Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Ostatnio znalazłem na forum link do 'nowego' sklepu z replikami. Z ciekawosci przejrzałem ich ofertę - "może będą mieć coś ciekawego..." I było - M4A1 zasilane dwutlenkiem węgla.

Z opisu na stronie można wywnioskować, iż jest to RAM przystosowany do używania kulek 6 mm, które wkłada się w atrapy łusek. Magazynek mieści 20 takowych (500 kupujemy z repliką).

Napędem dla kulek jest CO2, którego zbiornik (20oz) jest umieszczony w kolbie. Podobno można zastosować także inne zbiorniczki, poczynając od 12g kapsuł, a kończąc na dużych butlach używanych w markerach paintball'owych. Prędkość wylotowa kulki jest regulowana w zakresie od 450 do 500 fps'ów. Można strzelać zarówno na semi- jak i na full- auto. Szybkostrzelność jest regulowana w zakresie "2-8 x/sec ".

Cała 'replika' wykonana jest z bliżej nieokreślonego metalu, przy czym waży waży 3 kg.

Ww. informacje pochodza ze strony www.sklepasg.pl i moga być przekłamane. Repliki w ręku nie miałem, ani nigdy jej nie widziałem 'na żywo' - wątek zamieszczam jako ciekawostkę, bo wątpie, aby ktoś chciał zbierać łuski po zabawie. Z resztą sama cena zabawki może niejedneego odstraszyć...

Jeżeli 'powtórzyłem' temat, to przepraszam - takowego nie znalazłem.

Z tego co ja czytałem na ww. stronie, to w tym RAM'ie jest zamontowana specjalna konwersja z lufą 6 mm'ową i Hop Up'em. "Dziwnym" bym tego nie nazwał, bo to nowy pomysł nie jest - podobne rozwiązanie widziałem (na zdjęciach) w replice M79 produkcji CAW'a (...).

Ponad to, o ile dobrze pamiętam, to kulki do RAM'ów miały nieco inną średnicę, niż te do paintball'a.

Edited by dark_griph

Witam!

O ile pamiętam było na forum już mówione o tym systemie.

Polecam zajrzeć na ACTIVEGAMES

Jak i forum www.specarmory.com

Ponad to, o ile dobrze pamiętam, to kulki do RAM'ów miały nieco inną średnicę, niż te do paintball'a.

Zgadza się średnica kulki paintballowej to 0.68 a kulka RAM 0.43.

Dziwne z tą amunicją 6mm... bo z tego co czytałem... to ,,bronie'' typu RAM strzelają amunicją PAINTBALL'ową...

Owszem ale "amunicją" o mniejszej średnicy, jak wyżej 0.43, która nie zawiera tyle budyniu co kulka paintballowa.

Co do "amunicji" 6mm, są specjalne konwersje na ASG z systemem hop-up (nieregulowanym) i bez, jak i również na śrut.

Edited by OSA_Schwiercu
  • 1 month later...

Cos co uwazam za duzy plus, a czego mi bardzo brakuje w aegach, to niewrazliwosc na srodowisko wodne, do minusow mozna zaliczyc luski (chyba ze bylyby dostepne za takie pieniadze ze nie zal by bylo zgubic) No i troszke zasilanie. 200 strzalow, gdzie zachodzila by pewnie analogia z naszych GBB gdzie przykoncowce maga spadaja osiagi, to troche malo

Orientuje sie ktos ile to ma FPSow?

Edited by Yunior_5

Ta replika jest RAM'em z "konwersją" do asg - czyli ciaśniejsza lufa, względem wersji pierwotnej. Kulki 6 mm są także lżejsze od "RAM'owych". Przypuszczam, że na stronie producenta mogła być podana prędkośc wylotowa dla 'RAM'u', a na stronie sklepu dla 'konwersji ASG' i stąd ta rozbiezność.