MATTmcz Posted October 7, 2007 Report Share Posted October 7, 2007 Jest to dość nietypowy problem jak na taki pistolet ale się zdarzył :( Mianowicie byłem na zabawie i chowałem się za drzewem, wychylając się uderzyłem chwytem o drzewo i chyba wtedy musiało dojść do usterki. Pistolet po tym zaczął strzelać automatycznie lub seriami po parę kulek dzieje się to tak iż chyba coś zeskoczyło z mechanizmu spustowego i kurek nie chce się napinać (nawet ręcznie) dopiero kiedy ręcznie przeładuje zamek i przytrzymam go mocniej w tylnej pozycji kurek zostaje napięty. Czy ktoś miał taki przypadek ?? Bardzo proszę o rady i pomoc :) Nie mój film ale wygląda to dokładnie tak: http://video.google.pl/videoplay?docid=343...h&plindex=0 Quote Link to post Share on other sites
MATTmcz Posted October 21, 2007 Author Report Share Posted October 21, 2007 Problem rozwiązany :wink: jeśli ktoś ma taki sam przypadek albo problemy z tą giwerą albo nie wie jak ją złożyć do kupy może zwracać się do mnie o pomoc :mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted October 22, 2007 Report Share Posted October 22, 2007 Nie prościej było by tu, w tym temacie opisać rozwiązanie problemu? :roll: Quote Link to post Share on other sites
MATTmcz Posted October 22, 2007 Author Report Share Posted October 22, 2007 Nie prościej było by tu, w tym temacie opisać rozwiązanie problemu? :roll: Przepraszam za moje lenistwo :) Odpowiedz na ten problem jest tak że 1 z blaszek mechanizmu spustowego (po zdjęciu okładzin chwytu od reszty jest widoczna jedna płytka z 3 takimi małymi blaszkami i chodzi tu o środkową) zeszłą z mechanizmu zapadkowego kurka, należy ją założyć na mechanizm kurka tak żeby blaszka leżała na nim i ostrożnie złożyć całość do kupy. Filozofia blokady kurka polega na tym, że mechanizm blokuje się właśnie na tej środkowej blaszce i dopiero wtedy replika strzela prawidłowo. Za jakiś czas (w miarę możliwości oczywiście) zamieszczę dokładne fotki tego jak bebechy były ułożone przed i po zabiegu, dokładnie opiszę fotki co i jak :) Quote Link to post Share on other sites
BullittOFA Posted June 13, 2010 Report Share Posted June 13, 2010 Bardzo poproszę o zamieszczenie tych zdjęć, mam również ten problem. Kurek także się nie blokował jednak po którejś próbie złożenia, pokombinowałem z blaszkami i kurek blokuje się elegancko. Nadal jednak pistolet strzela niekontrolowanymi seriami, zarówno na GG jak i na CO2. Nie wiem już co z tym robić, a żal się go pozbyć, jest moim oczkiem w głowie. Quote Link to post Share on other sites
gryncek1 Posted June 18, 2010 Report Share Posted June 18, 2010 Również czekam na foty, mam ten sam problem ;q Quote Link to post Share on other sites
MATTmcz Posted June 20, 2010 Author Report Share Posted June 20, 2010 Fotek niestety nie będzie ponieważ, replika ze względów finansowych została sprzedana zaraz po naprawie. Wystarczy się zastosować do tego co napisałem wyżej a replika będzie działać poprawnie. Gryncek, przy najbliższym strzelaniu (jeśli się spotkamy oczywiście) możemy pokombinować naprawić Twojego colta :P Quote Link to post Share on other sites
gryncek1 Posted June 22, 2010 Report Share Posted June 22, 2010 (edited) Jak mi się nie uda, to czemu nie ; d Czekam jeszcze na gas, by sprawdzić czy udało się. Edited June 22, 2010 by gryncek1 Quote Link to post Share on other sites
szymeks Posted June 24, 2010 Report Share Posted June 24, 2010 Mam ten sam problem ,próbowałem z tą blaszką na wszystkie sposoby i nic to nie dało ,może ktoś komu się powiodło wstawi zdjęcia. Quote Link to post Share on other sites
dark_quar Posted October 27, 2020 Report Share Posted October 27, 2020 Odkopuje temat. Problem tym razem nie jest w coltcie ale w TT-33. Ponoć układ spustowy skopiowany z colta, więc może podobne rozwiązanie by działało. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts