DeadRussia Posted September 17, 2007 Report Share Posted September 17, 2007 Witam. Mam pytanie. Załóżmy że mam m4 - jak to niektórzy mówią - gówno za 150 zł. Czy do takiego właśnie sprzetu ( oto link jesli potrzebny http://www.sklep.airsoftguns.pl/product-po...BBs-Loader.html ) można dokupić i samemu zamontować metalowy gb? Proszę o 'sypnięcie' odpowiedziami z uzasadnieniami ;) pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
HAosX Posted September 17, 2007 Report Share Posted September 17, 2007 nie można !!! Quote Link to post Share on other sites
Ariel_ Posted September 20, 2007 Report Share Posted September 20, 2007 Nie bo ten tani shit nie ma żadnej części wyglądem identycznej z tym w którym siedzi normalny GB. Więc nie pasuje. Quote Link to post Share on other sites
bobek28 Posted September 20, 2007 Report Share Posted September 20, 2007 Po pierwsze nie można po drugie bezsensu Quote Link to post Share on other sites
Borol Posted September 30, 2007 Report Share Posted September 30, 2007 to tak jak z magazynkami.różnica jest już na tym,że podajniki kulek są odwrotnie Quote Link to post Share on other sites
grandlc Posted February 13, 2008 Report Share Posted February 13, 2008 (edited) bardziej ci sie już opłaca kupić nowe m4 metal GB niż do plasticzaka kupywać metal GB i inne części , wyniesie Cię to dwa razy drożej a bedzie dwa razy mniej wytrzymalszy ;] Choć i tak wątpie aby do plasticzaka weszedł metalowy gearbox. Ale widziałem takie jajca na allegro :D Edited February 13, 2008 by grandlc Quote Link to post Share on other sites
badger Posted February 18, 2008 Report Share Posted February 18, 2008 Faktycznie, upychanie markowego gearboxa do 'taniej repliki' to jak świni siodło Ale gdyby wpakować do plastikowego AUG-a Both Elephant odpowiedni gb z airshitguns.pl- tam coś takiego kosztuje 150 zł- choćby coś takiego: http://www.sklep.airsoftguns.pl/product-po...Gearbox-v3.html ? Teoretycznie to ten AUG ma bebechy kompatybilne z TM, więc powinno dać radę :-P Tylko pozostaje pytanie czy ten gb z mojego linka to czasem nie jest jakieś fantastic plastic -opisu niet. Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted February 18, 2008 Report Share Posted February 18, 2008 Ile można......ILE??!! Quote Link to post Share on other sites
Sman Posted February 21, 2008 Report Share Posted February 21, 2008 wątpię żeby pasował tam jakiś GB :P Quote Link to post Share on other sites
Walduś_18 Posted February 22, 2008 Report Share Posted February 22, 2008 ...ugniata się z łatwością plasteliny i już poxiliiiiina... jest twarda... jaaak stal. Poxilina, ma gwarancje POXIPOLU. Zlep sobie i będziesz mieć Stalowy GB :D Quote Link to post Share on other sites
qazwsx Posted February 24, 2008 Report Share Posted February 24, 2008 Gb no co ty ? do taniej repliki ? :wink: Quote Link to post Share on other sites
ziuta Posted March 4, 2008 Report Share Posted March 4, 2008 Skończcie sie rechotac. A ty zrozum ze nie można. (Wiem mnie też wkórwi* podejście leniwych młodych. Ale błagam nie zniżajcie się do ich poziomu), Quote Link to post Share on other sites
maxavelli Posted March 4, 2008 Report Share Posted March 4, 2008 A mnie wkurza brak umiejetnosci korzystania ze slownika ortograficznego... Quote Link to post Share on other sites
Powel94 Posted May 22, 2008 Report Share Posted May 22, 2008 Nawet jesli by kupil ten metal gb to by musial zlozyc cala replike poniewaz do taniego elektryka nie da sie wlozyc metal gb musialby wymienic wszystko a przedewszstkim sprezyne na mocniejsza z którym jak wiemy moze zwiazac sie wybuch repliki powód; plastik obudowa Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted June 18, 2008 Report Share Posted June 18, 2008 Można zrobić coś takiego. Kupujemy M4 by DE czy inny "szajs" Kupujemy metalowy GB by CA i wkładamy w niego zębatki CA 120zł łożyska DF 80zł sprężyna M90 ok 30zł silnik TM -100zł popychacz zestaw cylindra 150zł tłok 50zł prowadnica łożyskowana 60zł podkładki pod zębatki 18zł komora HU 70zł lufa prec. 80zł bateria 8,4v 70zł guma HU 20zł wkładamy do M4 DE. I stwierdzamy, że nie pasuje. Kupujemy metal korpus, chwyty itp. 400zł A tak na poważnie, nawet jakby udało to i tak obudowa się rozwali i stracimy kasę. Lepiej kupić za 200zł cokolwiek z metalowym GB. Składamy i tak zrobiliśmy. Nie mamy jeszcze maga więc wydajemy następne 40zł. Ew. jak masz mniej kasy robisz eksperyment. Lufa + kulka + usta. Kulkę wkładasz do lufy. Lufę do ust i z całej siły wyplujesz. Zasięg 15m+ czyli zrobiliśmy tuning o 10m zerowym nakładem. Porównaj z M4DE to stwierdzisz, że plujka jest lepsza. Quote Link to post Share on other sites
Tomeg Posted June 22, 2008 Report Share Posted June 22, 2008 Mikadorus, powinieneś jeszcze chłopakowi dodać ogólną cenę, bo może nie dać rady. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts