filon_swaj Posted December 26, 2008 Report Share Posted December 26, 2008 Już zamówione 2 sztuki, odkopałem post w tym temacie żę dobrze podają i zamówiłem ;-) Dzięki za pomoc. Quote Link to post Share on other sites
Kac Posted December 28, 2008 Report Share Posted December 28, 2008 Przejrzałem ten temat i mam jedno pytanie - jak odkręcić selektor ognia? Ktoś napisał, że przy użyciu kombinerek, ale te ślizgają mi się na tej niby śrubce. Może robię coś nie tak. Mógłby mnie ktoś naprowadzić? :uśmiech: Quote Link to post Share on other sites
filon_swaj Posted December 28, 2008 Report Share Posted December 28, 2008 Mocniej ściśnij, ale uważaj bo to ZnAl. Ja wymieniłem to na zwykłą śrubkę. Quote Link to post Share on other sites
BeKoN Posted December 31, 2008 Report Share Posted December 31, 2008 WItam, Panowie, zrobiłby ktoś zdjęcia zatrzasku kolby ?:> Moj ostatnio mrozu nie wytrzymał i szlag dziada wie kiedy odleciał :/ A pasuje mi wyklepać coś podobnego w zastępstwie. http://img178.imageshack.us/img178/5999/img0316pm4.jpg Quote Link to post Share on other sites
filon_swaj Posted January 1, 2009 Report Share Posted January 1, 2009 U krakmanów zatrzask za 35 zł Quote Link to post Share on other sites
BeKoN Posted January 2, 2009 Report Share Posted January 2, 2009 O widzisz, podziękował :] Quote Link to post Share on other sites
sokol93 Posted January 3, 2009 Report Share Posted January 3, 2009 A w zbrojowni gun jest już po 350zł :D Quote Link to post Share on other sites
Erav Posted January 6, 2009 Report Share Posted January 6, 2009 Tyle że bez modyfikacji, a na krakmanie z. :D Wziąłem od krakmana i jestem naprawdę zadowolony. Quote Link to post Share on other sites
Kajor Posted January 6, 2009 Report Share Posted January 6, 2009 Ja już nie biorę nic od Krakmana - modyfikacje to fikcja. Quote Link to post Share on other sites
grisza76 Posted January 6, 2009 Report Share Posted January 6, 2009 Modyfikacja u krakmanów to nie fikcja. Niekoniecznie jest idealna (nawet bardzo niekoniecznie), ale to zależy od egzemplarza. Quote Link to post Share on other sites
Kajor Posted January 6, 2009 Report Share Posted January 6, 2009 Każdy wie swoje - ja zdania nie zmienię. Quote Link to post Share on other sites
grisza76 Posted January 6, 2009 Report Share Posted January 6, 2009 Kajor - zamiast rzucać enigmatyczne stwierdzenia, napisz co się stało i tyle Quote Link to post Share on other sites
snajperswd11 Posted January 7, 2009 Report Share Posted January 7, 2009 Cześć dzisiaj zawiodłem się na firmie krakman.Mianowicie zwalił mi się zawias i mi tego nie wymienili mimo że to nie moja wina.Teraz mam pytanko ktoś wie czy to da się zlutować,jaki jest materiał korpusu.Jak kupowałem swojego to nie był modyfikowany fabrycznie.Mam znajomego który umie takie coś zrobić ale jaki to materiał.Muszę wiedzieć na 100%.Proszę o pomoc.Może ktoś też miał taki problem? Quote Link to post Share on other sites
sodi Posted January 7, 2009 Report Share Posted January 7, 2009 Panowie , czytajcie zasady gwarancji ze zrozumieniem. Oczywiście dla nas by było lepiej jakby była objęta nią cała replika ale w rzeczywistości jest tylko GB... Chodzi Ci o zawias czy o zatrzask(jest do kupienia) ? Zawiasu po prostu Ci nie wymienią bo trzeba albo kolbę nową dać albo body a na to przecież nie ma gwarancji. Quote Link to post Share on other sites
grisza76 Posted January 7, 2009 Report Share Posted January 7, 2009 (edited) to uszkodzenie mechaniczne, nie podlegające gwarancji. A ten zatrzask jest do kupienia stalowy u krakmanów za 35 zł lub do dorobienia u tokarza za 2 piwa EDIT: ŻADEN sklep nie uznałby takiej reklamacji. Edited January 7, 2009 by grisza76 Quote Link to post Share on other sites
mg34 Posted January 9, 2009 Report Share Posted January 9, 2009 mi tak samo poszedł zawias kolby tyle że moja jest troszke cięższa bo pełna nylonowa :/ na szczęście jeszcze dolna część jest cała . snajperswd11 w tym przypadku musimy kolby wymienić ;p albo rozkręcić i dorobić ze stali to świństwo . Bo jest ze ZnAl'u :/ Quote Link to post Share on other sites
snajperswd11 Posted January 10, 2009 Report Share Posted January 10, 2009 Oł to to jest ze znalu.A znal da się zespawać.Jak nie to trzeba iść do jakiegoś tokarza i to żeby całą tą tylnią część zrobił razem z tym zawiasem.Albo jakoś zaspawać i będzie stała kolba w kształcie trójkąta.Lub też jest taka opcja wogóle odwalić kolbę i tyle.Są też wersje AK-74 bez jakiejkolwiek kolby. Quote Link to post Share on other sites
sgt.Chaos Posted January 10, 2009 Report Share Posted January 10, 2009 Są też wersje AK-74 bez jakiejkolwiek kolby. A jakie? Quote Link to post Share on other sites
Pasti Posted January 10, 2009 Report Share Posted January 10, 2009 Mam pytanko takie... Może ktoś zapodać fotkę szczerbinki? Można ją gdzieś kupić? Quote Link to post Share on other sites
sgt.Chaos Posted January 10, 2009 Report Share Posted January 10, 2009 A na co Ci fotka szczerbinki? Kupić, pewnie że można- oryginalną na allegro, bądź airsoftową na taiwangun, asgshopie, etc Quote Link to post Share on other sites
Geno Posted January 10, 2009 Report Share Posted January 10, 2009 Oł to to jest ze znalu.A znal da się zespawać.Jak nie to trzeba iść do jakiegoś tokarza i to żeby całą tą tylnią część zrobił razem z tym zawiasem.Albo jakoś zaspawać i będzie stała kolba w kształcie trójkąta.Lub też jest taka opcja wogóle odwalić kolbę i tyle.Są też wersje AK-74 bez jakiejkolwiek kolby. Szczególnie wersja w której komorę zamkową przykłada się bezpośrednio do oka celem niwelacji odrzutu. Quote Link to post Share on other sites
snajperswd11 Posted January 11, 2009 Report Share Posted January 11, 2009 Wersja nazywa się AK-74 model 3.Jest bodajże produkcji Rumuńskiej.Jest też wersja rosyjska ale nie pamiętam jak się nazywała jak znajdę to podam wszystkim ciekawym. Quote Link to post Share on other sites
filon_swaj Posted January 11, 2009 Report Share Posted January 11, 2009 (edited) Jak Rumun to AIMS, z tym, że AIMS to Rumuńskie AK47 Edited January 11, 2009 by filon_swaj Quote Link to post Share on other sites
Geno Posted January 11, 2009 Report Share Posted January 11, 2009 Szczególnie wersja w której komorę zamkową przykłada się bezpośrednio do oka celem niwelacji odrzutu. Czekam na karabinek bez kolby :-o Quote Link to post Share on other sites
zavisza Posted January 11, 2009 Report Share Posted January 11, 2009 Panowie, nie róbcie gnoju w temacie o AK z BOYIa... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts