Biper Posted August 31, 2007 Report Share Posted August 31, 2007 http://www.gp-web.com/en/products.php?cid=...&bid=GP_LOA Description: -Full Metal and Real Wood Constructed SVD Magazine Capacity: 30 Length: 1220mm Weight: 3400g Muzzle Velocity: 430fps System: Gas Blowback and Semi Auto Gas Blowback Quote Link to post Share on other sites
Ukesu Posted August 31, 2007 Report Share Posted August 31, 2007 Jeżeli mnie pamięć nie myli to G&P wypuściło to SWD ładnych parę lat temu. Niestety G&P skopało sprawę i system hop-up działa masakrycznie, a układ gazowy jest nieszczelny i zawodzi. Za to z zewnątrz prezentuje sie znakomicie. Kiedyś ktoś sprzedawał nawet na allegro za 2k zł. Quote Link to post Share on other sites
Biper Posted August 31, 2007 Author Report Share Posted August 31, 2007 To wyskoczyłem z newsem :smutny: Na forum nic nie znalazłem, wiec myślałem że jest to świeży gun. Sorry za śmiecia :wink: Quote Link to post Share on other sites
xxxFENCExxx Posted August 31, 2007 Report Share Posted August 31, 2007 No bo teraz wyszła nowa wersja ze stałym HU. Quote Link to post Share on other sites
brok Posted September 1, 2007 Report Share Posted September 1, 2007 SWD Dragunow, jeżeli już. Jednym z mankamentów tej repliki były często psujące się magazynki. Strasznie syfonowały. Quote Link to post Share on other sites
Diablo Posted September 1, 2007 Report Share Posted September 1, 2007 SWD DRAGUNOW :wink: Quote Link to post Share on other sites
Biper Posted September 3, 2007 Author Report Share Posted September 3, 2007 SWD Dragunow, jeżeli już. SWD DRAGUNOW :wink: Czy Wam się to podoba czy nie to producent nazwał replikę "SVD Dragunov", ale zgadzam się z tym że ostry odpowiednik nazywa się SWD Dragunow. Quote Link to post Share on other sites
brok Posted September 3, 2007 Report Share Posted September 3, 2007 Producent tak ją nazwał ponieważ w języku angielskim "V" jest odpowiednikiem naszego "W", to nie jest widzimisię producenta tylko angielska pisownia. Quote Link to post Share on other sites
Szreder Posted September 4, 2007 Report Share Posted September 4, 2007 A to nie przypadkiem tak, że gaz ładowało się do przedniego chwytu, a hopup'a w ogóle nie było, tylko podawanie gazu pod kulkę, aby ją podkręcić? Quote Link to post Share on other sites
Flachenty Posted September 6, 2007 Report Share Posted September 6, 2007 SWD Dragunow, jeżeli już. Jednym z mankamentów tej repliki były często psujące się magazynki. Strasznie syfonowały. Ciekaw jestem na jakiej podstawie się wypowiadasz? - magazynki nie syfonują, bo w srodku jest tylko shels TM - gaz jest ładowany do zbiornika w gripie - hopupa nie ma wogóle :( - wszystkie elementy zewnętrzne oprócz komory zamkowej i lufy zewnętrznej (dural) są z ostrego SWD lub przerobione z ostrych (nawet regulator gazowy jest sprawny) mankamentów jest sporo, ale nie spotkałem zewnętrznie lepiej wykonanej repliki ASG. Quote Link to post Share on other sites
HateMe Posted September 7, 2007 Report Share Posted September 7, 2007 Flacha, słyszałem kiedyś od kogoś że próbowałeś zrobić coś z tym SWD żeby lepiej strzelało - Możesz potwierdzić tą informację? A jeżeli to prawda, to opisać co z nim zrobiłeś? Quote Link to post Share on other sites
brok Posted September 8, 2007 Report Share Posted September 8, 2007 Ciekaw jestem na jakiej podstawie się wypowiadasz? - magazynki nie syfonują, bo w srodku jest tylko shels TM - gaz jest ładowany do zbiornika w gripie - hopupa nie ma wogóle :( - wszystkie elementy zewnętrzne oprócz komory zamkowej i lufy zewnętrznej (dural) są z ostrego SWD lub przerobione z ostrych (nawet regulator gazowy jest sprawny) mankamentów jest sporo, ale nie spotkałem zewnętrznie lepiej wykonanej repliki ASG. W takim razie przepraszam, pomyliłem się. Wypowiadałem się na podstawie tego co jakiś czas temu słyszałem. Musiałem coś źle skojarzyć, albo miałem kiepskie żródło informacji. W każdym bądź razie przepraszam za wypisywanie głupot. Replika faktycznie wykonana jest wspaniale, ale ozdoba ściany w takiej cenie to trochę przesada. Quote Link to post Share on other sites
Flachenty Posted September 17, 2007 Report Share Posted September 17, 2007 Flacha, słyszałem kiedyś od kogoś że próbowałeś zrobić coś z tym SWD żeby lepiej strzelało - Możesz potwierdzić tą informację? A jeżeli to prawda, to opisać co z nim zrobiłeś? Prace są w toku, kwestia strzelania załatwiona, teraz nie przestaje strzelać po 3 strzałach. Mogę wywalić 30 kulek ciągiem bez żadnej zacinki. Kwestia hopa nadal nie rozwiązana. Robiłem własny, ale jeszcze zadowalającej powtarzalności nie udało mi się uzyskać. W takim razie przepraszam, pomyliłem się. Wypowiadałem się na podstawie tego co jakiś czas temu słyszałem. Musiałem coś źle skojarzyć, albo miałem kiepskie żródło informacji. W każdym bądź razie przepraszam za wypisywanie głupot. Replika faktycznie wykonana jest wspaniale, ale ozdoba ściany w takiej cenie to trochę przesada. Nie przejmuj się. Cena producenta faktycznie słaba nie jest. Na szczęście aż tyle za niego nie dałem :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts