mixer Posted April 10, 2008 Report Share Posted April 10, 2008 (edited) No i to by było totalnie z dupy : gdzie tu resztka realizmu? "The key idea of SCAR rifle system is that it will provide the Special Forces operators with wide variety of options, from short-barreled 5.56mm SCAR-L CQC variation, tailored for urban close combat, and up to long range 7.62x51 SCAR-H Sniper variant, as well as 7.62x39 SCAR-H, which will accept "battlefield pickup" AK-47/AKM magazines with 7.62 M43 ammunition, available during the operations behind the enemy lines" "Mk.17 SCAR-H will use proprietary 20-round magazines in 7.62x51 NATO chambering, or standard AK-type magazines in proposed 7.62x39 M43 chambering" Wydaje mi sie że konieczna była by zmiana lower receiver'a, ale może ktoś kto ma wiedzę szerszą niż madjong by się wypowiedział. ;) Edited April 10, 2008 by mixer Quote Link to post Share on other sites
madjong Posted April 10, 2008 Report Share Posted April 10, 2008 Mea culpa w takim razie. Quote Link to post Share on other sites
dth Posted April 14, 2008 Report Share Posted April 14, 2008 (edited) Po przeczytaniu tego: http://www.arniesairsoft.co.uk/forums/inde...howtopic=129792 Czas na kolejne pytanie. Konkretnie o to: Con’s • A complete package, not for players that want to tweak or accessorize. • Deluxe version really should come with CQC Flash hider and extra hop-unit as without the CQC Flash hider is not really a CQC version. O jaki tweak tu chodzi, bo nie łapie. Druga sprawa, jak rozumiem dodatkowa lufa wewnętrzna jest wariantem CQC tak ? Według autora tamtej recenzji wariant CQC różni się od standardowego tłumikiem płomienia. http://img514.imageshack.us/img514/6246/co...ewmediumql7.jpg http://img209.imageshack.us/img209/4104/pc...17mediumxv2.jpg Czy to prawda, ponieważ tutaj tak nie jest ? http://world.guns.ru/assault/scar-h_all.jpg http://world.guns.ru/assault/scar-l_all.jpg Jeszcze jedno, może mi ktoś wyjaśnić o co chodzi z tym extra hop-unit ? Z pomoc i wyrozumiałość z góry dziękuję :) Edited April 14, 2008 by DeAtH Quote Link to post Share on other sites
szalony jack pirat Posted April 25, 2008 Report Share Posted April 25, 2008 W moim SCAR'ze objawił sie problem - gumka HU włożona poprawnie lekko wystaje w dosyłaczu i zdarza się, że pod wpływem drgań wysunie się nieco w trakcie gry i replika przestaje podawać. Rozwiązałem problem lekko przycinając gumkę na krawędzi, od dołu. Także jakby komuś nie podawał po złożeniu/rozłożeniu, to niech najpierw zaświeci latarką do dosyłacza i to obejrzy. Poza tym po 5k kulek żadnych problemów. Giwerka super, rewelacyjny silnik, fajne flaki, zobaczymy jak zniosą MS120 :) W sumie od razu na początku dobrze jest też skrócic elektrykę, zwłaszcza jeśli ktoś uzywa LiPo. Quote Link to post Share on other sites
szomerenek Posted April 22, 2009 Report Share Posted April 22, 2009 Jak wymienić lufe wewnętrzną w tym SCARze? Na co zwrócić uwagę? Bo rozumiem że nie jest to tak proste jak w ostrym odpowiedniku. Quote Link to post Share on other sites
Raddar Posted June 23, 2009 Report Share Posted June 23, 2009 potrzebny Ci tylko kluczyk który masz w replice i lufa wymieniona w ok 5 minut:) Quote Link to post Share on other sites
rucznoi Posted June 23, 2009 Report Share Posted June 23, 2009 Cześć Już od jakiegoś czasu na rynku są scary od VFC, ale niestety o gb dalej mało informacji (znalazłem tylko zdjęcia prowadnicy, i zębatek). Przymierzam się do SSR jako parasnajperki i o nim na razie nic nie wiadomo, ale gdyby wnętrze było takie samo jak w H (pomijają sprężynę) jak oceniacie bebechy by usyskać 460-480 fps No i jeszcze jedna kwestia - ktoś w którymś temacie miał pomysł, by do skorupy hi-cap'a VFC wstawić środek mid'a od SR25 G&P, z porównania zdjęć wydaje się to możliwe, ale wolę się pewnić, czy ktos próbował. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Dudek Javny Posted June 25, 2009 Report Share Posted June 25, 2009 Kumpel w mojej ekipie ma scara H, i nie wkłada magów od sr do skorupy po haju, bo to bez sensu jest. Kupuje magi gp do sr25 i piłuje/klepie/kombinuje :D no i działa:D Quote Link to post Share on other sites
rogalov Posted September 22, 2009 Report Share Posted September 22, 2009 W moim SCAR'ze objawił sie problem - gumka HU włożona poprawnie lekko wystaje w dosyłaczu i zdarza się, że pod wpływem drgań wysunie się nieco w trakcie gry i replika przestaje podawać. Rozwiązałem problem lekko przycinając gumkę na krawędzi, od dołu. Także jakby komuś nie podawał po złożeniu/rozłożeniu, to niech najpierw zaświeci latarką do dosyłacza i to obejrzy. Poza tym po 5k kulek żadnych problemów. Giwerka super, rewelacyjny silnik, fajne flaki, zobaczymy jak zniosą MS120 :) W sumie od razu na początku dobrze jest też skrócic elektrykę, zwłaszcza jeśli ktoś uzywa LiPo. Mam pytanie. Czy przy dłuższym użytkowaniu zauważyłeś jakieś zużycia GB? Mam zamiar kupić LiPo i nie wiem czy będę zmuszony wymieniać części. Pozdrawiam Rogalov Quote Link to post Share on other sites
Frontal Posted December 16, 2009 Report Share Posted December 16, 2009 (edited) Odkopię. 2 sprawy: 1. Jakie low- capy polecicie? Kupiłem na próbę KA i podają świetnie, tylko cholernie ciężko wchodzą i wychodzą. 2. Fabryczny Hi- Cap ma jakieś opory przy podawaniu. o ile na tych lowach z KA kulki lecą jak po sznurku, to jak włożę fabrycznego maga sypie jak gnat z odpustu. o_o Rozkręcałem, smarowałem i nie trybi. Co zaradzicie? Edited December 16, 2009 by Frontal Quote Link to post Share on other sites
Phoesis Posted February 11, 2010 Report Share Posted February 11, 2010 Po raz kolejny odkopie ten temat. Od niedawna zacząłem swoją przygodę z ASG i mam kilka pytań: - SCAR przy selektorze ustawionym na semi bardzo często strzela full auto. Wyczytałem, że to oznaki uszkodzonej płytki selektora z tym, że u moja wygląda na całą, czy może być jakaś inna przyczyna? - skoro czepiam się selektora to czy w waszych egzemplarzach, prawy selektor ma lekkie desynchro (około 5*) z lewym selektorem oraz czy przy przełączeniu prawym na safe też wam nie blokuje spustu? - czy to normalne, że czuje jak się rusza silnik w gripie (sprężyna stock, batka 9,6V)? - jaka gumka hop-up będzie najlepsza? Z góry dzięki za pomoc :) Sory za post pod postem, ale nie można edytować ;/ Okryłem dlaczego na singlu strzela full auto. Płytka selektora jest ok, ale okazało się, że przerywacz jest "starty" i zębatka tłokowa obraca się swobodnie. Ktoś zakładał bore-up'a do SCARA L? Z tego co widziałem dysza od emki pasuję więc i borek od m4 powinien pasować. Może to ktoś potwierdzić? Quote Link to post Share on other sites
gombek88 Posted August 27, 2010 Report Share Posted August 27, 2010 Odkopię trochę temat. Czy ktoś próbował włożyć standardową komorę HU od eMki. Wiem że da się to zrobić co prawda jest trochę komplikacji przy składaniu i karabin traci swoją modułowość ale zastanawia mnie fakt czy będzie prawidłowo działać. Quote Link to post Share on other sites
Phoesis Posted April 22, 2011 Report Share Posted April 22, 2011 Po raz enty odkopię temat. Przyłączam się do pytania powyżej. Komora SCARA jest wyjątkowo wredna i zacząłem kombinować z włożeniem jakiejś jednoczęściowej. Jeśli się nie mylę to spokojnie wejdzie, gorzej ze złożeniem tego w całość. Przy tradycyjnym składaniu będzie przeszkadzać dysza, natomiast przy przesuwaniu dolnej części fontu problemem będzie nałożenie dolnego body na dzynks z otworem na pina. Niestety nie mam dostępu do innej komory niż stockowa więc nie mogę sprawdzić moich przypuszczeń. Ktoś może kombinował w tym kierunku? Oczywiście rozumiem, że skończy się to całkowitą utratą modułowości ;) Quote Link to post Share on other sites
Guest Jedi Knight Posted July 23, 2012 Report Share Posted July 23, 2012 Co z tym GB, wchodzi do scara L VFC gen 3, GB od systemy m170 czy nie ? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts