MATTmcz Posted October 30, 2007 Report Share Posted October 30, 2007 Jeszcze raz powtarzam TAK. Airsoftguns..pl i Gunfire.pl to jest jeden sklep i serwis jest też ten sam czyli jakbyś nie wysłał tak wyjdzie na jedno.... Quote Link to post Share on other sites
mastah Posted October 31, 2007 Report Share Posted October 31, 2007 Wyślij maila, będziesz wtedy na 100 % wiedział, że możesz. Quote Link to post Share on other sites
ravic Posted November 3, 2007 Report Share Posted November 3, 2007 Witam! Dziś bawiłem sie z GB w emce boya. Wymieniłem najpierw głowice tłoka ze standardowej(radze umieścić ja w jedynie słusznym miejscy czyli smietniku) na taka : http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=1146 Sprężyne na normalną (stockowa jakaś strasznie gruba i regularna) : http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=2289 Prowadnice sprężyny na metalową G&G. Skutek. ROF jak najbardziej jest właściwy (9,6 1400 Sanyo) Nawet na stockowej baterii karabin w miare strzela. Co do zasiegu czy zmiany mocy przeprowadziłem test puszki. Testowałem na puszce po tigerze i po piwie(warka). Ale ze tiger nie stawiał oporu zamieszczam wyniki testu z puszka po piwie. Jak widać bez problemu kulka przeszła przez obie scianki puszki. Natomiast denko stanowiło już przeszkode nie do pokonania. Według wyznacznika z redwolfa ( http://redwolfairsoft.com/redwolf/airsoft/...ail?bulletID=34 ) wychodzi jakieś 350-370 fps. Strzały wykonywane z odległości 5 cm. Oczywiście używałem kulek 0.20g. Quote Link to post Share on other sites
Thorn76 Posted November 7, 2007 Report Share Posted November 7, 2007 witam jestem posiadaczem m4 S full metal boyi zakupiłem ją w gunfire. Po długich rozmowach z serwisantem Luckiem dowiedziałem się że gumka HU Guardera nie koniecznie pasuje do Boyi ponieważ jest o wiele cieńsza ścianka niż oryginał co powoduje gorszy efekt niż oryginał. Mówię o tym bo ja jej nie wymieniałem ze względu na tą wiadomość no i zaczynam szukać gumki HU o takiej samej ściance by lepiej była uszczelniona a nie za luźna jak Guardera w Boyi Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted November 7, 2007 Report Share Posted November 7, 2007 To zamiast szukać nałożysz na lufę dwie warstwy taśmy teflonowej, potem na gumkę z lufą jedną i po problemie... Quote Link to post Share on other sites
diablos993 Posted November 22, 2007 Report Share Posted November 22, 2007 (edited) Co myślicie o takim zestawie: M4A1 Full Metal Boyi + Lufa precka MADBULL + Gumka silikonowa SYSTEMA + Sprężyna hm... 110 lub 120 MadBull lub G&G. Bateria oczywiście stock:( Kasy nie mam już więcej... :P Chodzi mi szczególnie o zwiększenie zasięgu i skupienia(gumka i precka), a także na żywotności. Chciałbym, aby ta sprężyna (nowa którą kupię) była taka sama lub ciut mocniejsza od stocku, ale żeby tak nie obciążała tłoku... Mam nadzieję, że doradzicie coś sensownego... Chodzi mi koniecznie o sklep specshop.pl(tutaj mam zamiar wszystko kupić). Odpowiedzcie szybko... To napisze wam sprawozdanie za kilka tyg. jak sie sprawuje itp:D hehe.. Edited November 22, 2007 by diablos993 Quote Link to post Share on other sites
ravic Posted November 22, 2007 Report Share Posted November 22, 2007 Tu masz coś takiego: http://customs.pl/produkty.php?product=12&cat_link=3 Precka madbulla nie/we jakaś guardera albo inną. Gumka jak najbardziej. M120 nie pociągnie stockowa bateria. Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted November 22, 2007 Report Share Posted November 22, 2007 I sprężynę z tych dwóch bardziej polecam G&G. Quote Link to post Share on other sites
diablos993 Posted November 23, 2007 Report Share Posted November 23, 2007 Kupuję na specshop.pl, ale bez wymiany sprężyny. Sama precka + hopek:) I dodatkowy akumulator(od kolegi używany 600mAh, powinien wystarczyć na taki mały zapas). Sprężynę, tłok i głowicę tłoka wymienię po końcu gwarancji, albo jak się sypnie:D Aha.. ta gumka Systemy podobniesz lepsza od GUARDERA? Jeżeli nie to jest chociaż mniej-więcej na tym samym poziomie co GUARDER? Quote Link to post Share on other sites
ravic Posted November 23, 2007 Report Share Posted November 23, 2007 Znacznie lepsza od guardera.Testowałem obie. Quote Link to post Share on other sites
Hes Posted November 23, 2007 Report Share Posted November 23, 2007 Niekoniecznie - wymieniałem w tej replice w ASGshopie na standardowe tam guardery i ma naprawdę dobrą "przeciwzamarzalność", natomiast w np. AK VFC po tuningu z wmontowaną gumką systema zawodziło przy niskich temperaturach, więc nie zgodziłbym się do końca :) Quote Link to post Share on other sites
ravic Posted November 23, 2007 Report Share Posted November 23, 2007 Moze wkradl sie bład...mi chodzilo o czarna gumke guardera :P. Quote Link to post Share on other sites
lilly Posted November 23, 2007 Report Share Posted November 23, 2007 M120 nie pociągnie stockowa bateria. Pociągnie, pociągnie, chociaż niektórych może razić rof. Quote Link to post Share on other sites
diablos993 Posted November 24, 2007 Report Share Posted November 24, 2007 I tak sprężynki nie będę wkładał narazie bo nawet przy kupnie od razu ze sprężyną(i od razu z montażem w sklepie) tracę gwarancję:( Więc odpada... Gumkę jednak wezmę SYSTEMY zobaczymy... P.S. Rof na tej sprężynie stockowej nie jest wcale taki świetny... no, ale tak się spytałem, żeby zobaczyć co mi doradzicie:D Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted November 24, 2007 Report Share Posted November 24, 2007 Ja odradzam czarną systemę. W temperaturach dodatnich sprawuje sie dobrze ale jak sie robi zimniej to diabli biorą jakikolwiek sens strzelania. Mam ją niestety... Quote Link to post Share on other sites
diablos993 Posted November 25, 2007 Report Share Posted November 25, 2007 Yhy... łops.. dziwne bo to też silikon:P No to kupię sprawdzonego Guardzika hehe.. Quote Link to post Share on other sites
diablos993 Posted November 26, 2007 Report Share Posted November 26, 2007 Kurw.. jest jeszcze jeden problem. Podobniesz jest niestandardowa komora hop-up? O_O I gumka Guardera jest luźno przez co słabiej strzela(nieszczelne). Czy to prawda? :((( Quote Link to post Share on other sites
lilly Posted November 26, 2007 Report Share Posted November 26, 2007 Kurw.. jest jeszcze jeden problem. Podobniesz jest niestandardowa komora hop-up? O_O I gumka Guardera jest luźno przez co słabiej strzela(nieszczelne). Czy to prawda? :((( Komora Hopup w DiBoysach jest jak najbardziej standardowa. My wstawialiśmy gumki Systemy i wszystko pasuje. Możliwe że silikonowa Guardera jest grubsza, ale trudno powiedzieć czy rzeczywiście jest luźna. Quote Link to post Share on other sites
MATTmcz Posted November 26, 2007 Report Share Posted November 26, 2007 W DBoysach naprawdę gumka guardera nie bardzo pasuje... Ja przez to przeszedłem i na szczęście Panowie z serwisu wymyślili jakiś magiczny sposób na to żeby to naprawić :D Quote Link to post Share on other sites
diablos993 Posted November 27, 2007 Report Share Posted November 27, 2007 yyy...? No to co robić.. kupować hop-upa SYSTEMA i wkurw.. się w zimę(xD) czy kupić Guardera i nie wiadomo co wyjdzie? Jak jest z tą SYSTEMĄ w zimę? ehh.. HELP! Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted November 27, 2007 Report Share Posted November 27, 2007 Kupić czarną sststeme silikonową ale broń Boże, nie na specshop.pl. Mają jakiś tańszy model/tańszą wersję/a cholera wie, kosztuje toto 22 zeta i własnie z tym mam problemy. Kolega kupił na asgshopie (za 28 złotych bodaj) i nie ma żadnych problemów. Więc albo z asgshopu albo ze zbrojowni (tam mają to samo). Quote Link to post Share on other sites
ravic Posted November 27, 2007 Report Share Posted November 27, 2007 (edited) Ja kupiłem tą czarna systeme właśnie na specshopie i nie mialem jak dotad zadnych problemow w nizszych temperaturach. Moze poldeck trafiłeś na jakiś felerny model (stary czy co), u mnie naprawde dziala swietnie (jakies 340 fps) w m4cqb z boya(z boya w GB zebatki zostaly :P). A z ciekawostek , po wymianie dyszy trzeba odsunać komore hopa od GB jakies 1,5mm bo w przeciwnym wypadku nie podaje kulek, wina niestandardowej komory(krótsza jest niż normalne). Edited November 27, 2007 by ravic Quote Link to post Share on other sites
lilly Posted November 27, 2007 Report Share Posted November 27, 2007 A z ciekawostek , po wymianie dyszy trzeba odsunać komore hopa od GB jakies 1,5mm bo w przeciwnym wypadku nie podaje kulek, wina niestandardowej komory(krótsza jest niż normalne). Wcale nie. Po prostu źle złożyłeś replikę. Ja wsadzałam do DiBoysa bore-up Systemy, dyszę G&G i dyszę Guardera i wszystko działało jak należy. Komora hopup wcale nie jest krótsza! Quote Link to post Share on other sites
ravic Posted November 27, 2007 Report Share Posted November 27, 2007 (edited) A to może wina jednak dyszy, bo włożyłem dysze CA. A co do złego złożenia to napewno wszystko jest OK ponieważ działa, a sama musisz przyznać, że nie da sie źle założyć dyszy tak by działała :P . Niedługo bede miał w łapach komory G&P i CA to wykonam dokładne pomiary. Edited November 27, 2007 by ravic Quote Link to post Share on other sites
diablos993 Posted November 27, 2007 Report Share Posted November 27, 2007 No to teraz już w ogóle nie wiem co robić:P Jest taki problem: Kupować wszystko na SPECSHOP.PL, ale tutaj PODOBNO jest coś nie tak z gumkami SYSTEMY czy kupować na ZBROJOWNIA.COM.PL ? I jeśli na ZBROJOWNIA to brać SYSTEMĘ czy GUARDERA? Bo już nie rozumiem was.. raz mówicie SYSTEMA, drugi raz, że GUARDER później żeby nie z SPECSHOPU.. Więc czekam na konkretną odpowiedź teraz:) pozdro Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts