Pasti Posted August 14, 2007 Report Share Posted August 14, 2007 Pewnego pięknego dnia znalazłem pomiędzy stosami gazet leżącymi pod biurkiem najnowszy numer gazety Broń i amunicja. Jest tam artykuł o replice chińskiego type 97. No niby full wypas, jakiś ''normalny'' GB, zasilane akumulatorem 9.6v, pasujące magazynki od serii m4/m16. Gdzie mogę to dostać? pozdrawiam Pasti P.S.- sorki za błędy, o ile są. Link to post Share on other sites
mike2156 Posted August 14, 2007 Report Share Posted August 14, 2007 Jeszcze nie bardzo można to dostać gdziekolwiek ;-) Premiera miała mieć miejsce w zeszłym miesiącu, ale najwidoczniej jeszcze RS guny dopracowuje. Swoją drogą, to widziałem na stronie jakiegoś brytyjskiego bodajże sklepu pre-order, coś koło 400$ wychodziło, nie pamiętam dokładnie. GB toto ma jakiś niby specjalny, żeby zachować dokładną skalę 1:1 wobec oryginału. Na ile kompatybilny z częściami z GB v.2 i v.3 póki co nie wiadomo. Link to post Share on other sites
Pasti Posted August 14, 2007 Author Report Share Posted August 14, 2007 Jeszcze nie bardzo można to dostać gdziekolwiek ;-) Premiera miała mieć miejsce w zeszłym miesiącu, ale najwidoczniej jeszcze RS guny dopracowuje. Swoją drogą, to widziałem na stronie jakiegoś brytyjskiego bodajże sklepu pre-order, coś koło 400$ wychodziło, nie pamiętam dokładnie. GB toto ma jakiś niby specjalny, żeby zachować dokładną skalę 1:1 wobec oryginału. Na ile kompatybilny z częściami z GB v.2 i v.3 póki co nie wiadomo. A w kraju nikt tym nie handluje?:smutny: Z tym GB to nie wiem, w gazecie pisali, że ''części są zgodne ze standardem wytyczonym przez TM''... Więc miejmy nadzieje, iż GB nie zmodyfikowany. Liczę na to. Reszta w układzie bull-pup to L85(GB z bb), FAMAS(GB v1), no i AUG (v3). Z czego AUGa można najłatwiej tuningować. FAMAS ma podobno ograniczone możliwości tuningu, a z L85 to już sam nie wiem.... pozdrawiam Pasti P.S.- RS produkuje jeszcze replikę produkowanego w chinach AK47. Link to post Share on other sites
Faroo Posted August 15, 2007 Report Share Posted August 15, 2007 Reszta w układzie bull-pup to L85(GB z bb), FAMAS(GB v1), no i AUG (v3) Jest jeszczne FN FS2000 ze zmodyfikowanym gb v.2 i 350 fps w stocku. Link to post Share on other sites
mike2156 Posted August 15, 2007 Report Share Posted August 15, 2007 A w kraju nikt tym nie handluje?:smutny: Nikt, bo jak pisałem RS jeszcze swoich replik na rynek nie wypuścił ;-) Z tym GB to nie wiem, w gazecie pisali, że ''części są zgodne ze standardem wytyczonym przez TM''... Więc miejmy nadzieje, iż GB nie zmodyfikowany GB to jakiś nowy typ zaprojektowany przez RS, sprawdź ich stronę o Type97 Części GB rzeczywiście mają być kompatybilne z tymi dostępnymi na rynku, ale w jakim stopniu, to trzeba poczekać, aż replika pojawi się na rynku. Jest jeszcze FN FS2000 ze zmodyfikowanym gb v.2 i 350 fps w stocku. Tylko, że przez jedną z tych modyfikacji, do repliki nie wchodzą mid, low i real capy bez ich piłowania :-F Pozdrawiam, Mike Link to post Share on other sites
Pasti Posted August 15, 2007 Author Report Share Posted August 15, 2007 (edited) Jeny..... Oni wszyscy(producenci AEG) zmówili się by produkować bezkolbowce z zmodyfikowanymi GB(AUG wyjątek)??? :strach: @mike2156: Magi do FN FS2000 to akurat no problem, moim problem to ten GB. Może mi ktoś przetłumaczyć ten tekst o GB z tej strony??? Mnie w szkole uczyli tylko niemieckiego, a angielski to jedynie zwroty z gier komputerowych znam....:smutny: Edited August 15, 2007 by Pasti Link to post Share on other sites
Pasti Posted August 16, 2007 Author Report Share Posted August 16, 2007 A ten type 97 fajny tylko będzie cholernie drogi... Jak patrzyłem na jakieś foty (nie pamiętam w którym wątku) to GB ma być zupełną nowością. Z tą ceną coś wiadomo? Nie to złe pytanie.. Raczej jaki sklep będzie ściągał(w kraju oczywiście)? Link to post Share on other sites
mike2156 Posted August 16, 2007 Report Share Posted August 16, 2007 (edited) TUTAJ Artykuł o Type 97. Chętnie bym Ci, Pasti, pomógł w zrozumieniu tekstu, ale zaraz wyjeżdżam na 10 dni, także nie bardzo będę miał jak pomóc. Ale na pewno znajdzie się tu jakiś uczynny forumowicz, skory do przetłumaczenia fragmentów tekstu :-P Pozdrawiam, Mike Edited August 16, 2007 by mike2156 Link to post Share on other sites
Pasti Posted August 20, 2007 Author Report Share Posted August 20, 2007 Jeszcze jeden szczegół: szkielet GB będzie z duraluminium. Link to post Share on other sites
noah Posted September 15, 2007 Report Share Posted September 15, 2007 PRE-ORDER NOW!!!! Link to post Share on other sites
Pasti Posted September 16, 2007 Author Report Share Posted September 16, 2007 No trochę to kosztuje... :strach: Link to post Share on other sites
xxxFENCExxx Posted September 16, 2007 Report Share Posted September 16, 2007 To jest tanio - miał być dwa razy droższy. Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted September 16, 2007 Report Share Posted September 16, 2007 Tak jak mówiłem kiedyś... 1200-1400zł przy przeliczaniu, u nas po ściągnięciu przez sklep to ok. 1700-1900zł :( Link to post Share on other sites
zombie_snake Posted September 17, 2007 Report Share Posted September 17, 2007 Nie przesadzajmy. Postulowałbym raczej, że 1700zł to max. Inaczej w ogóle by się nie opłacało kupować, ergo importerom sprowadzać. Link to post Share on other sites
noah Posted September 29, 2007 Report Share Posted September 29, 2007 Link to post Share on other sites
Guest british Posted September 29, 2007 Report Share Posted September 29, 2007 (edited) Jeśli to kogoś zainteresuje, to repliki RealSword nie strzelają "z napiętej sprężyny" (w ten sposób działają aegi KSC, PSG-1 od TM oraz L85 od G&G oraz Army). Edited September 29, 2007 by british Link to post Share on other sites
arend Posted October 6, 2007 Report Share Posted October 6, 2007 No to już zaczynam gromadzić fundusze na Typ 97b Link to post Share on other sites
Guest british Posted October 20, 2007 Report Share Posted October 20, 2007 Nowy film na youtube - .Typ 97b jest sexy :D . Link to post Share on other sites
Pasti Posted October 20, 2007 Author Report Share Posted October 20, 2007 (edited) Sexy, nie sexy, ale pragnę zwrócić uwagę, że to będzie jedna z tych replik, gdzie napis "Made in china" będzie jak najbardziej na miejscu :D :D :D :D . Chińskie, przez chińczyków, dla chińczyków wyprodukowane. Nie rozumiem, ostre type97 to kopia FAMASa zasilana magazynkami od M4?? Edited October 20, 2007 by Pasti Link to post Share on other sites
Guest british Posted October 20, 2007 Report Share Posted October 20, 2007 (edited) A Famas to niby nie ma magazynków zgodnych ze STANAGiem? Poza tym co niby świadczy o tym, że to kopia? Że obydwa są w układzie za przeproszeniem bullpup? Edycja: Poza tym pierwowzór Typu 97 był na 5.8x42, trochę inaczej niż Famas, nie sądzisz? Edited October 20, 2007 by british Link to post Share on other sites
Juba Posted October 20, 2007 Report Share Posted October 20, 2007 Sexy, nie sexy, ale pragnę zwrócić uwagę, że to będzie jedna z tych replik, gdzie napis "Made in china" będzie jak najbardziej na miejscu :D :D :D :D . Chińskie, przez chińczyków, dla chińczyków wyprodukowane. Nie rozumiem, ostre type97 to kopia FAMASa zasilana magazynkami od M4?? Do większości prawdziwków FAMAS'ów pasują magazynki od eMek(standart STANAG). Sam czekam-będzie czym się wyróżniać na strzelankach :). Wie ktoś jaki GB siedzi w tym chinolu? Link to post Share on other sites
Pasti Posted October 20, 2007 Author Report Share Posted October 20, 2007 Do większości prawdziwków FAMAS'ów pasują magazynki od eMek(standart STANAG). Sam czekam-będzie czym się wyróżniać na strzelankach :). Wie ktoś jaki GB siedzi w tym chinolu? Nowa wersja. Nie wiadomo jaka v?, ale będą pasowały części od normalnych, nie modyfikowanych GB wcześniejszych wersji. Szkieletu(z duraluminium) GB tej wersji póki co chyba nigdzie nie ma do kupienia osobno. Miejmy nadzieje, że pojawi się również FAMAS z takim GB... Link to post Share on other sites
Promant Posted November 8, 2007 Report Share Posted November 8, 2007 Dostaniesz tu: http://www.gunfire.pl/product-yid-11521899...pe-97-RS97.html Link to post Share on other sites
Recommended Posts