wassabi Posted September 7, 2007 Report Share Posted September 7, 2007 Witam Mam pytanie, otóż chce wymienić sotckową baterie w mojej MP5 bo ta nie nadaje się do niczego, i teraz mam problem bo nie wiem jaką baterię wybrać. Na pewno kupie baterię firmy Intellect, bo jest tania a z tego co czytałem na forum jest bardzo dobra, ale nie wiem czy 9,6 czy 8,4 bo w stockowej jest 8,4. Nie chce wydawać pieniędzy w błoto, i nie chcę popsuć repliki, z tond te obawy. Mam także możliwość wymienienia silnika na ten: http://www.taiwangun.com/?str=product&prId=126. I teraz nasuwa się pytanie odnośnie tego silnika, jaka bateria będzie do niego pasować, oraz czy jest on lepszy od stockowego? Z góry dziękuję za odpowiedzi. Quote Link to post Share on other sites
Quarc Posted September 7, 2007 Report Share Posted September 7, 2007 Generalnie każdy producent replik myśli o baterii 8,4. Jeżeli zamontujesz 9,6 to nic się nie stanie (możliwe że niektóre osiągi się poprawią jak np. ROF), ale zużycie części wewnętrznych będzie nieco większe. Osobiście proponuję Ci 9,6 Intellect'a, ale jak zrobisz to Twój wybór. Quote Link to post Share on other sites
wassabi Posted September 7, 2007 Author Report Share Posted September 7, 2007 No dzięki za odpowiedz, ale teraz mam pytanie odnośnie silniczka, nie wiem czy się opłaca wymiana stockowego silnika, na ten który podawałem wcześniej, nie martwię się o baterię bo raczej da radę. Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted September 7, 2007 Report Share Posted September 7, 2007 Ogólnie mówiąc nie radze wymieniać baterii na 9,6V. Przy dobrej 8,4 bedzie juz duży ROF a na pewno nic sie od tego nie rozleci. W przypadku 9,6 i stock cymy mogąpojawić sie problemy z podawaniem kulek. Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted September 8, 2007 Report Share Posted September 8, 2007 Przy 9,6 może być też problem z upchnięciem akumulatora w przednim chwucie :roll: Zamiast silnika ja bym na Twoim miejscu wymienił okablowanie i zobaczył jakie będą tego efekty. Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted September 8, 2007 Report Share Posted September 8, 2007 (edited) Zgadzam sie z OLEm, kable w cymach sa nadzwyczaj "postne" :-F :-F . Edited September 8, 2007 by poldeck Quote Link to post Share on other sites
wassabi Posted September 8, 2007 Author Report Share Posted September 8, 2007 (edited) No racja kable są straszne, grzeją się jak ktoś to napisał "jak królik na wiosnę" :D. Co do baterii to powiem że wymieniłem (wczoraj) kolbę na stałą, więc raczej nie powinno być problemu. To więc jaką radzicie zakupić 8,4 czy 9,6, sam się od tego pogubiłem :). Bym zapomniał silnika nie kupuję bo go już mam, kiedyś kupiłem body od M4 SRC, a sprzedający był tak uprzejmy i dołożył mi silnik i HU tej samej firmy :). Edited September 8, 2007 by wassabi Quote Link to post Share on other sites
splinter Posted September 8, 2007 Report Share Posted September 8, 2007 No mi 8.4V w mp5 dawała bardzo zadowalający rof,w dodatku intellect ma większą wydajność.Ale radze wziąść 9.6 tak na zapas,niedługo może wymienisz sprężynke,a baterii już nie będziesz musiał. Quote Link to post Share on other sites
BuZz Posted September 9, 2007 Report Share Posted September 9, 2007 (edited) Mam mp5 TLF Cymy... ok 300fps bo sprężyna byłą wymieniana...mam do tego 8.4 1400mah intellecta...pruje znacznie lepiej w porównaniu do stocka... do tego jakbyś wymienił kable na ,,grubsze" to by było już w ogóle :wink: Podam tu przykład..kolega mając AK47 DE z wsadzonym Hurricanem i doszczelnieniami (ok.370fps) na batce 8.4v 1700mah Sanyo wywalał ok 700 kulek na 1 baterii, po wymianie kabli ponad 2 razy więcej kulek wystrzeliwał na tej samej baterii. Bateria 9.6V MINI wchodzi do MP5a5, do TLF-KI żeby upchać 3ba przerobić trochę chwyt. Wsadzając 9.6V do stockowej mp5 cymy (ok. 260fps) uszkodzisz gnata. Miałem kilka mp5tek cymy i zdaję sobie sprawę, że szybkostrzelność jest marna, ale po wsadzeniu batki 9.6v nic sie nie poprawia prawie. Problem tkwi w silniku i kablach... nie wspominając o stockowej baterii która w wellu (250fps) nadaje się jedynie na zapasówkę. Edited September 9, 2007 by BuZz Quote Link to post Share on other sites
wassabi Posted September 9, 2007 Author Report Share Posted September 9, 2007 Czyli wychodzi na to że teraz kupie baterię 9,6V, potem szybko wymienię silnik na ten o którym pisałem wcześniej, a potem wymienię kable. Dobrze mówię? :) Quote Link to post Share on other sites
BuZz Posted September 9, 2007 Report Share Posted September 9, 2007 Jak nie zamierzasz podnosić FPS do ponad 330 około to niepotrzebna Ci 9.6V tylko 8.4V. Intellect i tak nawet 8.4V jest zawaliście mocny... nawet mocniejszy od chińskich 9.6 :-P Quote Link to post Share on other sites
wassabi Posted September 10, 2007 Author Report Share Posted September 10, 2007 No tak ale raczej wole myśleć na przyszłość i jednak kupić 9,6, bo kiedy zechce mieć więcej FPS nie będę musiał kupować nowej baterii. Tak samo jeśli będę chciał zmienić replikę na lepszą, też nie będę musiał zmieniać baterii. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts