mastah Posted November 18, 2007 Report Share Posted November 18, 2007 Alfonso - Zainwestuj lepiej w słownik. Low - Nie ten temat. Link to post Share on other sites
adrian - brs Posted November 18, 2007 Report Share Posted November 18, 2007 Low ja swoje M4 właśnie tam kupiłem. Jestem zadowolony. Link to post Share on other sites
qubosz Posted November 23, 2007 Report Share Posted November 23, 2007 Trochę dziwne to jest, na korpusie niema żadnych oznaczeń... a na lufie pięknie wybite: " C MP 5.56 NATO 1/7 " Ogólnie bardzo ładny karabinek :wink: Link to post Share on other sites
Norbert_mezo Posted November 23, 2007 Report Share Posted November 23, 2007 A jak u niego z awaryjnością? Czy często coś się psuje? Link to post Share on other sites
Sparda Posted November 24, 2007 Report Share Posted November 24, 2007 Interesuje mnie karabinek boyi Colt M4A1 CASV Full Metal za 600 pln. wyczailem go na zbrojowni.com.pl. jak oceniacie ten karabinek? jakie ma osiągi? ma opcje ognia ciagłego? na jaka odleglosc niesie i czy sa z nim jakies rpblemy? mozna go tuningowac? pozdro Link to post Share on other sites
adrian - brs Posted November 24, 2007 Report Share Posted November 24, 2007 U mnie na pierwszym strzelaniu padł silnik, ale wymienili na nowy i hula jak ta lala. Link to post Share on other sites
qubosz Posted November 25, 2007 Report Share Posted November 25, 2007 Mam chwilkę czasu, więc w skrócie opisze pierwsze wrażenia... Po otwarciu pudła od razu rzucił mi się w oczy powycierany w niektórych miejscach lakier (ostre krawędzie) oraz lekko przetarte białe napisy SAFE, SEMI, AUTO przy selektorze ognia (z drugiej strony korpusu także). Oprócz karabinka w pudle siedziała bateria mini 8,4 v 1100 mAh NI-MH, ładowarka sieciowa, 3punktowe zawieszenie, metalowy Hi-Cap (300 BB's), dodatkowe metalowe ucho do zawieszenia, wycior, instrukcja oraz paczka kulek (250szt.). Karabin jest dobrze wyważony i wygodnie leży w dłoni. Tak jak było mówione z ABSu wykonano tylko chwyt przedni, chwyt pistoletowy i kolbę. Body, lufa zewnętrzna z muszką, zdejmowany chwyt transportowy, prowadnica kolby, szyny 22mm zrobione są ze znalu (ZnAl) i nie reagują na magnes, magazynek jest zrobiony z jakiegoś innego stopu. Body jest bardzo ładnie spasowane, niema żadnych prześwitów na złączeniu części górnej i dolnej. Lakier na body pozostawia wiele do życzenia... łatwo go zarysować. Karabin na początku może służyć również jako grzechotka :-F Kolba lata w lewą i prawą jak szalona, magazynek tak samo. Takie były pierwsze wrażenia... Po użyciu nieodłącznej od Airsoftu taśmy teflonowej i izolacyjnej, nic sie nie macha i przyszła pora na oddanie pierwszego strzału. Włożenie baterii do chwytu przedniego zajęło mi ok 10 minut... siłowałem się z blokadą, którą dociska piekielnie mocna sprężyna. Udało sie, Hi-Cap pełny, luźno chodzący selektor ognia ustawiony na SEMI... *STRZAŁ* kulka na stockowym HopUpie ustawionym na 0 przeleciała jakieś 30-35m. Po ustawieniu gumki kulka poleciała na ok 50m. Na AUTO kulki latają na podobną odległość, celność nie najgorsza, myślę że z 35m można by trafić w sylwetkę człowieka. Replika jest strasznie głośna :???: Zdziwiła mnie jedna rzecz, otóż nie wiem jak w waszych replikach ale u mnie wskaźnik selektora ognia (po prawej stronie) nie działa, czy w waszych replikach też tak jest? Do środka nie zaglądałem, nie chcę stracić gwarancji i nie umiem grzebać się w takich rzeczach :mrgreen: . Wniosek: Kupując tą replikę najlepiej zaopatrzyć się w zapas taśmy izolacyjnej i teflonowej :twisted: , sylikonową gumkę HopUp, preclufe i jakąś lepszą baterie. Jak za cenę 500 zł replika jest godna polecenia, dostajemy solidny i ładny kawałek metalu. Nie wiem jak z żywotnością, ale na razie bardzo dobrze się trzyma. Moja ocena: 9/10 Link to post Share on other sites
Robs Posted November 25, 2007 Author Report Share Posted November 25, 2007 Recka qbosz'a jak najbardziej zgodna z prawdą :) replika godna polecenia, choć w mojej początkowo coś mag nie pasował (w ogóle wylatywał i nie podawał kulek) ale mam 2 low capy CA i z nich normalnie podaje, później, gdy wyregulowałem silnik kulki co jakiś czas zaczęły się w nim blokować (?). No, ale to w moim egzemplarzu... :) Link to post Share on other sites
Norbert_mezo Posted November 26, 2007 Report Share Posted November 26, 2007 Czyli renomowanych firm pasują i nie chleboczą? Link to post Share on other sites
mastah Posted November 26, 2007 Report Share Posted November 26, 2007 Lakier na body pozostawia wiele do życzenia... łatwo go zarysować. Nie tylko na body. Ogólnie szybko się rysuje. Kolba lata w lewą i prawą jak szalona, magazynek tak samo.Takie były pierwsze wrażenia... Magazynek - jeszcze nie jest tak źle. Kolba - otóż ja mam stałą kolbę więc nie mogę nic innego napisać, niż to że nie chybocze się i jakoś wygląda :D Udało sie, Hi-Cap pełny, luźno chodzący selektor ognia ustawiony na SEMI... U mnie selektor ognia chodzi w miarę dobrze, ale mógłby troszkę lepiej. Replika jest strasznie głośna icon_confused2.gif Śrubokręt do ręki i regulujemy silnik (dokładnej położenie zębatki osi silnika do zębatki silnikowej). Zdziwiła mnie jedna rzecz, otóż nie wiem jak w waszych replikach ale u mnie wskaźnik selektora ognia (po prawej stronie) nie działa, czy w waszych replikach też tak jest? Normalka to jest - w tym miejscu masz gb, więc trudno, aby działało. sylikonową gumkę HopUp, preclufe i jakąś lepszą baterie. Normalka w chinolach. Jak za cenę 500 zł replika jest godna polecenia, dostajemy solidny i ładny kawałek metalu. Nie wiem jak z żywotnością, ale na razie bardzo dobrze się trzyma.Moja ocena: 9/10 A można wyrwać tę emkę taniej na aukcjach gunfire. Posiadam m4 s-system ze stałą kolbą i mogę dać te same noty. Myślę, że w najbliższą sobotę uda mi się porównać swoją emkę do innych chinoli. Pozdrawiam Link to post Share on other sites
diablos993 Posted November 26, 2007 Report Share Posted November 26, 2007 Słuchajcie mam problem... Słyszałem, że ta emka ma niestandardową komorę hop-up? To prawda? Podobniesz(GunFire tak napisało), że gumka Guardera jest luźna? Lolz jeśli tak to nie jest za ciekawie... :( Link to post Share on other sites
lilly Posted November 26, 2007 Report Share Posted November 26, 2007 Komora jest standardowa. My wstawialiśmy gumki Systemy i wszystko pasuje. Możliwe że silikonowa Guardera jest grubsza, ale trudno powiedzieć czy rzeczywiście jest luźna. Link to post Share on other sites
jakubskate Posted November 26, 2007 Report Share Posted November 26, 2007 Czy do chwytu przedniego wejdzie batka 9,6V? Link to post Share on other sites
lilly Posted November 26, 2007 Report Share Posted November 26, 2007 Czy do chwytu przedniego wejdzie batka 9,6V? Nie ma najmniejszego problemu zmieścić i 12V (ja takową nawet zmieściłam w M733Commando TM, choć ma mniejszy podchwyt), no... chyba, że chcesz batkę na ogniwach typu large. Link to post Share on other sites
Wojtek TEAM-B Posted November 27, 2007 Report Share Posted November 27, 2007 Witajcie, panowie powiedzcie mi jak wlozyc ta batke do chwytu ? ja prubowalem i nie wiem czmu ale nie che wejsc... ps. jesli ktos jest zainteresowany to chetnie sprzedam swojego boyia (m4 ris) kontakt: gg: 3155149 tel: 889-699-799 mail: w.bandyk@gmail.com jesli by ktos byl zainteresowany to prosze nie piszcie na forum ;) poniewarz zadko kiedy je sprawdzam... pozdro Wojtek Link to post Share on other sites
Plutonowy Posted November 29, 2007 Report Share Posted November 29, 2007 Trzeba się trochę posiłować ale w końcu się uda. Ja też nie mogłem jej wsadzić ale teraz już jest w środku. Co prawda co jakiś czas przestaje strzelać nie wiem czemu no ale to może wina baterii(pytanie w tej kwestii zadałem już w odpowiednim dziale). Mam jeszcze cholerny problem uregulować celowanie i generalnie z odległości ok 12m kulka w tarczy jest kilka centymetrów wyżej niż punkt w który celowałem. Na większe odległości kulka leci nawet kilkadziesiąt centymetrów wyżej. Jak uregulowaliście swoją emkę? Link to post Share on other sites
michalll Posted November 29, 2007 Report Share Posted November 29, 2007 Rozumiem, że hop-up jest dobrze ustawiony? Link to post Share on other sites
Plutonowy Posted November 29, 2007 Report Share Posted November 29, 2007 No mam nadzieję że tak. Kręciłem już w różne strony ale niewiele to zmieniło. Link to post Share on other sites
Wojtek TEAM-B Posted November 29, 2007 Report Share Posted November 29, 2007 ja nie musialem celownikow ustawiac, kulki leca na 40m w to miejsce w ktore celuje, jest moze maly rzorzut ;) ale ogulnie jest ok Link to post Share on other sites
Plutonowy Posted November 29, 2007 Report Share Posted November 29, 2007 To masz szczęście ja już z 30m w nic nie trafię. I nie wiem teraz co zrobić czy to wina celownika czy hop upa i co mam zrobić żeby strzelało normalnie. Link to post Share on other sites
ravic Posted November 29, 2007 Report Share Posted November 29, 2007 Na początek polecam wyczyścić lufe ;) . Jak nie pomoże wymień gumke hopa i powinno być cacy. Link to post Share on other sites
Taki tam Zielony Posted December 1, 2007 Report Share Posted December 1, 2007 Jak oceniacie Mki full metal boyi po dłuższym czasie użtykowania? Jakieś awarie? Byłbym wdzięczny, gdyby wypowiedzieli się także użytkownicy z plastic body. Link to post Share on other sites
Plutonowy Posted December 1, 2007 Report Share Posted December 1, 2007 Czekając na kulki 0,25g, nową baterię i smar(zobaczymy czy zacznie strzelać normalnie) zadam pytanie. Czy magazynki wszystkich firm będą pasowały do m4 boyi? Mam teraz dwa magazynki boyi jednak chciałbym kupić coś lepszego(szczególnie zależy mi na tym żeby nie nakręcać co dwie serie maga). Jakie magazynki będą najlepsze? Link to post Share on other sites
lol666 Posted December 2, 2007 Report Share Posted December 2, 2007 Siemka! Słuchajcie mam pewien problem. Wiecie może jak się spisuje M4A1 Boyi z CUSTOMS.PL + precyzyjna lufa MadBull + jakaś gumka hop-up? Słyszałem, że M4 z customs'a działają rewelacyjnie:) Link to post Share on other sites
mastah Posted December 6, 2007 Report Share Posted December 6, 2007 Mam takie pytanie: czy warto wstawiać lufę od m15 ca (6,08 mm)? Czy u was też jest cylinder typ 0 ? Link to post Share on other sites
Recommended Posts