Striker Posted March 26, 2009 Report Share Posted March 26, 2009 (edited) Ja do UMP miałem dołączoną ładowarkę 250 mA... W instrukcji powinien być wzór, ile czasu ładować. Samoróbka - 20 zł Guarder - 39 zł Frajda, że w końcu ma się coś markowego? Bezcenne :-F Edited March 26, 2009 by Striker Quote Link to post Share on other sites
payda123 Posted March 27, 2009 Report Share Posted March 27, 2009 trochę słabą masz tą ładowarkę ale skoro tak to zwracam honor :uśmiech: tak w ogóle to trochę dziwne to jest bo ja miałem 450ma ... zresztą nie ma co się dziwić w końcu to chińska loteria :-F Quote Link to post Share on other sites
Schlingel Posted March 27, 2009 Report Share Posted March 27, 2009 (edited) W ump mosfer to małe piwo, wszystko jest na wierzchu, kable, luty do styków i silnik. Nie wiem czy ktoś o tym pisał ale, co do tłumika płomienia z montażem qd (czyli ten obleśny standard na końcu lufy): Niby jest jakiś imbusik blokujący ale ... ten szit nie ma gwintu pod spodem. Upraszczając, fabrycznie tłumik płomienia jest wkładany na lufę zewnętrzna i zaciskany na amen. 30min pracy brzeszczotem i dremelem pozwoliło mi się pozbyć tego fajansu i jest piękna goła lufa zewnętrzna czekająca na gwint 14mm. W ciągu tygodnia postaram się to to nagwintować i powiem jak wyszło. Edited March 27, 2009 by Schlingel Quote Link to post Share on other sites
Striker Posted April 20, 2009 Report Share Posted April 20, 2009 Ale nuda, nie macie nic nowego do powiedzenia o swojej zabawce? Podbijam temat. Ponownie rozłożyłem i złożyłem replikę. Teraz tłumik tłumi jak należy, a replika ma znowu dobry zasięg, nie wiem o co chodziło wcześniej (była głośna i kulka spadała po 20m). Śmiejcie się z mojego Prawie-Jak-Snajper UMP, ale mnie się podoba. Wszyscy pytają, co to takiego, wielu myśli, że to jakiś pokręcony MP5 ;) Quote Link to post Share on other sites
Mavie Posted May 23, 2009 Report Share Posted May 23, 2009 Wiecie może przypadkiem skąd niedrogo wziąć low lub real capy do umpka? Albo znacie dobry patent na wyciszenie hicapa, bo grzechotanie stało się nieporządane :D Quote Link to post Share on other sites
mmaruda Posted May 24, 2009 Report Share Posted May 24, 2009 Low capy do UMP... zapomnij. Na specshopie jakiś był, ale cena zaporowa, zresztą niedostępny. Quote Link to post Share on other sites
Mavie Posted May 25, 2009 Report Share Posted May 25, 2009 Tak, tamten widziałem :/ I żadnego więcej... Quote Link to post Share on other sites
mmaruda Posted May 26, 2009 Report Share Posted May 26, 2009 Można chyba przerobić hi-capy na lowy, ktoś sprzedawał UMP z 2 takimi magami. Jest jeszcze tylko jeden problem - skąd wziąć ładownice na to? Quote Link to post Share on other sites
komora Posted May 29, 2009 Report Share Posted May 29, 2009 Ładownice to najmniejszy problem, bo są sprzedawane, również u nas, ale zawsze można zlecić komuś uszycie takowych, więc ja bym się raczej martwił o to jak hi-capy na lowy przerobic. Quote Link to post Share on other sites
mmaruda Posted May 31, 2009 Report Share Posted May 31, 2009 Teoretycznie wystarczy zapchać przedział gdzie wsypuje się kulki jakąś gąbką czy czymś i nabić maga szybkoładowarką jak lowa, no i podkręcić sprężynę, ale to nie to samo. Quote Link to post Share on other sites
FLC Posted June 1, 2009 Report Share Posted June 1, 2009 Ładownice to są takie same jak do P90. Mnie osobiście interesował by adaptor magów od MP5 Quote Link to post Share on other sites
komora Posted June 1, 2009 Report Share Posted June 1, 2009 Z adapterem będzie ciężko, bo rozmieszczenie wylotu kulek w magu UMP i MP5 jest zupełnie inne, no i UMP straciłoby przy tym trochę na wyglądzie. Quote Link to post Share on other sites
FLC Posted June 2, 2009 Report Share Posted June 2, 2009 W nowym Bondzie nie wyglądało to tak źle ;-) Rozwiązało by to problem braku magów, ładownic itp. Quote Link to post Share on other sites
komora Posted June 2, 2009 Report Share Posted June 2, 2009 Nie wyglądało to źle bo tam miał wersje UMP na 9mm, a owa wersja UMP ma inne magi niż MP5. Magi to rzeczywiście problem przy tej replice, chciałem kupić tego UMP, ale właśnie przez te magi go nie kupiłem. Quote Link to post Share on other sites
Schlingel Posted June 2, 2009 Report Share Posted June 2, 2009 Magi to pikuś w porównaniu do tego co się dostaje w środku repliki ;) a tak z innej beczki, może są jakieś tanie midcapy do uzi albo mp40 wymiary niby podobne może da się zrobić przeszczep bebechów? Quote Link to post Share on other sites
FLC Posted June 3, 2009 Report Share Posted June 3, 2009 własnie jakiś czas temu się nad tym zastanwaiłem, ale w sumie najlepiej by było w jakis sposób zaadaptowac te magi od MP5. Musze sprawdzić rozmiary i czy ewentualnie metodą chaupniczą da się tak je przerobic aby pasowały. wtedy tłumik, przedni chwyt i "My name is Bond, James Bond":-) Quote Link to post Share on other sites
komora Posted June 3, 2009 Report Share Posted June 3, 2009 Do Schmeissera są, ale low-capy, po 3 dychy za sztukę. Powodzenia z tymi magami do MP5 :lol: Quote Link to post Share on other sites
FLC Posted June 5, 2009 Report Share Posted June 5, 2009 Zastanawiam się nad wycięciem gniazda maga z jakieś uszkodzonej MP5 i przełożeniem/przymocowaniem do gniazda maga UMP (wcisk lub wklejenie). Zwalnianie i ładowanie maga jest podobne, jedyna róznica to sam rozmiar maga, no i ewentualne położenie miejsca z którego kulki są podawne z maga (nie znam fachowej nazwy). Jezeli jest ono z tyłu maga, lub wzglednie po środku to nie pownno byc problemu, natomiast jezeli jest z przodu to kicha. A w temacie wygladu to P90 z magami od M4 czy gieta z magami od M4 wcale swoją brzydota mnie nie odrzucaja, a tu zamiast prostego będzie łukowy mag ;-) Quote Link to post Share on other sites
Schlingel Posted June 5, 2009 Report Share Posted June 5, 2009 Eee z tymi magami do mp5 będzie trudno bo UMP łapie kulki przy tylnej ściance gniazda a mp5 z przodu. Quote Link to post Share on other sites
komora Posted June 5, 2009 Report Share Posted June 5, 2009 No ale niech kombinuje, może znajdzie wreszcie rozwiązanie problemu magów w UMP. Quote Link to post Share on other sites
FLC Posted June 9, 2009 Report Share Posted June 9, 2009 No własnie się jakiś czas temu się przekonałem :-( Ciekawe jak by wyglądało przełożenie bebechów z dowolnego mid capa do hi capa? Quote Link to post Share on other sites
mmaruda Posted June 9, 2009 Report Share Posted June 9, 2009 Nie da się chyba tego zrobić tak żeby działało. Midy są skonstruowane tak: jest sobie taki tunel na kulki w kształcie litery S - leci w dół maga, potem zakręca w górę i znów w dół; w tym tuneliku chodzi sprężyna (długa i najczęściej kwadratowa). Hi cap to po prostu puszka o dwóch komorach i mechanizmie . Zresztą rozłóżcie sobie to zobaczycie. Quote Link to post Share on other sites
Schlingel Posted June 9, 2009 Report Share Posted June 9, 2009 taaa :) no i właśnie dla tego z hicap'a tak łatwo zrobić pustą skorupę, niech ktoś kupi midcapa od mp40 i napisze wymiary bebechów, ładnie proszę Quote Link to post Share on other sites
komora Posted June 9, 2009 Report Share Posted June 9, 2009 Jeśli już to low-capa bo midów nie ma. Quote Link to post Share on other sites
payda123 Posted June 29, 2009 Report Share Posted June 29, 2009 nie wiem może źle ze mną ale postanowiłem znowu nabyć UMP :-F schiz? sentyment? czy coś innego? nie wiem wiem że mój okaz był jednym z lepszych pm`ów z jakimi miałem do czynienia i nabyłem go znowu po 9 miesiącach :-F zobaczymy jaki będzie ten model Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts