Kalashnikov Posted February 26, 2010 Report Share Posted February 26, 2010 (edited) Przy przerabianiu LBV na same szelki jak najwygodniej zrobić z tylnymi zaczepami? Zostawić te 2 zaczepy napowo-rzepowe czy parakordem? Lepiej przyczepić do pasa czy nadupnika? Ten pierwszy plecak jaki podałem wyżej jest ok? To jest ten stary model plecaków Camelbak? Sorry ze pod pod postem. Edited February 26, 2010 by Kalashnikov Quote Link to post Share on other sites
Piasek89 Posted February 27, 2010 Report Share Posted February 27, 2010 Plecak to zdecydowanie ten 3day LBT. MULE wcale nie jest "starym" Camelbak'iem. Przy przeróbce szelek warto zastosować te zaczepy z szelek Y. ;-) Quote Link to post Share on other sites
Kalashnikov Posted February 27, 2010 Report Share Posted February 27, 2010 Dzięki. Tak się akurat składa że mam 4 zaczepy z "Y". Wrzucę 2 z tyłu podczepię pod buttpack a z przodu na paracord. Powinno być ok? :D Quote Link to post Share on other sites
Moses Posted February 27, 2010 Report Share Posted February 27, 2010 Przy przeróbce szelek warto zastosować te zaczepy z szelek Y. A to ciekawe! A to wszelakiej maści szpeczjalści (czy to SFy, NSW, FRy, Rangery itd) nie usuwali tych zaczepów zamieniając je na paracord? Zostaw rzepy które są w LBVce, normalnie do pasa zamontuj Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted February 27, 2010 Report Share Posted February 27, 2010 (edited) Najlepszym sposobem jest mocowanie na paracord: http://specwargear.com/images/tactical%20g...EAL%20Set-4.jpg - oczywiście przy przerabianiu szelek alice bo przy lbv lepiej jest tak jak podał Moses. A camelbak to miałem na myśli camelbak motherlode: http://picasaweb.google.co.uk/Majkel1986/R...589325713117650 Edited February 27, 2010 by Majkel86 Quote Link to post Share on other sites
Kalashnikov Posted February 27, 2010 Report Share Posted February 27, 2010 Byłem w trakcie przerabiania jak to pisałeś Moses. Z tyłu podczepiłem zaczepy z Y i je do buttpacka z przodu paracord załadowałem belta i pobiegałem porobiłem jakieś dziwne ćwiczenia i na razie ok ale i tak główny test w polu. Jakby co to zostawiłem sobie te mocowania z LBV. Quote Link to post Share on other sites
Kalashnikov Posted March 1, 2010 Report Share Posted March 1, 2010 Odpowie mi ktoś jeszcze na to pytanie które zadałem wcześniej: Czy oryginalne poduszki do micha będą pasować do kopii IBH? Jak tak to jaki rozmiar? Quote Link to post Share on other sites
cavtan Posted March 1, 2010 Report Share Posted March 1, 2010 Ja w swoim IBH mam oryginalne poduszki, rozmiar 3/4. Poduszki po obwodzie głowy są OK, ale tą na czubku głowy musiałem zmniejszyć o 2/3. Jest teraz OK. Quote Link to post Share on other sites
Kalashnikov Posted March 2, 2010 Report Share Posted March 2, 2010 Dzięki. Quote Link to post Share on other sites
Piasek89 Posted March 4, 2010 Report Share Posted March 4, 2010 A to ciekawe! A to wszelakiej maści szpeczjalści (czy to SFy, NSW, FRy, Rangery itd) nie usuwali tych zaczepów zamieniając je na paracord? No tak, przepraszam i posypuję głowę popiołem, bo to jedyna udokumentowana i słuszna metoda. Jeszcze raz przepraszam. :wink: Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted March 4, 2010 Report Share Posted March 4, 2010 O co Wam kaman bo teraz nie kumam? Używali i tak i tak. Wystarczy looknąć np tutaj: http://specwargear.com/seal%20gear-2.html Quote Link to post Share on other sites
Piasek89 Posted March 4, 2010 Report Share Posted March 4, 2010 (edited) Majkel, zapomnij... Chodziło mi tylko o bezpodstwane "pretensje" Mosesa, które uświadomiły mi że się nie znam i jestem złym rekonstruktorem :poddanie: Edited March 4, 2010 by Piasek89 Quote Link to post Share on other sites
Kalashnikov Posted March 4, 2010 Report Share Posted March 4, 2010 Spokojnie chłopaki. Quote Link to post Share on other sites
M.Davis Posted November 17, 2010 Report Share Posted November 17, 2010 Siema Od niedawna zacząłem sie rozglądać za Navy Seals, kumple z teamu mnie namówili i z nudów zacząłem szperać, aż zaczęło mnie to interesować i wciągać. Dysponuje oporządzeniem w MC, z tego co mi wiadomo poszczególni operatorzy NS biegali w oporządzeniach w MC, dlatego też spasowała by mi ta stylizacja. Konkretnie interesuje mnie stylizacja, na reko po pierwsze mnie nie stać a po drugie nie jestem az tak bardzo zagorzałym znawcą w temacie. Od jakiegos czasu kupowałem sprzet tylko w MC ( z którego jestem zadowolony :P), ale moje pytanie brzmi, czy mogli byscie w jakis sposób pomóc w dobraniu/dokupieniu brakujących rzeczy ? Przeglądałem fotki Navy Sealsów w necie i jedyne na co natrafiłem to na album (chyba najbardziej popularny) z bodajrze 2005 roku (oporządzenie: rrv, desert 3 color etc.). Konkretnie wole stylizacje bieżącego roku. Sprzęt którym dysponuje: - Mundur Miwo-M. P. Multicam (Crye Precision) - Ciras Maritime Multicam (kopia z ładownicami Strike Systems) - Alta SuperFlex CB - Mich 2000 Sds + pokrowiec w MC - Ess Nvg - Przeróżne ładownice w Mc, od cargo do mbss pack etc. - Mechanix M-Pact 2 i Nomex Tan - Pas taktyczny Molle Pantac CB - Belleville 550 To chyba z ważniejszych, reszta to czapka w Mc, kapelusz, etc. Prosze o jakies porady, nie zakupiłem jeszcze kabury oraz krótkiej, do seals sig 226 ? Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted November 18, 2010 Report Share Posted November 18, 2010 W MC to Ci raczej zabawa w USSF wyjdzie a nie w SEALs, bo tych generalnie nie widzi się na fotach w kompletnym sprzęcie w Multicamie. No i jakakolwiek stylizacja wyklucza mundur z MIWO. Quote Link to post Share on other sites
sisi Posted November 19, 2010 Report Share Posted November 19, 2010 Dokładnie. Dodatkowo jak by co: - Pokrowiec na hełm - Out - najlepiej mocowanie Norotos/Wilcox - opcja Ops-core - reszta dodatków według uznania (strobo FRS/MS-2000M, Surefire helmet light HL1-C-TN itp...) Kamizelka - omijałbym MC, raczej JKM, CB, no może w Ranger green... Jak systemy słuchawkowe to Sordiny (rzadziej Peltor). Ja w mundurach MC ich raczej nie widziałem... prędzej D3C, piaskowe, nieraz woodland... NSy to raczej tacy puryści i nie idą tak bardzo za nowinkami mundurowymi... ;) Quote Link to post Share on other sites
dominZbolca Posted November 19, 2010 Report Share Posted November 19, 2010 Do powyższych wypowiedzi kolegów mogę dodać od siebie, że "kolekcja SEAL's jesień-zima 2010" to przede wszystkim mundury w AOR-1 a do tego tak jak Sisi napisał oporządzenie w MJK, CB (RG chyba odpada). Zdaje się, że teraz MC jest popularne wśród DEA (na przykład). I jeszcze co do butów to: Asolo, Oakley, OTB i chyba Converse. Kabura obowiązkowo Safariland 6004. Mam nadzieję, że nikt mnie nie zlinczuje jeśli coś pomyliłem. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Tymbark Posted January 12, 2011 Report Share Posted January 12, 2011 Witam. Mam pytanie odnośnie wyposażenia SEAL-sów , w latach 1995-2000 , z terenie nie-zurbanizowanym (nie wiem czy to za bardzo ma jakieś znaczenie.) Chciałbym wiedzieć wszystko od butów aż po nakrycie głowy. Ze zdjęć które widziałem (głównie z rekonstrukcji) zauważyłem jakieś dziwne połączenie Alice/M56 z Namu , nie pamiętam gdzie już tą fote widziałem , do tego szelki były jakby od LBV. Czy to mój słaby wzrok źle zakodował te dane czy na prawdę w czymś takim biegali ? Quote Link to post Share on other sites
Piasek89 Posted January 12, 2011 Report Share Posted January 12, 2011 Wzrok masz dobry. Pooglądaj jeszcze trochę i będziesz widział :wink: Poza tym, używali od groma sprzętu firm takich jak Eagle, LBT, BHI i SOE. Quote Link to post Share on other sites
Tymbark Posted January 12, 2011 Report Share Posted January 12, 2011 No właśnie takie dziwne połączenie , ale dość intrygująco to wyglądało i całkiem wygodnie , biegałem długo w Namowskim M56 , i jedyne na co mogłem narzekać to na niewygodę szelek , a tu ten problem jest dość ciekawie rozwiązany. A Buty ? Jungle ? Quote Link to post Share on other sites
Kalashnikov Posted January 12, 2011 Report Share Posted January 12, 2011 (edited) Tak Jungle, albo altamy. Zamiast M56 może też być M67 sam takiego mam. Zapraszam: http://picasaweb.google.com/home PS. Jak będzie coś większego w Częstochowie to się możemy spotkać i pogadać. Edited January 12, 2011 by Kalashnikov Quote Link to post Share on other sites
Tymbark Posted January 16, 2011 Report Share Posted January 16, 2011 Mam pytania odnośnie oporządzenia: 1.Czy Sealsi do roku 2000 używali kamizelek LBV (z prostymi nie skośnymi ładownicami)? 2.Czy wygodniejsze będą : A.Paso-szelki - a. Szelki od LBV , pas lc-1 , 4 ładownice na magazynki do m4 od Alice , Buttpack m56 , 2 manierki , Plecak Medium Alice b. Kamizelka LBV (z prostymi ładownicami) , pas LC-1 , Buttpack m56 , 2 ładownice na magazynki , 2 manierki 3.Czy plecak Alice Medium można używać bez stelaża ? 4. http://img182.imageshack.us/i/zysoca5lh3.jpg/ (zdjęcie z filmu Tears of the sun ) , pytanie dotyczy gościa najbardziej od lewej (w kapeluszu ) , czy mógłby mi ktoś powiedzieć co to jest za kabura którą ma na udzie ? , ew. jak by komuś się chciało wypisać jego oporządzenie byłbym niezwykle wdzięczny :) Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted January 16, 2011 Report Share Posted January 16, 2011 1. Czemu nie? 2. Co komu wygodniej. W pierwszym podałeś też plecak, w drugim już nie. 3. Tak 4. Coś z Blackhawka, który sponsorował film. Quote Link to post Share on other sites
Tymbark Posted January 16, 2011 Report Share Posted January 16, 2011 Fakt w 2 zestawie zapomniałem o plecaku , a też powinien być. Quote Link to post Share on other sites
Kalashnikov Posted January 17, 2011 Report Share Posted January 17, 2011 Ad. 1 Pewnie tak. Ale na pewno przeważały juz wtedy kamizelki lepiej przemyślane, lepsze głównie czołowych firm jak EAGLE, BHI, LBT. Ad. 2 Osobiście sprawdzałem obydwie konfiguracje i sam wolę same szelki od LBV niż całą kamizelkę. Ad. 3 Jak szaszłyk: tak Ad. 4 W sumie jak się przyjrzałem to się zastanawiam czy to przypadkiem nie jest coś tego typu: http://picasaweb.google.com/Kalashnikov911/OldschoolGearRealNAVYSEAL#5510057724859433394 tylko od BHI? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts