chmielu_luk Posted August 22, 2007 Report Share Posted August 22, 2007 Z tego co szukałem to jest wielki bałagan na temat tego które repliki eM'ek są lepsze JG czy PJ II Generacji. Więc mam do was prośbe abyście napisali mi która firma jest bardziej niezawodna :P Quote Link to post Share on other sites
strzelec89 Posted August 22, 2007 Report Share Posted August 22, 2007 Tak krótko mówiąc jezeli chcesz P&J to musisz się liczyc na wstępie z wydatkiem na nowy akumulator, problemy z bezpiecznikiem, poza tym egzemplarz o którym ja piszę ma strasznie chwiejącą się lufę (o wiele bardziej niż w JG) i odpadającą szynę od rączki transportowej. Do tego jeszcze wykruszające się uszy od body. Za to osiągi są nieco lepsze od JG. Co do JG, to lufy się w nich trochę chwieją ( w moim egzemplarzu mało), słaby selektor ognia, który nie klika i czasami samowolnie się przesuwa i nny tryb ognia. Na wstępie wypadałoby wymienić prowadnicę sprężyny, łożyska ślizgowe, gumkę HOP UP. No to chyba starczy, jak Ci mało to poszukaj na forum bo trochę o tym było. Quote Link to post Share on other sites
chmielu_luk Posted August 22, 2007 Author Report Share Posted August 22, 2007 czyli w JG trzeba wiecej rzeczy wymieniac...?? Quote Link to post Share on other sites
strzelec89 Posted August 22, 2007 Report Share Posted August 22, 2007 Do P&J zapomniałem jeszcze dodać magazynka hi-cap'a, który okropnie podaje kulki. Quote Link to post Share on other sites
chmielu_luk Posted August 22, 2007 Author Report Share Posted August 22, 2007 To twoim zdaniem lepszy jets JG ?? Czyli 1:0 dla JG Quote Link to post Share on other sites
Guest Mati13k Posted August 22, 2007 Report Share Posted August 22, 2007 Nie do końca 1:0!!! Magazynek wystarczy nasmarować, jeżeli kupisz akumulator dobry, to bezpiecznik nie siądzie, a chwiejna lufo to w chiczykach toto- lotek. Dla mnie jest 1:1, ponieważ w P&J jest cholerny akumulator, za to są lepsze osiągi niż w JG. Jeżeli masz kase na batke do 1:0 dla P&J :wink: Quote Link to post Share on other sites
chmielu_luk Posted August 22, 2007 Author Report Share Posted August 22, 2007 aha takie buty :P a co powiecie o body?? które lepsze ?? i jak z bebechami które dłużej wytrzymaja bez wymiany czegos (szyny,lozysk) (odrazu mówie ze nie będą miały extremalnych warunków :P) Quote Link to post Share on other sites
chrzanu Posted August 22, 2007 Report Share Posted August 22, 2007 Osiągi są ledwo co lepsze i moim zdaniem, to gra niewarta świeczki i przepłacania przy gorszym wykonaniu z zewnątrz. Quote Link to post Share on other sites
chmielu_luk Posted August 22, 2007 Author Report Share Posted August 22, 2007 (edited) no ale nie tylko wygląd zewnetrzny się liczy :P no chyba ,że JG i P&J mają porównywalne co do jakości i wytrzymałości bebechy ;) Edited August 22, 2007 by chmielu_luk Quote Link to post Share on other sites
chrzanu Posted August 22, 2007 Report Share Posted August 22, 2007 W niedziele prawdopodobnie porównam bezpośrednio JG i P&J, ale z czystym sumieniem mogę powiedzieć, że JG nie mogę nic zarzucić na razie, chodzi równo, bez zgrzytów. Quote Link to post Share on other sites
chmielu_luk Posted August 22, 2007 Author Report Share Posted August 22, 2007 dobra to czekamy :P na twoje wrażenia i opinie która z replik twoim zdaniem jest lepsza JG czy p&J ;) Quote Link to post Share on other sites
melon Posted August 23, 2007 Report Share Posted August 23, 2007 Jeden kolega miał sobie M4 S Systema P&J, drugi ma G36 JG. Z Systemem było pełno problemów, karabin miewał gorsze dni i strzelał na 20-25 metrów, do tego body w porównaniu do JG dupnie wyglądało. G36 trzyma się dobrze, nie było żadnych problemów. Sam od wczoraj jestem posiadaczem Aug'a JG, do 500 zł AEGi JG są chyba najlepszym wyjściem. Quote Link to post Share on other sites
Guest Mati13k Posted August 23, 2007 Report Share Posted August 23, 2007 (edited) melon, a czy Twój kumpel miał batke Intelecta czy stockową? Bo jak stock to nie dziwne, że tak strzelał. :roll: Do P&J dają straszną batke... Edited August 23, 2007 by Mati13k Quote Link to post Share on other sites
chrzanu Posted August 23, 2007 Report Share Posted August 23, 2007 Batka nie ma wpływu na zasięg.....tylko na ROF Quote Link to post Share on other sites
Guest Mati13k Posted August 23, 2007 Report Share Posted August 23, 2007 Ale prze batke coś mogło się zwalić. Krakman mi pisał, że przez ten stockowy śmieć awaryjność broni zwiększa się o ok. 45% :roll: Quote Link to post Share on other sites
chrzanu Posted August 23, 2007 Report Share Posted August 23, 2007 :lol: to Krakman rzeczywiście się popisał :D Replika przez słabą baterię może najwyżej nie strzelać :D z jednego powodu: jest rozładowana :wink: Quote Link to post Share on other sites
Guest Mati13k Posted August 23, 2007 Report Share Posted August 23, 2007 A np. bezpiecznik... Krakman napisał że w P&J psuje się przez batke. :cry: Już od miesiąca chcę kupic jakiś AEG i do cholery jasnej nie wiem co! I co mi jeden napisze, drugi wyśmieje. To co mam kupić? Quote Link to post Share on other sites
chmielu_luk Posted August 23, 2007 Author Report Share Posted August 23, 2007 (edited) kup JG :P z tego co tu wyczytalem to JG wygrwa 3:1 z P&J ;) osiagi maja bardzo zblizone ,a JG przewyzsza P&J pod wzgledem body 8) cena jest takze porownywalna ale za to do JG nie trzeba kupowac nowej baterji tak jak jest to w P&J ;) Edited August 23, 2007 by chmielu_luk Quote Link to post Share on other sites
strzelec89 Posted August 23, 2007 Report Share Posted August 23, 2007 Nie do końca 1:0!!! jeżeli kupisz akumulator dobry, to bezpiecznik nie siądzie Kolega kupił batkę intellect'a 9,6 V i mu siadł bezpiecznik... ale wszyscy kupują te batki... Ja na każdej strzelance mam porównanie JG i P&J i tak szczerze mogę polecic JG za bezawaryjność. Jak kupisz P&J to musisz wydać 100zł na batke, a jak kupisz JG to za tą stówkę masz metalowe łożyska ślizgowe i np. gumkę HU. Quote Link to post Share on other sites
chrzanu Posted August 23, 2007 Report Share Posted August 23, 2007 Poza tym zasięg nie spadnie przez to, że są problemy elektryczne ;) takie coś to tylko przy uszkodzeniach mechanicznych. Quote Link to post Share on other sites
chmielu_luk Posted August 23, 2007 Author Report Share Posted August 23, 2007 hmmmm.... teraz przgladajac forum doczytalem sie ,ze eM'ki BOYI sa bdb (niby lepsze od P&J i JG) co wy na to ?? miał ja ktos w rekach?? Quote Link to post Share on other sites
chrzanu Posted August 23, 2007 Report Share Posted August 23, 2007 Z tego co wiem to niby-metal-body jest niskiej jakości i nie ma się co na to rzucać, bo podobno trzeszczy miejscami i jest niedokładnie spasowane. Quote Link to post Share on other sites
Guest Mati13k Posted August 23, 2007 Report Share Posted August 23, 2007 Krakman może mi polecać JG bo chce zarobić... Wy nic nie zarobicie na pisaniu na forum więc uznajmy, że wezmę JG i mi się coś zepsuje i jest po gwarancji. Co mam zrobić? Jestem z Rzeszowa i chcę znać jakiś dobry serwis w odległości maksimum 200km od Rzeszowa. Nie umiem rozbierać AEG, kiedyś podczas próby zginał tak mój XM8 BE :-F I co muszę zmienić żeby mieć bezawaryjny sprzęt. Gdzie mogę stuningować ten karabin? Jaki model mi polecacie... Aha i czy do stockowej batki trzeba kupić rozładowywarki bo jak tak to lepiej jest kupić wodorek Intellecta? SOrry za te wyczęrpujące pytania, ale nie mam zdolności technicznych i chcę dobry karabin na długi czas... Czekam na odpowiedź... Pozdro. ;-) Quote Link to post Share on other sites
strzelec89 Posted August 23, 2007 Report Share Posted August 23, 2007 (edited) Najlepiej weź sobie karabin w jakimś sklepie internetowym, gdzie mozna od razu to stuningować np.www.zbrojownia.com.pl - mój brat tam robił tuning przy kupnie karabinka. Sam tuning kosztuje grosze, więc jak nie znasz się bardo na AEG'ach to polecam. Model repliki to juz raczej sam musisz zdecydować, ale jeśli będzie to JG to wsadź tam sobie metalowe łożyska slizgowe, prowadnicę sprężyny , gumkę HU ( najlepiej z dystanserem, bo ten stockowy jest trochę miękki przez co hopek jest mało czuły) Edited August 23, 2007 by strzelec89 Quote Link to post Share on other sites
Guest Mati13k Posted August 24, 2007 Report Share Posted August 24, 2007 Dzięki za rady. Znalazłem na zbrojowni w MODELACH TUNINGOWANYCH G36 JG, 380 fps, cena 615zł. Co o nim sądzicie? Z tego co przeczytałem w innych postach to jeszcze trzeba wymienić gumkę hop-up, a z tego co pisze na zbrojowni to gumki nie zmieniają? Da się jakoś przetrwać tą gumkę bez wymiany? Pozdro... ;-) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts