Oozie Posted September 20, 2007 Report Share Posted September 20, 2007 Nie dla wszystkich jest to przegIęcie. A określenie "zabawa" odnosi się raczej do "podworkowego" ASG. Quote Link to post Share on other sites
Hoplita Posted September 20, 2007 Report Share Posted September 20, 2007 Zadne zp owyzszych nie wystepowalo w kaburze udowej Strike Systems, za ktora zaplacilem 45 zl. Byla wygodna, spelniala swoja funkCIe. Kabure od Guna kupilem tylko DLATEGO, ze chcialem Coyote Brown. Moze jestem malo wymagajacy, ale kabura za kilkaset zlotych do ZABAWY to przegiecie... akurat z kaburkami SS mam duże doświadczenia i możesz mi wierzyć, że do UŻYWANIA nie nadają się wcale, do noszenia to może i owszem... Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted September 20, 2007 Report Share Posted September 20, 2007 Jeśli można CIRASa założyć tył na przód to i można używać kaburę SS ;) BP,PPNMS :mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
K.A.B Posted September 20, 2007 Report Share Posted September 20, 2007 A mi nadal IBA zle lezy... :( Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted September 20, 2007 Report Share Posted September 20, 2007 No tak... nosić, używać... to też wszystko zależy. Moim zdaniem akurat część tanich nylonowych kabur, niestosowanych jako udowe, nieźle sprawdza się przy dwóch modelach broni krótkiej - USP i P99. Kwestia zwolnienia maga odpada. Kwestia druga, w odniesieniu już do udówek. Poprawa stabilności na udzie w większości tanich kabur jest sprawą banalnie prostą i tanią. Trochę gumy, trochę pomysłu, może zmiana całych taśm na sprytne z wtopiona gumą... kwestia chcenia i zakręcenia się. Itd, itp... full profi airsoft oczywiście wymaga Safarilanda bo to jedyne słuszne rozwiązanie. No ... produkty Bianchi w niektórych kręgach też przejdą. Cała reszta bawi się z tanimi udówkami, nosi swoje zabawki, wyciąga je, strzela, chowa, dalej nosi, żyje, cieszy się życiem i nieświadomością, że są mega firmy jedynie słuszne. Biedni, nie? Co więcej, o zgrozo!, są tacy co biegają z krótką nie mając w ogóle kabury! (w tym, przez długi czas, piszący te słowa). Jakoś przyjemności płynącej z airsoftu mi to nie zabierało. Nie ulega wątpliwości, że dobra kabura jest bardzo przydatna. Równocześnie, nie ulega wątpliwości, że nie jest niezbędnym wyposażeniem każdego maniaka airsoftu :) Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted September 20, 2007 Report Share Posted September 20, 2007 Nie ulega wątpliwości, że dobra kabura jest bardzo przydatna. Równocześnie, nie ulega wątpliwości, że nie jest niezbędnym wyposażeniem każdego maniaka airsoftu Ależ ja nic innego nie twierdzę! W niektórych kamizelkach (np. popularnych kopiach Tac-V z allegro) pistolety świetnie pasują do kieszeni na magi do eMki. Quote Link to post Share on other sites
Pietracha Posted September 20, 2007 Author Report Share Posted September 20, 2007 Dyskutujemy tu o konkretnej kaburze od GunSmoke'a a nie wszystkich możliwych modelach za ~40zł. Foka - pisz proszę jeśli chcesz coś wnieść do tematu. To, że kabury SS ktoś nawet kijem przez szmatę nie dotknie średnio mnie interesuje :wink: Wiem, że Safarilandy czy Serpy czy inne (pro)kabury są 1000x razy lepsze ale, że tak zapytam co z tego? Nie kupię żadnej z nich z prostego powodu: brak kasy. Temat jest o konkretnej kaburze i tego się proszę trzymać. Quote Link to post Share on other sites
Oozie Posted September 22, 2007 Report Share Posted September 22, 2007 Kabura z bliska, na dole nakolanniki ALTA, wiec mozna porownac. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/...b88c860851.html A tu na nodze z daleka. 8) http://images12.fotosik.pl/105/f00e52ca24dbba84.jpg Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted September 22, 2007 Report Share Posted September 22, 2007 (edited) Jedyne co mogę dodać to to, że jeśli ktoś raz będzie miał kydexową kaburę nie zamieni jej z powrotem na materiałową nigdy :) Edited September 22, 2007 by Arafat (KSK) Quote Link to post Share on other sites
Oozie Posted September 22, 2007 Report Share Posted September 22, 2007 Kiedys mam zamiar kupic kydexowa, ale kasa potrzebna jest na inne wydatki ;) Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted September 22, 2007 Report Share Posted September 22, 2007 Jedyne co mogę dodać to to, że jeśli ktoś raz będzie miał kydexową kaburę nie zamieni jej z powrotem na materiałową nigdy :) No to uogólnienie z którym się nie zgodzę. Do zielonej jednak najlepszy jest pełny zakryty nylon - oczywiście najlepiej z wkładką kydexową ale takie coś, wg. mojej wiedzy, trzeba sobie samemu kombinować. Quote Link to post Share on other sites
Oozie Posted September 23, 2007 Report Share Posted September 23, 2007 Zależy czy nosisz kabure do zielonej. Ja raz założyłem i już więcej nie mam zamiaru. Miałem cały pistolet i kabure w piachu i ziemii Quote Link to post Share on other sites
bushmaster Posted September 23, 2007 Report Share Posted September 23, 2007 Witam.Mnie interesuje kabura ,w którą wejdzie pistolet z zamontowanym kolimatorem oraz latarką taktyczną i laserem. Quote Link to post Share on other sites
Oozie Posted September 23, 2007 Report Share Posted September 23, 2007 (edited) Kolimatorem?? Latarke lub laser to jeszcze bym przezyl, ale kolimator na pistolecie?? Nie znajdziesz takiej kabury do pistoletu. Chyba mowisz o pistolecie maszynowym,np. MP5K. Jak znajdziesz gdzies taka kabure to fajnie, ale juz predzej bym uszyl, lub kupil duzego poucha i tam to trzymal. Edited September 23, 2007 by Oozie Quote Link to post Share on other sites
bushmaster Posted September 23, 2007 Report Share Posted September 23, 2007 Mówię o pistolecie S&W Sigma 40F Blow Back C02. Quote Link to post Share on other sites
kthulhu Posted September 23, 2007 Report Share Posted September 23, 2007 albo moze mowic o jakims potworku do IPSC... co do wypowiedzi na temat kabury od Gun'a. Widzialem, zmacalem, troszke ponosilem... powiem szczerze ze jakos super mnie nie zachwycila (ale jak juz powiedzial to np Arafat jestem przyzwyczajony do kydexu, a do zielonej do M-12)...ale jak to sie mowi, kazdemu wedle potrzeb co do kabury SS - nie wiem jak, ale jak kiedys taka wzialem od znajomego na jedno strzelanie malo 3 razy maga od klocka nie stracilem, wiec...patykiem przez szmate jej nie dotkne :P Quote Link to post Share on other sites
bushmaster Posted September 23, 2007 Report Share Posted September 23, 2007 Zgadza się,to taki potworek do IPSC(strzelanie dynamiczne)ale do asg. Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted September 23, 2007 Report Share Posted September 23, 2007 Zależy czy nosisz kabure do zielonej. Ja raz założyłem i już więcej nie mam zamiaru. Miałem cały pistolet i kabure w piachu i ziemii A wiesz co to całkowicie zamknięta kabura na pasie? :D Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted September 23, 2007 Report Share Posted September 23, 2007 bushmaster - nie pozostaje Ci nic innego jak jakaś ładownica do przenoszenia repliki Quote Link to post Share on other sites
Pietracha Posted September 23, 2007 Author Report Share Posted September 23, 2007 Muszę przyznać, że myślałem nad kydexem. Z tym, że np.: http://www.kabury.com/ nie robi kabur do Beretty. W zasadzie najrozsądniejszym wyjściem byłoby ściągnięcie sobie Safarilanda, ale póki co nie mam na to kasy. I zastanawiałem się też, czy Beretta z szyną pod lufą w ogóle wejdzie do kydexu dla zwykłej Beretty - ma trochę inny profil pod lufą :wink: Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted September 23, 2007 Report Share Posted September 23, 2007 Obawiam się, że nie wejdzie, musiałbyś brać model dedykowany do latarkowej wersji :D http://militaryphotos.net/forums/showthrea...ight=safariland Quote Link to post Share on other sites
Oozie Posted September 23, 2007 Report Share Posted September 23, 2007 Mam M12 do zielonej. Poprostu nie chce miec pistoletu w lesie. Tak jakoś nawet nie lubie, bo i tak nie używam. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts