Yanooo Posted September 23, 2007 Report Share Posted September 23, 2007 Kupiłem low-capa BOYI i niestety na auto nie podaje kulek jak trzeba, tzn. co 3 lub 4 strzał jest "pusty". Na singlu jest ok, ale Auto szkoda nawet broni męczyć bo suche strzały raczej jej nie posłużą. Quote Link to post Share on other sites
Guest Miles_ACE Posted September 23, 2007 Report Share Posted September 23, 2007 (edited) Na singlu jest ok, ale Auto szkoda nawet broni męczyć bo suche strzały raczej jej nie posłużą. Hiperbolizujesz... takie pojedyncze puste strzały nie zaszkodzą. Co innego gdy wyjmiesz magazynek, lub wsadzisz pusty i będziesz bez przerwy strzelał na auto. Edited September 23, 2007 by Miles_ACE Quote Link to post Share on other sites
chochol Posted September 23, 2007 Report Share Posted September 23, 2007 Ciekaw jestem czy ktos juz zanabyl te kolbe Modstock, jak wykonanie i czy spasi do CA ? Quote Link to post Share on other sites
SlyOne Posted September 28, 2007 Report Share Posted September 28, 2007 Witam Ostatnio nabyłem szkielet gearboxa BOYI http://gunfire.pl/product-yid-1152189740-S...earboxa-v2.html Kilka moich uwag: - łożyska wchodzą 7mm, ale żeby weszły trzeba się napocić, można metodą siłową typu młotek naprzód, ale to nie ma sensu. Najlepiej pilniczek i lekko poprawić otwory bo ich dokładność do 7mm jest daleka. - przy składaniu całości, tappet plate miałem od Wella R6 no i tu zdziwienie, powinno niby pasować. Po skręceniu całości chciałem wcisnąć dyszę a tu stoi w miejscu nawet nie drgnie:/ Rozebrałem całość i na samym dosyłaczu testowałem dopasowanie, dopiero gdy użyłem papieru ściernego wszystko działa jak należy. Poza tymi uwagami gearbox jak narazie wytrzymuje obciążenia sprężyny Systemy 120. Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted October 13, 2007 Report Share Posted October 13, 2007 (edited) No i skończyło się rumakowanie ;) MODSTOCK podskoczył z 90 na 125 zł. Pewnie dobrze idą to chcą zarobić. EDIT: mój błąd, nie zauważyłem, stary MODSTOCK po 89zł, a teraz doszła wersja z gumową stopką w komplecie: http://gunfire.pl/product-yid-1152189832-K...u-MODSTOCK.html Edited October 13, 2007 by MAJOR762 Quote Link to post Share on other sites
Kakaroth Posted October 13, 2007 Report Share Posted October 13, 2007 obie mają gumowe stopki :P tylko jedna jest bateryjna a druga nie i to najważniejsza różnica Quote Link to post Share on other sites
Antol Posted October 14, 2007 Report Share Posted October 14, 2007 Kolejne Ciekawe alternatywy: http://gunfire.pl/product-yid-1152189817-O...snajperska.html http://gunfire.pl/product-yid-1152189816-O...tu-wygieta.html Quote Link to post Share on other sites
Guest frank_martin Posted October 14, 2007 Report Share Posted October 14, 2007 A po co Ta oslona Snajperska bo jestem w tych sprawach nie za Bardzo. Quote Link to post Share on other sites
Guest Miles_ACE Posted October 14, 2007 Report Share Posted October 14, 2007 +5 dla lansu 8) Quote Link to post Share on other sites
Antol Posted October 15, 2007 Report Share Posted October 15, 2007 Palec wskazujący możesz sobie opuścić do dołu, nie musisz go prostować, a generalnie tak jak Miles napisał +5 do lansu bo ładnie wygląda :) Quote Link to post Share on other sites
LiuKas Posted October 19, 2007 Report Share Posted October 19, 2007 zakupiłem dwójnóg boyi do szyny R.I.S http://gunfire.pl/product-yid-1152189745-T...wy-dwojnog.html Generalnie pozytywne wrażenie, pasuje do zwykłego foregripa w emce, posiada wszelkie lansiarskie bajery typu "wyskakujące" nóżki dwójnogu (na sprężynkach), można nim ładnie manewrować no i co najważniejsze- w zestawie ma przejściówkę na szynę R.I.S (normalnie sama przejściówka kosztuje 120zł :D) jednak po oględzinach muszę stwierdzić że nie został wykonany z najleprzego materiału (nie znam się na materiałach, ale na oko to ten nieszczęsny ZnAl) mimo wszystko, polecam :) Quote Link to post Share on other sites
Maciek1 Posted October 21, 2007 Report Share Posted October 21, 2007 Posiada już ktoś konwersje do SPR mk12 mod0?? Jak się to sprawuje i czy spasi do emek z wyższej półki takich jak CA, G&P?? Quote Link to post Share on other sites
TheProsiak Posted October 21, 2007 Report Share Posted October 21, 2007 obie mają gumowe stopki icon_razz.gif tylko jedna jest bateryjna a druga nie i to najważniejsza różnica to znaczy że mieści się w niej bateria? Pytam bo nie moge jej oglądnąć bo strona GF nie chce się ładować :| Jeśli tak to jaka batka się tam zmieści? Quote Link to post Share on other sites
AirBorne Posted October 24, 2007 Report Share Posted October 24, 2007 Jak z jakością wykonania puszki na baterie? http://gunfire.pl/product-yid-1152189803-A...kumulatory.html Quote Link to post Share on other sites
Shadow Posted October 24, 2007 Report Share Posted October 24, 2007 Kumpel miał zawieszoną przez jakiś czas na m15a4RIS z CA. Wyglądała imho brzydko i coś tam od niej wcześnie odpadło. Postaram się załatwić foty. Quote Link to post Share on other sites
PieTrzaK Posted October 24, 2007 Report Share Posted October 24, 2007 Shadow, ja również byłbym bardzo wdzięczny za fotki puchy. Quote Link to post Share on other sites
Guest Miles_ACE Posted October 24, 2007 Report Share Posted October 24, 2007 Puszka taka sama jak P&J (czytaj. takie same g.) Quote Link to post Share on other sites
mastah Posted October 24, 2007 Report Share Posted October 24, 2007 A co myślicie o kolbach od boyi ? Quote Link to post Share on other sites
AirBorne Posted October 24, 2007 Report Share Posted October 24, 2007 Kumpel miał zawieszoną przez jakiś czas na m15a4RIS z CA. Wyglądała imho brzydko i coś tam od niej wcześnie odpadło. Postaram się załatwić foty. Będę bardzo wdzięczny :) Quote Link to post Share on other sites
PieTrzaK Posted October 24, 2007 Report Share Posted October 24, 2007 Mileś, serio aż taki szit? Bo przyznam ani PJ ani BOYI na żywo nie widziałem, a szukam czegoś coby w miare przypominało AN/PEQa (czyli nie standartowa pucha CA) i nie kosztowało 300 zeta. Quote Link to post Share on other sites
Fiftii Posted October 24, 2007 Report Share Posted October 24, 2007 Ja mam i nie polecam :/ Mam od miecha i już zdążyło się połamac kilka rzeczy :P Quote Link to post Share on other sites
Guest Miles_ACE Posted October 24, 2007 Report Share Posted October 24, 2007 Puszka P&J oraz Boyi po oklejeniu naklejkami prezentuje się ładnie. Mam jednak zastrzeżenia co do wytrzymałości. Wszystko na zdjęciu poniżej: Na pierwszej strzelance odpada gumka trzymająca atrapę soczewki, a "szkiełko" wpada do środka. Na strzelance numer dwa, dostaję postrzał w drugie "szkiełko"... co się dzieje? Odpada cała atrapa soczewki (znaleziona po 30 minutach szukania). Mimo to, wolę zapłacić 69(p&j)/59(boyi)zł a niedociągnięcia poprawić domowymi sposobami niż dawać 300zł za kawałek plastiku. Ps. Zbieram się do zamontowania lasera w środku AN/PEQ... jak skończę, postaram się wrzucić zdjęcia. Quote Link to post Share on other sites
Shadow Posted October 24, 2007 Report Share Posted October 24, 2007 (edited) Dokładnie; wszystko odpada. Z tego, co pamiętam, w porównaniu do Boyi puszka P&J'a wypada nieco lepiej. A co do kolby: właśnie sam mam zamiar kupić SF'a P&J'a. Długo zastanawiałem się między nią, a kolbą SF z Boyi i wybrałem P&J. Wydaje się solidniejsza po obmacaniu. Edited October 24, 2007 by shadow333 Quote Link to post Share on other sites
AirBorne Posted October 24, 2007 Report Share Posted October 24, 2007 Hehe to wystarczy tą puszkę po prostu posklejać kropelką aby nie rozlatywała się :D Quote Link to post Share on other sites
madjong Posted October 25, 2007 Report Share Posted October 25, 2007 Dotykałem kolby PJ SF i szczerze mówiąc jestem mile zaskoczony. Jest to coś pomiędzy WELL a G&P(przedział duży, wiem), a nawet trochę więcej Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts