lnowak1992 Posted October 11, 2007 Report Share Posted October 11, 2007 Witam mam parę pytań dotyczących treningów USMC. Jakie wykonują ćwiczenia fizyczne, wytrzymałościowe, strzeleckie, snajperskie itp. Chodzi mi o coś w tym stylu(podaje wymyślony przykład): Codzienne bieganie na odległość xxxx, codzienne brzuszk 3x30i, pompki5x15, Strzeleckie strzal do tarczy: w chodzie wprzód, tył, na boki, leżąc i tak dalej Pozdro Quote Link to post Share on other sites
Promant Posted October 11, 2007 Report Share Posted October 11, 2007 :D O w mordę... MARINES nie ćwiczą strzału w chodzie w tył. W chodzie na boki tylko okazjonalnie, gdy wsparcie artylerii jest mało precyzyjne... Quote Link to post Share on other sites
Królik Posted October 11, 2007 Report Share Posted October 11, 2007 A w chodzie leżąc ćwiczą? Quote Link to post Share on other sites
Promant Posted October 11, 2007 Report Share Posted October 11, 2007 A w chodzie leżąc ćwiczą? Technika strzału "w chodzie leżąc" jest jak do tej pory utajniona. Więc oficjalnie trzeba powiedzieć, że nie ćwiczą. Quote Link to post Share on other sites
dSort Posted October 11, 2007 Report Share Posted October 11, 2007 Istnieje też cykl treningowy chińskich producentów replik: Najpierw małe,zólte rączki robią tanie "pompki", żeby mieć czym napełnić brzuszki. Quote Link to post Share on other sites
Królik Posted October 11, 2007 Report Share Posted October 11, 2007 Znalazłem film z tą tajną techniką USMC. KLIK Quote Link to post Share on other sites
maxavelli Posted October 11, 2007 Report Share Posted October 11, 2007 :D O w mordę... MARINES nie ćwiczą strzału w chodzie w tył. W chodzie na boki tylko okazjonalnie, gdy wsparcie artylerii jest mało precyzyjne... Aaa tam... Korpus po prostu je Nesquiki, pierdzi na 5,56 mm, sika ropa i sra granatami xD! Quote Link to post Share on other sites
lnowak1992 Posted October 12, 2007 Author Report Share Posted October 12, 2007 Pytałem tylko czy ktoś wie jak są przeprowadzanie treningi w Marines ogólnie. to był przykład i nie chodziło mi o chodzenie leżąc tylko o strzał na leżąco. Quote Link to post Share on other sites
thor_ Posted October 12, 2007 Report Share Posted October 12, 2007 A nie wpadł Ci do glowy pomysł że ogólnie to biegają, strzelają, pływają, ogólnie dbają o kondycję a co do tego ile, o której godzinie, na jaką odległość, czy bokiem czy tylem, czy lufa do przodu czy do ramienia to mniej lub bardziej indywidualna kwestia każdego z ludzi odpowiedzialnych w danej jednostce za ten "front" zadań??????? :wink: W szkole tez jest program takich np zajęć z WFu i co każdy w Polsce nauczyciel WFu codziennie realizuje ten program w 100% niczego nie zmieniając ??? :wink: Quote Link to post Share on other sites
zia Posted October 12, 2007 Report Share Posted October 12, 2007 Polecam "Full Metal Jacket" do obejrzenia. Quote Link to post Share on other sites
Moses Posted October 12, 2007 Report Share Posted October 12, 2007 Inowak poszukaj sobie Field Manuali w necie badz na ebayu i tam znajdziesz odpowiedz na swoje pytania Quote Link to post Share on other sites
Szczep Posted October 12, 2007 Report Share Posted October 12, 2007 eee tam field manuale to jest cała tajmnica USMC http://pl.youtube.com/watch?v=O-N9bQysvKc Quote Link to post Share on other sites
Promant Posted October 12, 2007 Report Share Posted October 12, 2007 Polecam "Full Metal Jacket" do obejrzenia. Właśnie. Wszystko tam jest. Strzelanie na leżąco też. Quote Link to post Share on other sites
Moses Posted October 12, 2007 Report Share Posted October 12, 2007 nie ma tylko strzelania w biegu czolgajac sie Quote Link to post Share on other sites
Chochla Posted October 14, 2007 Report Share Posted October 14, 2007 eee tam field manuale to jest cała tajmnica USMC http://pl.youtube.com/watch?v=O-N9bQysvKc Mama tego sierzanta najwyrazniej nie powiedziala mu, zeby nie krzyczal tak glosno bo sie moze spocic :) Quote Link to post Share on other sites
Zielony Posted November 8, 2007 Report Share Posted November 8, 2007 Nie do końca USMC, ale styknie. Tekst zaczerpnięty z forum specops.com.pl Dzięki uprzejmości Jackim 166. Z góry przepraszam-nie wszystko jest po Polsku W tym treningu odległości są podane w milach, nie będę tego zmieniał. 1 mila lądowa = ok. 1609 m 1 mila morska = ok. 1852 m PLAN TRENINGU BIEGOWEGO: Tydzień 1: Poniedziałek, Środa, Piątek: po 2 mile dziannie, 6 mil na tydzień Tydzień 2: Poniedziałek, Środa, Piątek: po 2 mile dziannie, 6 mil na tydzień Tydzień 3: Odpoczynek z powodu dużego ryzyka złapania kontuzji Tydzień 4: Poniedziałek, Środa, Piątek: po 3 mile dziannie, 9 mil na tydzień Tydzień 5: Poniedziałek - 2 mile, Wtorek - 3 mile, Czwartek - 4 mile, Piątek - 2 mile, 11 mil na tydzień Tydzień 6: Poniedziałek - 2 mile, Wtorek - 3 mile, Czwartek - 4 mile, Piątek - 2 mile, 11 mil na tydzień Tydzień 7: Poniedziałek - 4 mile, Wtorek - 4 mile, Czwartek - 5 mile, Piątek - 3 mile, 16 mil na tydzień Tydzień 8: Poniedziałek - 4 mile, Wtorek - 4 mile, Czwartek - 5 mile, Piątek - 3 mile, 16 mil na tydzień Tydzień 9: Poniedziałek - 4 mile, Wtorek - 4 mile, Czwartek - 5 mile, Piątek - 3 mile, 16 mil na tydzień PLAN TRENINGU FIZYCZNEGO: Wykonuj w Poniedziałek, Środę i Piątek Powtarzaj w wyżej wymienione dni: Tydzień 1: 4x15 pompek; 4x20 brzuszków; 3x3 podciągnięcia na drążku Tydzień 2: 5x20 pompek; 5x20 brzuszków; 3x3 podciągnięcia na drążku Tydzień 3: 5x25 pompek; 5x25 brzuszków; 3x4 podciągnięcia na drążku Tydzień 4: 5x25 pompek; 5x25 brzuszków; 3x4 podciągnięcia na drążku Tydzień 5: 6x25 pompek; 6x25 brzuszków; 2x8 podciągnięć na drążku Tydzień 6: 6x25 pompek; 6x25 brzuszków; 2x8 podciągnięć na drążku Tydzień 7: 6x30 pompek; 6x30 brzuszków; 2x10 podciągnięć na drążku Tydzień 8: 6x30 pompek; 6x30 brzuszków; 2x10 podciągnięć na drążku Tydzień 9: 6x30 pompek; 6x30 brzuszków; 3x10 podciągnięć na drążku Aby zwiększyć efektowność ćwiczeń, wykonuj: najpierw serie pompek, potem serie brzuszków, a póżniej serie podciągnięć. Nie odpoczywaj między seriami. (chodzi tu o to, że najpierw trzeba wykonać jedną serie pompek, potem brzuszki, drążek i od nowa, druga seria pompek, brzuszków itd.) PLAN PŁYWANIA: Pływaj przez 4-5 dni w tygodniu. Chyba chodzi tu aby pływać kraulem bez płetw (ale nie jestem pewny) Tydzień 1: Pływaj bez przerwy 15 minut Tydzień 2: Pływaj bez przerwy 15 minut Tydzień 3: Pływaj bez przerwy 20 minut Tydzień 4: Pływaj bez przerwy 20 minut Tydzień 5: Pływaj bez przerwy 25 minut Tydzień 6: Pływaj bez przerwy 25 minut Tydzień 7: Pływaj bez przerwy 30 minut Tydzień 8: Pływaj bez przerwy 30 minut Tydzień 9: Pływaj bez przerwy 35 minut Jeśli masz dostęp do basenu, pływaj tak często jak to jest możliwe. Twoim początkowym celem jest pływać przez 4-5 dni w tygodniu i przepływać minimalnie 200 metrów dziennie. Spróbuj przepłynąć 50 metrów w minutę lub szybciej. Jeżeli nie masz dostępu do basenu, to jeździj rowerem dwa razy dłużej niż trzeba pływać. STANDARDY FIZYCZNE: Tu już z tłumaczeniem nie było tak łatwo jak wyżej, jeśli gdzieś jest napisane po angielsku tzn., że nie wiedziałem jak to przetłumaczyć. Pierwsza faza: Przepłynąć 50 metrów pod wodą, na zaliczenie; Underwater knot tying Pass/fail; Drown-proofing test Pass/fail (myślę, że chodzi o ratowanie tonącego człowieka, na zaliczenie); Podstawy pierwszej pomocy, na zaliczenie; Przepłynąć 1200 m na basenie z płetwami w 45 minut; Przepłynąć 1 milę w zatoce z płetwami w 50 minut; Przepłynąć 1 milę w oceanie z płetwami w 50 minut; Przepłynąć 1.5 mili z płetwami w 70 minut; Przepłynąć 2 mile w oceanie z płetwami w 95 minut; Bieg z przeszkodami - 15 minut; Przebiec cztery mile w 32 minuty; Post-Hell Week: (piekielny, morderczy tydzień??) Przepłynąć 2000 m bez płetw, na zaliczenie; Przepłynąć 1.5 mili w nocy, w zatoce, z płetwami, na zaliczenie; Przepłynąć 2 mile w oceanie, w płetwach, w 85 minut; Przebiec cztery mile w wojskowych butach w 32 minuty; Bieg z przeszkodami - 13 minut; Druga faza: Przepłynąć 2 mile w oceanie, w płetwach, w 80 minut; Przebiec cztery mile w wojskowych butach w 31 minut; Bieg z przeszkodami - 10.5 minuty; Przepłynąć 3.5 mili, w oceanie, z płetwami, na zaliczenie; Przepłynąć 5.5 mili, w oceanie, z płetwami, na zaliczenie; (przepłynąć 5.5*1852=10186 m, 10 km !!!!! chyba niewykonalne ;) Trzecia faza: Bieg z przeszkodami - 10 minut; Przebiec cztery mile w wojskowych butach w 30 minut; Przebiec 14 mil, na zaliczenie; Przepłynąć 2 mile w oceanie z płetwami, w 75 minut; Required academic standards on written tests (wymagany akademicki standardowy test czy coś takiego); Oficer - 80% lub powyższe standardy fizyczne; Poborowy - 70% lub powyższe standardy fizyczne; Trening ten kiedys znalazłem w necie po cyzm wysłałem go na strone komandos.o2.pl i został on tam przetłumaczony przez gika na j.polski Miłej zabawy Champion P. Quote Link to post Share on other sites
Kapral Posted November 11, 2007 Report Share Posted November 11, 2007 Codzienne bieganie na odległość xxxx, codzienne brzuszk 3x30i, pompki5x15, za mało, za małooooo, za małoooooOOOOoooOOOoooo Quote Link to post Share on other sites
Moses Posted November 11, 2007 Report Share Posted November 11, 2007 http://www.amazon.com/United-States-Marine...16/ref=pd_sim_b 8$ + 5$ koszta przesylki i mamy odpowiedz w tym temacie Quote Link to post Share on other sites
lnowak1992 Posted November 15, 2007 Author Report Share Posted November 15, 2007 Dzięki Ci Zielony za odp. O takie coś mi chodziło. Pozdr Quote Link to post Share on other sites
Juba Posted November 17, 2007 Report Share Posted November 17, 2007 Witam mam parę pytań dotyczących treningów USMC. Jakie wykonują ćwiczenia fizyczne, wytrzymałościowe, strzeleckie, snajperskie itp. Chodzi mi o coś w tym stylu(podaje wymyślony przykład): Codzienne bieganie na odległość xxxx, codzienne brzuszk 3x30i, pompki5x15, Strzeleckie strzal do tarczy: w chodzie wprzód, tył, na boki, leżąc i tak dalej Pozdro Polecam www.sfd.pl tam Cię poinstruują co i jak zrobić żeby mieć kondycje jak Marines ;). Quote Link to post Share on other sites
lnowak1992 Posted November 19, 2007 Author Report Share Posted November 19, 2007 Dzieki za link Quote Link to post Share on other sites
Franc Posted November 20, 2007 Report Share Posted November 20, 2007 (edited) http://www.kulturystyka.pl/atlas/trening_domatora.htm może nie Marines ale możesz skorzystać Edited November 20, 2007 by Franc Quote Link to post Share on other sites
Powel94 Posted August 28, 2008 Report Share Posted August 28, 2008 Nie Wiem Czy Dobry film ale techniki CQB itd. sa wedlug USMC http://pl.youtube.com/watch?v=cgwxnVbpTkc&...feature=related Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts