von_Zakapior Posted September 4, 2007 Report Share Posted September 4, 2007 No to się dorobiłem metal body. Nabyłem w Gunfire. Za jedyne 119 zł. Zainstalowałem w M16A4 JG. Korpus ów pasuje, i to bez większych problemów. Jedynie trzeba się troszkę napocić, aby włożyć pin blokujący położenie gearboxa (ten nad spustem). Ale od czego jest "ręczny impulsator kinetycznym z naprowadzaniem trzonkowym" (czyli młotek) :mrgreen: Do owego korpusu jest wymagana jednoczęściowa komora hop-up (ja wstawiłem komorę plastikową G&G do GR-16, bo taką miałem). Gniazdo magazynka jest nieco ciasnawe i magazynek (hicap JG) trzeba dobijać piąchą, żeby zaskoczył. No i mam full metal M16A4 :mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted September 4, 2007 Report Share Posted September 4, 2007 (edited) Dodam tylko , że po wsadzeniu magazynka CA był spory problem z wyjeciem. Trzeba było zastosować metodę "ty trzymaj gnata a ja ciągne za maga":P Ups. Pomyłka, to było na odwrót... Mag z Boyi nie chciał wyleźć z gnata CA... Edited September 4, 2007 by poldeck Quote Link to post Share on other sites
Kaami Posted September 4, 2007 Report Share Posted September 4, 2007 Ja muszę dokupić jeszcze komorę hop-up. Z wielkim trudem udało wymienić się body (dzięki dla Procenta). Jednak gniazdo magazynka jest baaardzo ciasne :???: Mój magazynek jak tylko przymierzałam to nie ma bata aby tam wszedł. Jest na to jakiś sposób? Dla informacji body wymienione w PJ4 R.I.S. II Gen :) Quote Link to post Share on other sites
Guest Miles_ACE Posted September 4, 2007 Report Share Posted September 4, 2007 (edited) Von_Zakapior - a czy owe body nie ma dużej szczeliny między górną a dolną częścią jak to widać na tym zdjęciu? http://gunfire.pl/data/gfx/pictures/large/...152189678_7.jpg Zastanawia mnie też cena...materiał z jakiego body Boyi zostało wykonane dorówna src? Edited September 4, 2007 by Miles_ACE Quote Link to post Share on other sites
bobek28 Posted September 4, 2007 Report Share Posted September 4, 2007 z tego z czego zrobione jest body boyi to zapewne znal dość popularny w odlewach tego typu Quote Link to post Share on other sites
SlyOne Posted September 4, 2007 Report Share Posted September 4, 2007 (edited) Witam Razem z Zakapiorem kupiłem body również do swojego guna. Ogólnie body za przyzwoitą cenę. Wykonaniu można się przyczepić tu i ówdzie, ale ogólnie pozytyw. Ja instalowałem gearboxa, skąd szkielet jest od Wella R6, bo reszta w środku wymieniona. Bez problemów wszedł. Przyznaję, że pin nad spustem wymaga użycia siły, widocznie tak musi być:) odp dla Miles_ACE Szczelin miedzy body nie dostrzegłem po złożeniu. Chwyt przedni mam od CA. Trochę pilnikiem musiałem zadziałać w body aby weszło, naprawdę trochę i leży jak ulał :) Magazynki mid-cap firmy MAG wchodzą z lekkim użyciem siły. Trochę ciasnawe gniazdo magazynka. Trzeba przyznać, że body rysuje się szybko. Edited September 4, 2007 by SlyOne Quote Link to post Share on other sites
Cohen-Barbarzynca Posted September 5, 2007 Report Share Posted September 5, 2007 Magazynki mid-cap firmy MAG wchodzą z lekkim użyciem siły. Trochę ciasnawe gniazdo magazynka. Trzeba przyznać, że body rysuje się szybko. A czy magi same "wylatują" z gniazda po ich zwolnieniu czy trzeba użyc swych mięśni do tego? Quote Link to post Share on other sites
von_Zakapior Posted September 5, 2007 Author Report Share Posted September 5, 2007 Von_Zakapior - a czy owe body nie ma dużej szczeliny między górną a dolną częścią jak to widać na tym zdjęciu? http://gunfire.pl/data/gfx/pictures/large/...152189678_7.jpg Nie, nie ma szpary. już nie ma. Kwestia spasowania i of kors, najpierw trzeba włożyć tylny pin a dopiero wsuwać górę .... Nie pytaj,dlaczego, po prostu tak jest. Quote Link to post Share on other sites
luglo Posted September 5, 2007 Report Share Posted September 5, 2007 z tego z czego zrobione jest body boyi to zapewne znal dość popularny w odlewach tego typu 'Zapewne'. Jak mnie denerwuje takie pitolenie. Nie wiesz - nie pisz bo zgadujesz. Body jest z aluminium. Wiem bo miałem DBOYS'a na testach. Quote Link to post Share on other sites
von_Zakapior Posted September 5, 2007 Author Report Share Posted September 5, 2007 A czy magi same "wylatują" z gniazda po ich zwolnieniu czy trzeba użyc swych mięśni do tego? Skoro trzeba użyć przemocy, aby magazynek wsadzić (wbić), to i bez przemocy w drugą stronę się nie obejdzie... Quote Link to post Share on other sites
Cohen-Barbarzynca Posted September 5, 2007 Report Share Posted September 5, 2007 zwrot z 'lekkim użyciem sił" jest nieprecyzyjny stąd moje pytanie:) Quote Link to post Share on other sites
von_Zakapior Posted September 5, 2007 Author Report Share Posted September 5, 2007 zwrot z 'lekkim użyciem sił" jest nieprecyzyjny stąd moje pytanie:) Nieprecyzyjny jest zwrot "lekkim" ;) Quote Link to post Share on other sites
SlyOne Posted September 5, 2007 Report Share Posted September 5, 2007 Do wyjęcia maga po zwolnieniu blokady trzeba użyć siły, bo same nie wypadną. Quote Link to post Share on other sites
bobek28 Posted September 5, 2007 Report Share Posted September 5, 2007 (edited) 'Zapewne'. Jak mnie denerwuje takie pitolenie. Nie wiesz - nie pisz bo zgadujesz. Body jest z aluminium. Wiem bo miałem DBOYS'a na testach. No właśnie a Znal to stop ALUMINIUMz cynkiem chyba że body jest z czystego aluminium wtedy zwracam honor :uśmiech: Edited September 5, 2007 by bobek28 Quote Link to post Share on other sites
von_Zakapior Posted September 5, 2007 Author Report Share Posted September 5, 2007 No właśnie a Znal to stop ALUMINIUMz cynkiem ZnAl jeśli już, panie znafco :wink: HGW, co to jest - jakiś stop alumninium z czymś. Nie ma co roztrząsać. Quote Link to post Share on other sites
bobek28 Posted September 5, 2007 Report Share Posted September 5, 2007 No właśnie jak zwał tak zwał Quote Link to post Share on other sites
von_Zakapior Posted September 6, 2007 Author Report Share Posted September 6, 2007 Ale jeśli już zwał, to poprawnie. Quote Link to post Share on other sites
Zapper Posted September 6, 2007 Report Share Posted September 6, 2007 Witam :) a jak z efektem "Chwiejnej lufy ", co w plastikach jest chlebem powszednim.. ? Quote Link to post Share on other sites
bobek28 Posted September 6, 2007 Report Share Posted September 6, 2007 Boże :wink: czy my rozmawiamy o karabinach plastik-fantastik? Quote Link to post Share on other sites
von_Zakapior Posted September 6, 2007 Author Report Share Posted September 6, 2007 Efekt chwiejnej lufy to efekt zbyt luźnej lufy zewnętrznej w tzw. chamber blocku. Zerżnięto z produktów Marui, ale wykonanie... echhh... teflon fix i zapominasz. Quote Link to post Share on other sites
Sagitarius Posted September 7, 2007 Report Share Posted September 7, 2007 (edited) Ja muszę dokupić jeszcze komorę hop-up. Z wielkim trudem udało wymienić się body (dzięki dla Procenta). Jednak gniazdo magazynka jest baaardzo ciasne :???: Mój magazynek jak tylko przymierzałam to nie ma bata aby tam wszedł. Jest na to jakiś sposób? Dla informacji body wymienione w PJ4 R.I.S. II Gen :) Oprócz problemu z magiem wszystko chodzi jak należy w PJ? Jakie konkretniej problemy występowały przy wymianie body? Edited September 7, 2007 by Sagitarius Quote Link to post Share on other sites
luglo Posted September 8, 2007 Report Share Posted September 8, 2007 Oprócz problemu z magiem wszystko chodzi jak należy w PJ? Jakie konkretniej problemy występowały przy wymianie body? Kontynuując sprawę z body Kakci wynikło; należy przyciąć pilnikiem tylną wewnętrzną część korpusu (tam gdzie wchodzi dolna część GB wraz z kablami do silnika) z obu stron, ponieważ inaczej płytka selektora nie przesuwa się-> a do tego wyginając się nie rusza popychacza co powoduje brak reakcji w momencie naciśnięcia spustu lub przerywaną reakcję. Doszło jeszcze montowanie metalowej komory HU CA; raz, że wchodzi na wcisk ale to nie ma znaczenia gdyż w momencie gdy jest na maxa to jest tak jak ma być. Normalnie powinna sprężynować. Problem pojawia się przy ramieniu dystansera-> połączenie korpusu DBOYS i lufy zewnętrznej P&J nie zostawia miejsca na swobodne działanie tegoż ramienia. Skutek jest taki, że gdy replika zostanie poskładana do kupy strzela cały czas z maksymalnym podkręceniem. Rozwiązanie: wymontować i wyszlifować DELIKATNIE ramię od góry ale tak aby możliwa była wewnętrzna regulacja za pośrednictwem koła zębatego z zapadką komory HU bezpośrednio wpływającego na wysokość ramienia dystansera. Czyli nie za dużo. No i gniazdo magazynka; tu tak samo kłania się pilnik-> przy pozbawionym GB korpusie przyciąć o około 0,4-0,7mm (w zależności od stosowanego magazynka) przednią ściankę gniazda (wąska najbliższa od strony lufy). Quote Link to post Share on other sites
von_Zakapior Posted September 8, 2007 Author Report Share Posted September 8, 2007 Z JG nie było żagnych problemów w działaniu komory HU. Wniosek - gearboxy JG i Well (SlyOne taki montował w tym body) są całkiem dobre do zamontowania na nich tego korpusu :) Quote Link to post Share on other sites
berliners Posted September 19, 2007 Report Share Posted September 19, 2007 Pytanie do kolegów z oddziałów jej królewskiej mosci: czy wiecie może czy te BODY pasuje do replik m4 typu s-system? Chodzi tu przede wszystkim o to czy górny RIS, w tym body, jest odkręcany, tak aby na jego miejsce zainstalować SIR. Quote Link to post Share on other sites
bobek28 Posted September 19, 2007 Report Share Posted September 19, 2007 nie on nie jest odkręcany :cry: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts