kydrys Posted October 19, 2007 Report Share Posted October 19, 2007 Chodzi mi dokładnie o tą replikę: http://www.wgcshop.com/pcart/shopper.php?i..._cat_VFC%20AEGs No więc mój problem skupia się na lufie repliki. Na zdjęciach podanych przez WGC SCAR raz ma długą lufę a raz krótką. Wiem że można zmieniać jej długość (nawet jakbym nie wiedział to można sie domyśleć). Ale chodzi mi o sposób w jaki się to odbywa. Czy w zestawie dostaję dwie lufy, które mogę wymieniać? Czy jest jakiś inny sposob na skrócenie lufy? Jak to jest z tym SCARem? ;-) Quote Link to post Share on other sites
noah Posted October 19, 2007 Report Share Posted October 19, 2007 widać to na zdjęciu; dokręcasz przedłużenie lufy Quote Link to post Share on other sites
kydrys Posted October 19, 2007 Author Report Share Posted October 19, 2007 Dzieki za pomoc, będę mógł jednak dzisiaj zasnąć. ;) Quote Link to post Share on other sites
WoKo Posted October 29, 2007 Report Share Posted October 29, 2007 A czy body w tej replice jest z metalu czy... gulp... ABSu? Quote Link to post Share on other sites
Verdin Posted October 30, 2007 Report Share Posted October 30, 2007 (edited) A czy body w tej replice jest z metalu czy... gulp... ABSu? Sądząc z opisu i zdjęć będzie tak samo ja w tych od CA, część z metalu część z ABS. Edited October 30, 2007 by Verdin Quote Link to post Share on other sites
Vesimir Posted November 14, 2007 Report Share Posted November 14, 2007 http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=2873 Jest już na Specshopie :D Jeśli tylko ktoś go nabędzie to proszę o jak najszybszą i napełniejszą recenzję tego cacuszka. Ciekaw jestem też wrażenia jego koloru na żywo Quote Link to post Share on other sites
szalony jack pirat Posted December 12, 2007 Report Share Posted December 12, 2007 Piekny, złoty kolor. Jak ktoś ma jakies pytania, to walcie, bo właśnie wziąłem sobie do testów :) Repliczka jest po prostu piękna. A najlepsze jest to, że ona jest piekna, a G&G jeszcze trochę lepsza :) Quote Link to post Share on other sites
Hawk14 Posted December 16, 2007 Report Share Posted December 16, 2007 Jak osiągi w stocku? Wykonanie? Długość lufy wewnętrznej? Gdzie bateria? ROF? Quote Link to post Share on other sites
woma Posted December 16, 2007 Report Share Posted December 16, 2007 Na Redwolfie 420 baksów a u nas 1700 złociszy? Niezły narzut. Co do body z ABS, w oryginale, jeżeli się nie mylę, także jest plastikowe. Quote Link to post Share on other sites
Vesimir Posted December 18, 2007 Report Share Posted December 18, 2007 Drogi ale warto. 1. W stocku około 330-350 fpsów (nie mierzone - według instrukcji i spostrzeżeń) 2. Wykonanie - REWELACJA, nie ma się do czego przyczepić, każdy szczegół dopracowany, oryginalne oznaczenia, wszystko zwarte i stabilne. Mam Scara w kolorze flat dark earth (na razie jedyny na rynku w tym kolorze) i musze przyznać że bardzo dobrze wygląda. tłumacząc na ludzki jest to kolor jasno oliwkowy (metalowa część górna z szyną picatinny jest troszkę ciemniejsza z perlistym odcieniem) co wydaje mi sie naprawde uniwersalnym rozwiazaniem - maskuje broń zarówno w lesie jak i w terenie zurbanizowanym. 3. Lufy wewnętrzne są w zestawie 2: jedna dłuższa ok 40cm (do scara w wersji std) i druga około 30cm (do wersji cqc) 4. Bateria w kolbie, odpina się z tyłu stopkę i wsuwa. kable idą w zawiasach więc nawet po złożeniu kolby ich nie widać. pasują baterie mini, według instrukcji o napięciu 9.6V Quote Link to post Share on other sites
szalony jack pirat Posted December 19, 2007 Report Share Posted December 19, 2007 Jawohl. Żal, że do kolby SC nie wejdą. Naprawdę żal, bo repliczka byłaby idealna. A tak na piątkę z minusem. Quote Link to post Share on other sites
RainMaker Posted December 19, 2007 Report Share Posted December 19, 2007 A czy body w tej replice jest z metalu czy... gulp... ABSu? Hmmm jeśli dobrzde pamiętam w oryginale SCAR zbudowany jest z tworzyw w dużej części to i replika coś z tego musi mieć. A nawiasem właśnie na redWolf pojawiła sie wersja STARa... Mówicie, że tamte były piękne? No to ta jest zaj... Quote Link to post Share on other sites
klapfrog Posted December 28, 2007 Report Share Posted December 28, 2007 a czy macie jakieś porównanie modeli scara gg, vfc, ca? który lepszy, który gorszy... jakieś wady, zalety? w wersji vfc gb to GBv2. - custom... to znaczy ze nie da sie wstawić standardowego gearboxa? Quote Link to post Share on other sites
Zychoo Posted March 22, 2008 Report Share Posted March 22, 2008 Podczepie sie tutaj, zeby nie zakładać nowego wątku. Właśnie jestem na etapie podniety moim nowym SCARem od VFC i mam kilka pytań, które urodziły się dzisiaj po dwugodzinnych testach. 1. Jakiej używacie baterii? Ja mam 9,6V/1400mAh i dzisiaj z przykrością stwierdziłem, ze rozładowała mi sie chyba po wystrzeleniu mniej niż 1500 kulek, moze około 1000, dokładnie nie wiem. To dopiero drugie ładowanie tej baterii (oczywiście po pierwszym strzelaniu rozładowalem ja do zera), czy może to być tego wina? 2. Czy nie macie problemów z umiejscowieniem baterii tego rozmiaru w całkowicie wsuniętej kolbie? Musze wysunąć ją conajmniej o jedno oczko zeby dało się wcisnąć baterię do końca. Dodatkowo z baterią w środku nie jest łatwo regulować długość kolby, o ile wysuwanie idzie lekko i przyjemnie, to wsuniecie kolby poniżej pozycji czwartej nie zawsze jest proste - włazą gdzieś tam te kabelki od batki i blokują mechanizm. 3. Hop up - pomimo podkreceniu go na max nie zauważyłem zeby kulki leciały w górę. Strzelalem z Pestek BIO o masie 20, 23 i 25, dla kazdego rodzaju kulki ustawienie HU na max dodawalo te 5-10 metrow zasiegu skutecznego w stosunku do hopa przykreconego do zera(przy wietrznej pogodzie - wektor wiatru prostopadły do toru lotu pocisku), przy czym kulki 20 lecialy po prostej na 30+ metrów, a 23 i 25 kończyły lot po prostej na okolo 28-30 metrze. Czy po podniesieniu dystansera (jeśli myle pojecia to proszę mnie poprawić, bo jestem nowy;-) zauważę jakąś poprawę? Uprzedzając pytanie co rozumiem przez ustawienie hopa 'na maxa'. Jako, że nie mam kluczyka to kręciłem nim za pomoca długopisu do momentu w którym napotkałem wyraźny opór. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Zychoo Posted March 22, 2008 Report Share Posted March 22, 2008 Nie moge edytowac, to robię repply na własny post. Znalazłem kluczyk do HOP UPa, ale nie podkręcam go dalej niz wczesniej. Może nie mam doświadczenia i nie wiem, ze hu dalej idzie troche gorzej, ale ewidentnie napotykam opór, więc wole sie z tym nie siłować. Quote Link to post Share on other sites
shenq Posted March 22, 2008 Report Share Posted March 22, 2008 Problem z hopkiem wynika z szitowej gumki jaka daje vfc. W niskich temperaturach przestaje działać. Mój brat miał to samo w swoim kałachu. Wymień gumkę albo zaczekaj na cieplejsze dni;) Quote Link to post Share on other sites
Zychoo Posted March 22, 2008 Report Share Posted March 22, 2008 Hehe, czekam w takim razie. Może juz zimniej nie będzie ;-) A czy to oznacza, że moja replika może strzelać jeszcze dalej i jeszcze celniej? Wydaje mi się, że te 30 metrów to i tak niezły wynik. Quote Link to post Share on other sites
Vesimir Posted March 22, 2008 Report Share Posted March 22, 2008 1. to może być problem akurat Twojego egzemplarza gumki hop-up, z moim np. jest wszystko ok ładnie podkręca kulki i już nie raz karabinek zadziwił mnie zasięgiem i celnością. nawet do 40-45m. niu uważam by w replice Scara gumka była wadliwa. 2. z miejscem na baterie jest rzeczywiście krucho, trzeba się pobawić w tetris żeby upchnąć batke w max złożoną kolbę. Quote Link to post Share on other sites
Zychoo Posted March 22, 2008 Report Share Posted March 22, 2008 trzeba się pobawić w tetris żeby upchnąć batke w max złożoną kolbę. Dobrze powiedziane, na szczęście jestem wysoki i mam dlugie łapy, więc staram sie nie składać kolby. Quote Link to post Share on other sites
dth Posted March 31, 2008 Report Share Posted March 31, 2008 Witam, dwa pytanka z mojej strony. 1. Magi - M-kowe są kompatybilne tak ?(zdjęcia) 2. Stockowe bebechy - jak wygląda sprawa żywotności, czy nie powinno być problemów z ich wzmocnieniem ?(GB - VFC Custom) Chodzi o zwiększenie żywotności a nie mocy. Quote Link to post Share on other sites
szalony jack pirat Posted April 8, 2008 Report Share Posted April 8, 2008 1) Tak 2) Bardzo fajne, wg najlepsze stockowe jakie są z pkt widzenia zaawansowania/dokładności. Co do wytrzymałości - M120 powinny wytrzymać. Co do akumulatora - ja użwam DualSky 11.1v 1800 25C LiPo. Wymiata. Na stocku ROF 31k/s :) Quote Link to post Share on other sites
bredok Posted April 8, 2008 Report Share Posted April 8, 2008 Powiedzcie mi czy jest tam standartowa gumka HU czy jakas mniejsza? Pytam bo na WGC pojawila sie gumka jako "Replacement Part", a swoja droga to wlozylem tam gumke z guardera (przezroczysta) i odnioslm wrazenie, ze sie tam nie miesci. Mocno odstawala i rozciagnela sie, w komorze spasowala tylko wystawala i odstawala w miejscu gdzie przychodzi pierscien plastikowy i to na tyle ze nie dalo sie go zalozyc. Oczywiscie odbilo sie to na szczelnoci wiec zamontowalem stockowa gumke z ktorej nie jestem zadowolony. Quote Link to post Share on other sites
dth Posted April 10, 2008 Report Share Posted April 10, 2008 WGC - review (chrono,itp) Quote Link to post Share on other sites
mixer Posted April 10, 2008 Report Share Posted April 10, 2008 Wiem że jest to temat odnośnie wersji light ale ciekawi mnie jedna rzecz. Czy w wersji ASG SCAR HEAVY da się zamontować maga od ak47/AKM, tak jak to jest w przypadku prawdziwka ? Quote Link to post Share on other sites
madjong Posted April 10, 2008 Report Share Posted April 10, 2008 Niby z jakiej racji? Prawdziwek : Przypominam, że nabój do AKM to 7,62x39 mm, a SCAR-H działa na nabój NATO 7,62x51 mm. ASG : może byś jakoś wepchnął tam takie magazynki... ALE W JAKIM CELU? mogło by Cię to kosztować więcej niż oryginalne magazynki pasujące do H... No i to by było totalnie z dupy : gdzie tu resztka realizmu? Wyglądało by to jak te markery do Paintball co to możesz podłączyć niby magazynek od G36 , rączke od Emki, kolbę od AK... Tylko czy to ma jakiś sens? Przecież repliki od ASG mają wyglądać jak ostre! Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts