bono49 Posted September 24, 2007 Report Share Posted September 24, 2007 Tak jak w temacie. Czy ktoś ma tą replikę i wie czy można w ogóle, a jeżeli tak to jak, zmienić tryb ognia. Jest przełącznik Semi-Auto, lecz w obu ustawieniach Desert pluje serią. Nie wiem więc czy to atrapa czy mój egzemplarz ma wadę. Pytanie stawiam na forum, bo wolę nie rozbierać repliki jeżeli nie jest to w 100% konieczne. Dziękuję z góry za ewentualne odpowiedzi. Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted October 1, 2007 Report Share Posted October 1, 2007 Podejrzewam, że poszedł selektor :P Jeśli już zrobiono ruchomy przełącznik ognia to chyba nie dla picu... Quote Link to post Share on other sites
wdobkowicz Posted January 13, 2008 Report Share Posted January 13, 2008 Mam ten model i u mnie przełącznik działa prawidłowo. Musiałeś trawić na wadliwy egzemplarz. Rozebrałem swoją replikę, żeby zobaczyć jak to działa i zaobserwowałem, że dużych możliwości manewru tam nie ma. Możesz spróbować - całego pistoletu rozbierać nie trzeba, wystarczy zdjąć część, która odskakuje przy strzelaniu (blow back). Przełącznik trybu ognia przesuwa w środku tylko taką małą "pochylnię", na którą po naciśnięciu spustu najeżdża inny element, jeśli włączony jest tryb FULL. Jeśli masz tryb SEMI, to nie najeżdża, ot cała filozofia. Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
Jey85 Posted January 29, 2008 Report Share Posted January 29, 2008 Mysle nad kupnem takiego, dobry to sprzet, jaki ma zasieg itd. Z gory dzieki za odpowiedz. Quote Link to post Share on other sites
Max1234 Posted January 29, 2008 Report Share Posted January 29, 2008 Mysle nad kupnem takiego, dobry to sprzet, jaki ma zasieg itd. Z gory dzieki za odpowiedz. Drogi Jey85 myślę ,ze warto. Jeśli jesteś początkujący w ASG to powinienes sobie poradzic. Zasięg zależy od wielu czynników ,ale średnio ok. 17 m. Stosunek Jakości do ceny jest wysoki. Naprawdę warto! Quote Link to post Share on other sites
biohazard4 Posted February 16, 2008 Report Share Posted February 16, 2008 Nie warto replika założe sie popsuje po maka tygodniu a tan bb i zasięg jest wręcz żałosny.Za te pieniążki weź najlepiej to http://taiwangun.com/?str=product&prId=813. Pozdrawiam i sory za odgrzewanie. Quote Link to post Share on other sites
wacho Posted March 17, 2008 Report Share Posted March 17, 2008 A myślał ktoś nad odprasowaniem naszego deserta ?? Ja podpiąłem pod lufę akumulator 8,4V Rof już jest bardzo zadowalający na serii Tylko teraz pozostaje kwestia zasięgu który chciałbym zwiększyć o ok. 5m... zna ktoś jakąś metodę na to? Oczywiście nie wymieniając sprężyny na mocniejszą bo togo nie przeżyją zębatki. Quote Link to post Share on other sites
macioza1 Posted March 22, 2008 Report Share Posted March 22, 2008 (edited) Ja w moim m4 r.i.s z boyi (tym za 135zl) przedłużyłem lufę, uszczelniłem miejsce łączenia lufy z hopem i gumki z komorą poxipolem, przez co zasięg zwiększył sie o jakieś 5-8m =) Myślę, że w tym Desercie powinno dać to podobne rezultaty. Pozdro ;) Edited March 22, 2008 by macioza1 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts