Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Witam

Mam pytanie, otóż chce wymienić sotckową baterie w mojej MP5 bo ta nie nadaje się do niczego, i teraz mam problem bo nie wiem jaką baterię wybrać. Na pewno kupie baterię firmy Intellect, bo jest tania a z tego co czytałem na forum jest bardzo dobra, ale nie wiem czy 9,6 czy 8,4 bo w stockowej jest 8,4. Nie chce wydawać pieniędzy w błoto, i nie chcę popsuć repliki, z tond te obawy. Mam także możliwość wymienienia silnika na ten: http://www.taiwangun.com/?str=product&prId=126. I teraz nasuwa się pytanie odnośnie tego silnika, jaka bateria będzie do niego pasować, oraz czy jest on lepszy od stockowego? Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Generalnie każdy producent replik myśli o baterii 8,4. Jeżeli zamontujesz 9,6 to nic się nie stanie (możliwe że niektóre osiągi się poprawią jak np. ROF), ale zużycie części wewnętrznych będzie nieco większe. Osobiście proponuję Ci 9,6 Intellect'a, ale jak zrobisz to Twój wybór.

No racja kable są straszne, grzeją się jak ktoś to napisał "jak królik na wiosnę" :D. Co do baterii to powiem że wymieniłem (wczoraj) kolbę na stałą, więc raczej nie powinno być problemu. To więc jaką radzicie zakupić 8,4 czy 9,6, sam się od tego pogubiłem :). Bym zapomniał silnika nie kupuję bo go już mam, kiedyś kupiłem body od M4 SRC, a sprzedający był tak uprzejmy i dołożył mi silnik i HU tej samej firmy :).

Edited by wassabi

Mam mp5 TLF Cymy... ok 300fps bo sprężyna byłą wymieniana...mam do tego 8.4 1400mah intellecta...pruje znacznie lepiej w porównaniu do stocka... do tego jakbyś wymienił kable na ,,grubsze" to by było już w ogóle :wink: Podam tu przykład..kolega mając AK47 DE z wsadzonym Hurricanem i doszczelnieniami (ok.370fps) na batce 8.4v 1700mah Sanyo wywalał ok 700 kulek na 1 baterii, po wymianie kabli ponad 2 razy więcej kulek wystrzeliwał na tej samej baterii.

Bateria 9.6V MINI wchodzi do MP5a5, do TLF-KI żeby upchać 3ba przerobić trochę chwyt. Wsadzając 9.6V do stockowej mp5 cymy (ok. 260fps) uszkodzisz gnata. Miałem kilka mp5tek cymy i zdaję sobie sprawę, że szybkostrzelność jest marna, ale po wsadzeniu batki 9.6v nic sie nie poprawia prawie. Problem tkwi w silniku i kablach... nie wspominając o stockowej baterii która w wellu (250fps) nadaje się jedynie na zapasówkę.

Edited by BuZz