kikasz Posted August 12, 2007 Report Share Posted August 12, 2007 Witam. Ostatnio kupiłem tę replikę: SWD Dragunow Zauwarzyłem że karabin ma zasięg ok. 20-25m, porównywałem nawet karabin z Coltem XM177 "Commando" za 145 zł. i zasięg ma o wiele gorszy. I tu moje pytania: Czy to normalne że tan karabin ma taką moc? Albo czy trzeba karabin "odblokować" czy coś w tym stylu? Jeśli samemu nie da się nic zrobić, to czy raklamacja obejmuje taki "defekt"? Z góry Dzięki ;-) Quote Link to post Share on other sites
Brenten Posted August 12, 2007 Report Share Posted August 12, 2007 A ustawiłeś hop-upa? Ewentualnie hopek może być uwalony silikonem i przejdzie mu po kilkuset strzałach , dosyć często tak bywa. Quote Link to post Share on other sites
lupek Posted August 12, 2007 Report Share Posted August 12, 2007 Ale kolego wersja za 319 zł do której podałeś link ma plastikowy gearbox, więc jest to tani shit z metalową obudową. Zasięg w takich plastikowych zabawkach nie będzie większy niż 25m. Quote Link to post Share on other sites
xxxFENCExxx Posted August 12, 2007 Report Share Posted August 12, 2007 Pomijamy już fakt, że ten AEG to nie jest REPLIKA. A tym bardziej nie SWD. Nie ma broni wyglądającej jak to "coś". Nazwa produktu jest myląca. Quote Link to post Share on other sites
kikasz Posted August 12, 2007 Author Report Share Posted August 12, 2007 A ustawiłeś hop-upa? Ewentualnie hopek może być uwalony silikonem i przejdzie mu po kilkuset strzałach , dosyć często tak bywa. Tak ustawiałem, zasięg jest większy, ale kulka leci mocno do góry, więc celność jest zerowa, a wystrzelałem już wystarczającą ilość kulek żeby zasięg choć trochę się poprawił wieć to raczej nie to ;-) Zasięg w takich plastikowych zabawkach nie będzie większy niż 25m. hmm, dziwne bo w innej "plastikowej zabawce" ( Colt XM177 "Commando" z plastikowym gearbox'em) zasięg to spokojnie 35m. Quote Link to post Share on other sites
dr_wisla Posted August 12, 2007 Report Share Posted August 12, 2007 Tak ustawiałem, zasięg jest większy, ale kulka leci mocno do góry, więc celność jest zerowa, To znaczy, że nie ustawiłeś. Quote Link to post Share on other sites
kikasz Posted August 12, 2007 Author Report Share Posted August 12, 2007 Ustawiałem też oczywiście żeby tor kulki był najprostrzy, ale zasięg i tak poprawia się minimalnie Quote Link to post Share on other sites
dr_wisla Posted August 12, 2007 Report Share Posted August 12, 2007 (edited) Chodzi o to, żeby kulka leciała prosto, a jaki będzie zasięg to już inna sprawa - od tego są poszczeólne części Gearboxa. Edited August 12, 2007 by dr_wisla Quote Link to post Share on other sites
Wojtass_nt Posted August 12, 2007 Report Share Posted August 12, 2007 Czego oczekujesz od tego co podałeś w linku? Plastikowy gearbox- syf Całe body plastikowe. Mogłeś dołożyć 100zł i mieć już coś z górnej półki tanich aegów z metalowym GB. Quote Link to post Share on other sites
kikasz Posted August 12, 2007 Author Report Share Posted August 12, 2007 Czego oczekujesz od tego co podałeś w linku? Plastikowy gearbox- syf Całe body plastikowe. Oczekiwał bym żeby miała chociaż jak w karabinach za ok. 100 złotych elektrycznych, bo to chyba nie jest normalne że ma zasięg o polowe gorszy od Coltem XM177 "Commando" za 145 zł z którym go porównywałem. I ktoś by mógł napisać co bym mógł z tym zrobić, chyba że ktoś ma taki sam karabin i napisze że on rzeczywiście strzela tak słabo, po najnowszych próbach średnio-celny zasięg to poniżej 15 metrów(z 15m bardzo ciężko jest trafić w znak drogowy, a z XM177 trafiałem z 30 metrów, bo jak narazie 1 osoba na 4 próbowałem coś pomóc. Pozdr. Quote Link to post Share on other sites
lupek Posted August 12, 2007 Report Share Posted August 12, 2007 Człowieku, kupujesz plastikowy szit i myślisz że co, że znajdzie się cudowny sposób i replika będzie strzelać na 50 m?? Full plastik fantastik już tak ma że jedna replika strzela na 15 a druga na 30m. A i tak po kilku miesiącach rozpadnie się. Jeśli samemu nie da się nic zrobić, to czy raklamacja obejmuje taki "defekt"? Ta replika to sama w sobie jest jednym wielkim defektem :) Quote Link to post Share on other sites
Przemalek Posted August 12, 2007 Report Share Posted August 12, 2007 Ja mam radę. Odłóż tę replikę na półkę, niech twój kolega postrzela jeszcze z miesiąc, wtedy weź replikę z półki, i będziesz mieć lepszy zasięg ;) Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted August 13, 2007 Report Share Posted August 13, 2007 A nie przysługuje mu przypadkiem prawo oddania towaru jeśli nie spełnia oczekiwań w terminie 14 dni ? Quote Link to post Share on other sites
noah Posted August 13, 2007 Report Share Posted August 13, 2007 7 dni z tego co pamietam, 14 dni to mają serwisy na naprawy Quote Link to post Share on other sites
xxxFENCExxx Posted August 13, 2007 Report Share Posted August 13, 2007 Przy zakupie przez internet - 10 dni Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted August 14, 2007 Report Share Posted August 14, 2007 No właśnie - więc korzystaj póki możesz... Quote Link to post Share on other sites
Przemalek Posted September 19, 2007 Report Share Posted September 19, 2007 i jak? ps. 300zł płaciłeś, za metalowe części. W plastikowych syfach jest full plastik fantastik. Nnno, oprócz śrubek, ciężarków, i "aluminiowej" lufy. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts