrowić pana, który na moją prośbę o pokazanie 3 karabinów powiedział: "To co ja mam pół magazynu przynieść - niech się pan zdecyduje", moja odpowiedź : "jestem zdecydowany odrzuciłem przynajmniej kilkaset modeli". :D Quote Link to post Share on other sites
DrZeRT Posted August 10, 2007 Report Share Posted August 10, 2007 Jaka jest średnica tłumika w miejscu w którym wchodzi pod risa, czy tłumik w jakiś sposób ma za zadanie stabilizować chwyt przedni?Jaka jest długość tłumika? Tak dla pewności czy lufa wewnętrzna ma 310mm? Quote Link to post Share on other sites
RzezniQ Posted August 11, 2007 Report Share Posted August 11, 2007 Jaka jest średnica tłumika w miejscu w którym wchodzi pod risa, czy tłumik w jakiś sposób ma za zadanie stabilizować chwyt przedni?Jaka jest długość tłumika? Tak dla pewności czy lufa wewnętrzna ma 310mm? Co do śrenicy nie wiem ale lufa wew ma 310mm. Tłumik jest jakoś wkręcany i stabilizuje chwyt przedni, nie ma efektu chwiejnej lufy. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
jumbo71 Posted August 11, 2007 Report Share Posted August 11, 2007 Tlumik nie ma w zadnym stopniu stabilizowac chwytu przedniego... Srednica zwenetrzna: 34mm Dlugosc: 180mm co do lufy to nie wiem nie chcialo mi sie mierzyc Quote Link to post Share on other sites
Atreus TedBeer Posted August 26, 2007 Report Share Posted August 26, 2007 Od razu zaznaczam że jestem zielony. Właśnie mam zamiar sobie coś takiego sprawić na urodzinki 8-) Jednak potrzebuję kilka informacji. Jak wygląda syatuacja odnośnie uchwytu na pas nośny, bo podobno lubią się łamać w M4? Czy tak samo jest w tym modelu? Metalowe magazynki low-cap CA lub P&J pasują do tego czy nie? Ogółem, jeśli chodzi o flaczki to czy są kompatybilne z np. CA ? Na razie tyle mnie interesuje. Quote Link to post Share on other sites
hegemon Posted August 26, 2007 Report Share Posted August 26, 2007 Magazynki najprawdopodobniej będą pasować. Bebechy na 100% są kompatybilne ze standardami TM Quote Link to post Share on other sites
jumbo71 Posted August 26, 2007 Report Share Posted August 26, 2007 Magazynki pasuja na 100% aczkolwiek z kilkoma mialem taki myk ze latalu na boki strasznie (odrobina tasmy izo rozwiazuje problem). Bebechy takze sa kompatybilne. Jedyna wada tej repliki to dystanser HU takze odrazu z replika kupuj gumke hop siup Quote Link to post Share on other sites
Atreus TedBeer Posted August 27, 2007 Report Share Posted August 27, 2007 Thx, ale co z chwytem na pas nośny? Połamie się czy wytrzyma, bo właśnie w plastikach podobno się łamał. Nie wiem jak tutaj. Quote Link to post Share on other sites
jumbo71 Posted August 27, 2007 Report Share Posted August 27, 2007 Pas nosny mialem juz na 3 strzelaniach.. ciagle dziala. Nie wygial sie jeszcze ani nie zaczal pekac... Quote Link to post Share on other sites
Atreus TedBeer Posted August 30, 2007 Report Share Posted August 30, 2007 (edited) Właśnie się dowiedziałem, że te 45-50m skutecznego zasięgu to jakaś bajka. Więc jak to z tym jest? No i ten GB jest wzmocniony czy nie? Bo też słyszę, że nie :???: Jak tak dalej pójdzie, to zostanę zmuszony do plastika P&J II gen. a tego za bardzo nie chcę. Ja chcę metal :cry: Edited August 30, 2007 by Atreus TedBeer Quote Link to post Share on other sites
jumbo71 Posted August 30, 2007 Report Share Posted August 30, 2007 GB NIE jest wzmocniony podabnie jak w PJ czy JG czy Cymie... Skuteczny zasieg owszem jest taki... przy dobrej pogodzie i wymienionej gumce hopsiup. Każdy filozofuje i nie wiadomo kogo sluchac :P Ja tam juz mam chwilke ta repliczke i nie nazekam. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts