headshooter Posted October 20, 2007 Report Share Posted October 20, 2007 Jako, że jest temat tylko o informacjach o Minimi P&J to teraz jest już o problematyce w odpowiednim dziale. No i jest pierwszy problem :???: U mnie gun nie podaje kulek. Jest to spowodowane tym ,że dysza kiedy powinna być w tylnim położeniu to siedzi w komorze hop-up i blokuje podawanie kulek do komory hop-up. Czasami jak strzelam na sucho to raz na 10 strzałów zdarzy się, że dysza zostanie z tyłu jak powinna po strzale. Chyba przypiłowanie dyszy nic nie da. Jak samemu rozwiązać ten problem? Czy muszę rozkręcać geara by się z tym uporać? - bo jak muszę to wolę do Krakmanów odsłać by gwarancji nie stracić. Proszę o pomoc. Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
Hawk14 Posted October 21, 2007 Report Share Posted October 21, 2007 (edited) Satry! Raczej bez rozkręcania geara tego nie naprawisz bo wg. mnie jest to wina zębatek albo tłoka... Nie myśl i nie płacz więcej nad tą repliką tylko wyślij i będziesz miał spokój. Pozdro! Edited October 21, 2007 by Hawk14 Quote Link to post Share on other sites
headshooter Posted October 22, 2007 Author Report Share Posted October 22, 2007 Eeee dzięki za radę, ale już sam sobie poradziłem po wielu próbach okazało się, że przyczyną był krzywy mag, ten co bezpośrednie dojście do maga. Jest krzywy jak cholera i ledwo wchodzi do gniazda, ale w ruch poszedł pilnik i już wchodzi lżej i podaje kulki bez problemów. Quote Link to post Share on other sites
yogurt Posted October 24, 2007 Report Share Posted October 24, 2007 U mnie w MKII jeżeli wpierw maga wsunę na szyny a później podłączę resztę tego ustrojstwa co ma ten mikrofon to w ogóle nie podaje kulek. A jeżeli zakładam na odwrót to wszystko łazi jak marzenie. Quote Link to post Share on other sites
killa Posted November 7, 2007 Report Share Posted November 7, 2007 No to dołączę do grona problemowiczów. Hi-Cap dołączony do broni nie podkręca kulek. Generalnie otwierając go 1 raz(ta klapkę oczywiście) zostala mi w ręku część która przypomina połówkę małej monety. Leżała sobie gdzieś tam w środku. Ale bez niej też wszystko działa tylko że.... mag podkręcając kulki nie podaje ich do tej cholernej rurki. Kręci tak długo aż kulki wystrzeliwuja pod "ciśnieniem" na wszystkie strony. Nie wiem czy sprężyna się zawiesza czy co? Piszcie co o tym myślicie... Quote Link to post Share on other sites
headshooter Posted November 7, 2007 Author Report Share Posted November 7, 2007 Ja miałem tylko tak, że mag mi do guna nie podawał i spiłowania maga pilnikiem pomogło, ale żeby do rurki nie kręcił no to mamy nowy kłopot. Sprawdź może w środku czy rurka nie jest wgięta lekko w którymś miejscu. Weź boxa do góry nogami i wtedy zacznij podkręcać, jak elegancko nakręci do góry nogami to znaczy, że rurka jest krzywa jak już mówiłem, albo jakieś inne ustrojstwo blokuje. Quote Link to post Share on other sites
killa Posted November 7, 2007 Report Share Posted November 7, 2007 Pozostaje tylko problem brakującej części no nie? No i trzeba zaznaczyć ze przed przeglądem domowym spreżyna non stop spadala z tego bolca który ma ja napinać. Teraz już tylko blokujące się kulki. Quote Link to post Share on other sites
inteligent Posted November 9, 2007 Report Share Posted November 9, 2007 witam stałem się szczęśliwym posiadaczem M249 Para P&J i mam problem z magazynkiem a dokładnie z podkręcaniem głosowym. Tryb auto działa bez problemu natomiast jak przełącze na sound control to już nie. I moje pytanie brzmi czy magazynek musi być nakręcony na full (na trybie auto) i dopiero wtedy można przełączyć na tryb sound control żeby działał ten tryb?A druga dziwna sprawa to taka że sprawdzałem miernikiem i ten mikrofon co jest obok podajnika kulek dostaje napięcie (około 0,66v) więc elektryka jest w porządku. Ale też się zastanawiam czy to nie za małe napięcie? Z góry dzięki za odpowiedź Quote Link to post Share on other sites
killa Posted November 13, 2007 Report Share Posted November 13, 2007 Pewnie nie wnoszę zbyt durzo do tematu ale... mam magazynek do wymiany, i Hop-Up do sporych poprawek. Mag ażeby podkręcał kulki musi być non stop włączony, kulki blokują się w takiej małej szczelinie między kołem napinajacym a ujściem kulek. Generalnie Chińska kicha. Robię tak jak postanowiłem na początku - po wypłacie wywalam całe bebechy i przechodzę na części CA. Nie ma co się bawić, pożniej mi wyjdzie jak z moją R6, że dałem za nią tyle co za m'kę z CA. Quote Link to post Share on other sites
headshooter Posted November 13, 2007 Author Report Share Posted November 13, 2007 Musisz lekko spiłować bezpiecznik kulek. U mnie to pomogło. Co do Hopa to wina dystansera. Krakmani tak niestarannie przygotowują te dystansery samoróbki, że hop-up podkręca jak chce. Ja miałem wbite do komory dwa dystansery i mi hop kręcił zawsze w górę, niezależnie od regulacji. Teraz przerobiłem trochę silikonową gumkę mad-bulla i zrobiłęm sobie sam dystanser z kawałka kabla i wykałaczki. No i nawet działa.Hop równo podkręca przy strzelaniu serią, zasięg wzrósł mi nieznacznie i ogólnie jestem zadwolony. Quote Link to post Share on other sites
temohab Posted November 13, 2007 Report Share Posted November 13, 2007 Tja, jak wyciągnąłem dystanser z MKI to zdziwiłem się czemu wygląda jak piramida, po włożeniu gumki i dystansera G&G problem zniknął a kulki zaczęły pięknie latać. Quote Link to post Share on other sites
killa Posted November 13, 2007 Report Share Posted November 13, 2007 Hm normalnie musial bym to narysować albo co... :P Wiem gdzie te kulki grzezną. W miejscu gdzie ida już w górę ale jeszcze nie wchodzą do tej metalowej rurki, jest otwór potrzebny żeby zębatka napinajaca kulki mogła się swobodnie obracać. Otwór ten jest zbyt durzy i tam, po odpowiednio mocnym nakręceniu maga, wchodzi jedna kuleczka która wszystko blokuje. Nastepny problem to długość serii... na max nakręconym magu wystrzelę może z 10-15 kulek nie więcej. HU właśnie zrobiłem, zasięg wzrósł 2 krotnie, co i tak nie zmienia faktu że komora jest kiczowato zrobiona i będzie się rozregulowywać. Quote Link to post Share on other sites
temohab Posted November 13, 2007 Report Share Posted November 13, 2007 Pierścień HU przytrzymywany jest przez gumowy oring, wywal go i zamień innym, grubszym. Będzie mocniej dociskał i zapobiegał rozregulowywaniu. Co do magazynka to problemów nie mam więc nie mam jak pomóc doświadczeniem. pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
killa Posted November 13, 2007 Report Share Posted November 13, 2007 Dzięki za podpowiedź z tym oringiem, właśnie sie zastanawiałem czy taka operacja cokolwiek w ogóle da. A mag to mi sie trafił straszny, jak coś wymyślę to dam znać. Quote Link to post Share on other sites
trunk Posted November 18, 2007 Report Share Posted November 18, 2007 tez mialem problem na poczatku z magiem , ale najpierw wkładam lacznik a dopiero pozniej maga i siedzi cud miód malina , odraz zamówić raze hopa sylikonowego bo na tym stockowym... cóż.... a i jeszcze 1 pytanko , ma ktoś jakiś patent zeby przednia część byla bardziej stabilna i sie nie rozjeżdzała ?? pozd ten mag trzeba tak bardziej od dołu wsadzić a napewno wejdzie i dopiero potem podczepić go pod broń... Quote Link to post Share on other sites
killa Posted November 19, 2007 Report Share Posted November 19, 2007 Mag siedzi dobrze ale co z tego jak kulek nie podaje... Quote Link to post Share on other sites
headshooter Posted November 19, 2007 Author Report Share Posted November 19, 2007 A spiłowałeś otwór maga by powiększyć minimalnie otwór z którego wychodzą kulki i czy spiłowałeś ząb ( blokadę kulek) ? U mnie to pomogło. Quote Link to post Share on other sites
killa Posted November 19, 2007 Report Share Posted November 19, 2007 A spiłowałeś otwór maga by powiększyć minimalnie otwór z którego wychodzą kulki i czy spiłowałeś ząb ( blokadę kulek) ? U mnie to pomogło. Ej stary pisałem już ze 3 razy że kulki nie docierają aż tam :P mechanizm napinający ma w sobie wielką dziurę w którą wpadają kulki i się blokują. Koło przestaje się kręcić i kulki nie idą w górę. Mag nadaje się na śmietnik, albo jeszcze gorzej:P I tak z resztą kupuje nowego maga z CA. Quote Link to post Share on other sites
headshooter Posted November 19, 2007 Author Report Share Posted November 19, 2007 A nie lepiej odesłać mag do krakmanów? Już jednej osobie naprawili cos takiego. A za 400zł zamiast kupować maga od CA można pomyśleć o jakichś częściach do Minimi. ;) Quote Link to post Share on other sites
killa Posted November 21, 2007 Report Share Posted November 21, 2007 niby lepiej tylko ze mag ucierpiał na strzelance. Od spodu są wieksze śruby bo te malutkie wyrwało. I w środku wkleiłem mały kawałek plastiku który częściowo zapobiega klinowaniu się kulek. Zapewne już nie uznają mi gwarancji na maga. Quote Link to post Share on other sites
yogurt Posted November 21, 2007 Report Share Posted November 21, 2007 Mnie urwała się wajcha która służy do luzowania lufy. Ma ktoś jakieś pomysły jak to naprawić ? Próbowałem już skleić to kropelką ale nic to nie dało. Jakies sugestie ? Ponoć replika jest stalowa więc zastanawiam się nad przyspawaniem tej części. Quote Link to post Share on other sites
Lamberdt Posted November 21, 2007 Report Share Posted November 21, 2007 Spawanie ZNALU? zostanie ci z tego rozpuszczona plama jakiegoś stopu. Przewiercić i na 2 podkładki skręcić z dwóch stron. Quote Link to post Share on other sites
yogurt Posted November 21, 2007 Report Share Posted November 21, 2007 Nie bardzo da się dojśc do obydwóch części dlatego ten pomysł odpada. Quote Link to post Share on other sites
killa Posted November 22, 2007 Report Share Posted November 22, 2007 W każdym bądz razie nie spawaj, bezpiecznik strzału w moim pistolecie poszedł sie kochać właśnie przy próbie spawania. :-F Quote Link to post Share on other sites
Wasio Posted November 22, 2007 Report Share Posted November 22, 2007 Spróbuj to skleić czymś lepszym niż kropelka. Zastosuj poxipol który bardzo dobrze klei metal, słyszałem nawet że jeden gość skleił nim pęknięty blok silnika w jakimś traktorze :-F Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts