szturmowiec Posted December 30, 2009 Report Share Posted December 30, 2009 Rozumiem, dzięki ;) Quote Link to post Share on other sites
czaken Posted February 12, 2010 Report Share Posted February 12, 2010 Mam pytanko czy warto wciskać taki zestawik http://www.allegro.pl/item918804125_tlok_m...owica_ftk.htmla, czy zostać przy stocku? Quote Link to post Share on other sites
zwierzu93 Posted February 12, 2010 Report Share Posted February 12, 2010 Najpierw popraw linka :) Quote Link to post Share on other sites
czaken Posted February 13, 2010 Report Share Posted February 13, 2010 (edited) http://www.allegro.pl/item918804125_tlok_m...lowica_ftk.html Już poprawiłem, sorki. Edited February 13, 2010 by czaken Quote Link to post Share on other sites
szturmowiec Posted February 21, 2010 Report Share Posted February 21, 2010 (edited) A ja jeszcze zapytam: 1. Co dobrze jest wymienić w stockowym GB Boyi (półtorarocznym, trochę zjechanym :P) Ten zestaw + Jakaś sprężyna M120 np. Guarder? Czy: Ten zetaw JBU? 2. Kupiłem komorę G&P (mam gumkę systemy) i okazało się że replika strzela gorzej niż przedtem :/ Ludzie mówią że komora G&P jest niezbyt dobra, więc sprzedam ją ale jaką byście mi polecili? Tak wiem że KA jest jedną z najlepszych, ale dla mnie za droga, chcę tak do max 70zł. Czy TA komora elementa jest OK? 3. Do któregoś z zestawu potrzebna będzie wymiana batki ze stockowej 8,4 na jaką? Czy wystarczy Firefox 9,6v czy może jakaś 10,8v by ROF był zadowalający? 4. Czy opłaci się kupić lufę precyzyjną czarną MadBull? Czy może jakąś Systemę? 5. Czy lepiej będą sprawować się łożyska ślizgowe czy kulkowe? 6. Szkielet nie jest pęknięty, ale czy o stockowy szkielet GB mogę się nie martwić? Z którymś z tych zestawów, czy może pęknąć? Zębatki w replice są ok natomiast tłok i inne wnętrzności są zjechane, replika strzela na ok 20 metrów, więc chciałbym ją trochę podkręcić, Pzdr. Edited February 21, 2010 by szturmowiec Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted February 21, 2010 Report Share Posted February 21, 2010 1. Bore guardera jak najbardziej. Na M120 wstawiłbym jeszcze żółty tłok CA. 2. G&P stockowa nie jest najlepsza, trzeba nad nią popracować. Ten element jest mocno średni według mnie. Dołóż pare zł i weź Systeme/G&P, ewentualnie poszukaj stockowej CA. 3. Wystarczy w zupełności 9,6. Firefox nie bierz, dołóż na markową baterie, najlepiej na lipola. 4. Mam Systeme i Madbull. Jestem z obu zadowolony. Jak masz mało kasy weź Madbull'a a różnice cenową dołóż do komory. 5. Na M120 kulki by były fajne. Wyższe tunningi, pow. m140 lepiej zwyczajne ślizgi. Quote Link to post Share on other sites
szturmowiec Posted February 21, 2010 Report Share Posted February 21, 2010 (edited) Ale ten zestaw BU Guarder na pewno będzie dawał większe rezultaty od tego zestawu JBU? Kurde, ten JBU bardziej mnie ciągnie, dlatego, że jest tańszy i już nie musiałbym dokupywać tłoka i sprężyny, zostanie jedynie komora HU ;) Edited February 21, 2010 by szturmowiec Quote Link to post Share on other sites
Szabla95 Posted August 25, 2010 Report Share Posted August 25, 2010 Z góry przepraszam za odgrzebywanie tematu. Pisaliście że komory są nie wymiarowe ? Mam pytanie czy wszystkie pasują , czy trzeba je jakoś przerabiać i które pasują bez przeróbek. Quote Link to post Share on other sites
wmorde Posted August 31, 2010 Report Share Posted August 31, 2010 Poszukuje hop upa do: http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info...products_id=585 Kolega proponuje mi laylaxa promethus: http://www.asg.com.pl/product_info.php?products_id=1559 Na specshopie jest niedostępny ,ale jest opis: http://www.specshop.pl/product_info.php?pr..._-_Neo_-_Zestaw Mam preckę: http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...-_M4,_M15,_G36K Quote Link to post Share on other sites
Szabla95 Posted September 1, 2010 Report Share Posted September 1, 2010 (edited) Już wiem że Komory G&P, SRC nie pasują. Może to wina poszczególnych egzemplarzy Edited September 1, 2010 by Szabla95 Quote Link to post Share on other sites
wmorde Posted September 2, 2010 Report Share Posted September 2, 2010 Pomoże mi ktoś,proszę :???: ? Quote Link to post Share on other sites
niqu Posted September 2, 2010 Report Share Posted September 2, 2010 co prawda nie mam boyi bo jg, ale w swoim musiałem troszeczkę rozpiłować(poszerzyć) te prowadnice w lufie bo komora (CA) nie chciała się wcisnąć ;) a tak to wszystko gra pięknie prometheusa możesz brać w ciemno mają najlepsze komory Quote Link to post Share on other sites
wmorde Posted September 2, 2010 Report Share Posted September 2, 2010 (edited) A lufa G&G będzie dobra? Literówka Edited September 2, 2010 by wmorde Quote Link to post Share on other sites
czapel Posted January 30, 2011 Report Share Posted January 30, 2011 Mam M4A1 RIS Full Metal z tego roku. Nie jestem pewien czy ta dostawa rożni się czymś od poprzednich. 1. Czy będzie duża zmiana po zamontowaniu Systemy 6.04 w stosunku do lufy stockowej ? 2. Czy lufa stockowa nie jest przypadkiem 6.04 ? 3. Przy gumce systemy i lufie 6.04 o ile wzrasta zasięg i skuteczność trafienia ( w przybliżeniu ) ? 4. Czy wymiana komory ma jakiś sens i czy jest komora którą warto kupić? Z góry dzięki za odpowiedz. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted January 30, 2011 Report Share Posted January 30, 2011 w moim AKM lufa systemy dłuższa od stocka o jakieś 10 cm dała na chrono przyrost 40 FPS. Więc myślę, że w M4 też troszkę zmianę w FPSach (a przez to i w zasięgu) będzie widać. Nie zrobi się z 40 metrów 50, ale małymi krokami do celu. ;) Za to skupienie na Systemie w porównaniu ze stockiem jest fenomenalne. Stockowa lufa bojca może być nawet 6.01, ale jest to chińska lufa, więc z Systemą 6.04 nie ma co jej porównywać. :) nie średnice są najważniejsze w preckach. ;) Quote Link to post Share on other sites
czapel Posted January 30, 2011 Report Share Posted January 30, 2011 (edited) Mi w ak 74 (455mm lufy) systema też znacząco poprawiła skupienie. Tylko zastanawia mnie czy konkretnie przy tym modelu będzie widoczna zmiana jeżeli w stocku jest 6.04 i wstawię taką samą średnice tylko lepsze wykonanie. Wiadomo że jakoś systemy a stock to niebo a ziemia :) Szkoda mi wydawać 100zł + jeżeli skupienie nieznacznie się zwiększy :) Nie aż tak żeby to miało znaczenie podczas wymiany kompozytu. Edited January 30, 2011 by ath0 Quote Link to post Share on other sites
forgiel Posted September 5, 2011 Report Share Posted September 5, 2011 (edited) Odkopie troszkę:) Witam, zastanawiam się nad tuningiem mojej M4 CQB. A mianowicie chce wsadzić to: -szkielet GB jakiś lepszy, żeby wszystko wytrzymał -łożyska ślizgowe. -tłok G&P. -łożyskowana prowadnica sprężyny. -bore up P&J. -zębatki też jakieś mocniejsze -sprężyna M130. - lufe gunnera Co o tym myślicie? Edited September 5, 2011 by forgiel Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts