AS-Player Posted October 21, 2007 Report Share Posted October 21, 2007 Cześć - na początek chciałbym zaznaczyć że użyłem opcji szukaj lecz nie było żadnych konkretnych informacji na ten temat. Chciałem zapytać czy jest mozliwość przerobienia jednego z fabrycznych trybów: Semi, Auto na tryb Burst w replice G&G GR300 i w jaki sposób można tego dokonać ? Byłbym szczęśliwy gdyby ktoś poświęcił chwilke i wszystko jasno wytłumaczył. Dzięki ! AS-Player Quote Link to post Share on other sites
_Arczi_ Posted October 22, 2007 Report Share Posted October 22, 2007 Może kretyńskie pytanie, ale jaka jest różnica pomiędzy Burst i Auto? Wiem, że PTW mają Burst, ale według mnie to jest normalne Auto. Może mnie ktoś oświecić? Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted October 22, 2007 Report Share Posted October 22, 2007 jaka jest różnica pomiędzy Burst i Auto? Na burscie jak wciśniesz spust to padają 2-3 strzały (zależnie od modelu), niezależnie od tego jak byś długo spust trzymał. Auto to chyba wiadomo ;) AS-Player, nie ma możliwości zrobienia bursta w zwykłym V2. Teoretycznie dało by się to zrobić elektronicznie (i wcale nie tak jak to było w SIGu TM) ale tam jest po prostu za mało miejsca. Chcesz mieć burst? wyćwicz sobie palec ;) Quote Link to post Share on other sites
AS-Player Posted October 22, 2007 Author Report Share Posted October 22, 2007 (edited) He He - no cóż szkoda ! A tak na marginesie: w prawdziwych M4/M16 uzywanych przes US jest Semi/Auto czy Semi/Burst ? AS-Player Edited October 22, 2007 by AS-Player Quote Link to post Share on other sites
_Arczi_ Posted October 22, 2007 Report Share Posted October 22, 2007 OLO dzięki za wyjaśnienie :) Quote Link to post Share on other sites
Guest Miles_ACE Posted October 24, 2007 Report Share Posted October 24, 2007 (edited) M16A1 i A2 posiadają Burst, A3 i A4 już nie. Aktualnie armia amerykańska stosuje w większości wersję A3. Edited October 24, 2007 by Miles_ACE Quote Link to post Share on other sites
Maciek1 Posted October 25, 2007 Report Share Posted October 25, 2007 (edited) z tego co mi wiadomo to w wersji A3 było auto a w A2 i A4 burst, ale oczywiście mogę się mylić. Edited October 25, 2007 by Maciek1 Quote Link to post Share on other sites
madjong Posted October 25, 2007 Report Share Posted October 25, 2007 Armia amerykańska w M16 stosuje tylko burst, po doświadczeniach w Vientamie. A jak to jest rozwiązane z trybem Burst w JSDF TM , tym japońskim fullmetalowcem? Quote Link to post Share on other sites
AS-Player Posted October 25, 2007 Author Report Share Posted October 25, 2007 Zrezygnowałem z zakupu repliki G&G GR300 bo naczytałem i nasłuchałem się wiele niedobrego o tej marce :( Zdecydowałem się na M4A1 z WGC czyli G&P, pytanie czy w tym modelu istnieje mozliwość przerobienia któregoś z fabrycznych trybów na Burst'a ? Dzięki ! AS-Player Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted October 25, 2007 Report Share Posted October 25, 2007 Nie ma to sensu, sam możesz sobie po pewnym treningu wyrobić nawyk strzelania serią... Doświadczony wojak nie potrzebuje serii, sam sobie ją "dozuje", przykładem może być rezygnacja w Berylu z trybu ognia seryjnego (3strzały), co powodowało utrudnienia konstrukcyjne i nie tylko... Wreplice jest podobnie (nie ma zbytnio miejsca) Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted October 26, 2007 Report Share Posted October 26, 2007 A jak to jest rozwiązane z trybem Burst w JSDF TM , tym japońskim fullmetalowcem? Mechanicznie, podobnie jak w Berettcie 93RII KSC. Gdzieś na sieci są filmy z pracą tego gearboxa, poszukaj choćby na Youtube. Quote Link to post Share on other sites
Krypton Posted October 30, 2007 Report Share Posted October 30, 2007 Moim dwóm kumplom wyrobił się trochę selektor i mają bursta. Jeden ma w G3SG1 TM (jak wiadomo GB V2) , a drugi ma w G36C JG (BG V3) :) Quote Link to post Share on other sites
madjong Posted November 17, 2007 Report Share Posted November 17, 2007 LOL, to może poproś kolegów, żeby zrobili dokładne zdjęcia płytki selektora i elementów ruchomych - może dało by się to ogarnąć specjalnie, a nie przez przypadek (chociaż pewnie płytka będzie ulegać uszkodzeniu po jakimś czasie) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts