Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam!

Mam problem,

Kupiłem ostatnio PJ4 A1. Nie mogę ustawić go tak żeby strzelał tam gdzie jest koniec muszki. Przy standardowych ustawieniach strzelał w lewo i dół, przy ustawieniu na maxa w górę i prawo jest lekko lepiej ale tez nie jest tak jak powinno być. Czy coś robie źle? Czy to wina czegoś innego? (doświadczenie w ustawianiu przyrządów celowniczych mam, strzelałem sportowo z kbksu więc musiałem się nauczyć wkręcać przyrządy)

Pozdrawiam

Posted

miałem to samo...wyjmi HU i zobacz czy gumka nie jest przekrecona...u mnie była...aaa..i mały OT ...czemu to dranstwo pieknie nosi na 0.20g a na 0.25 syfiascie?...

Posted

Samemu to robić czy odsyłać do krakmana? (chodzi mi o gwarancje, tzn. czy to jest powodem do jej nie uznania?)

Dużo z tym zabawy? To mój pierwszy aeg więc ... (ale dwóch lewych rąk nie mam :) )

Posted (edited)

Sorry za podwójnego posta ale mój domowy internet odmówił posługi i muszę pisać z telefonu, opcja edytuj chyba znika po pewnym czasie badź opera mini w telefonie jej nie wyświetla, nie wiem nie wnikam.

Przed dzisiejszym strzelaniem próbowałem ustawić hopa. Przy skrajnych ustawieniach kulki zachowywały się tak samo wiec coś musi być nie tak z hopem a nie z samą lufą. Mogli to odrazu sprawdzić w sklepie ... :/ Nie mam pojęcia co robić. Czy ktoś z lublina/okolic jest w stanie mi pomóc?

Edited by KuteK
  • 3 months later...
Posted

Może dystanser się jakoś przesunął? Proponuje wyjąć lufe wewnętrzną razem z hop-upem i patrząc przez nią od strony hop-upa regulować go sprawdzając czy gumka uwypukla się równomiernie.

Pozdrawiam

Posted

Kutek: Bardzo dobrym sposobem na sprawdzenie gumki bez otwierania guna jest użycie latarki. Musisz mieć do tego gładką, płaską, równą powierzchnię. Wyjmujesz magazynek, kulki, i co tam jeszcze może być w środku, podkręcasz hopka na maksa i kładziesz guna na rączce transportowej oraz szczerbince tak, żeby stał pionowo - do góry "nogami" ;). Teraz bierzesz latarkę (chyba nie musi być mocna, ale nie wiem, ja próbowałem tylko z 80 lumenami) i świecisz w gniazdo magazynka od góry, a oko przykładasz do lufy. Powinien Ci się pojawić świetlisty obrys w lufie i czarna wypustka (gumka HU). Ta czarna wypustka musi być równa (jak bąbel po ugryzieniu komara) i nie powodować wrażenia "Hej, coś tu jest nie tak!". Jeżeli nie jeste dokładnie na dole, równo uwypuklona, etc. to znaczy, że dystanser/lufa jest źle ustawiona. Lufa ma tutaj tyle do tego, że gumka HU wystaje przez otwór w lufie wewnętrznej i jeżeli ten otwór jest w niewłaściwym miejscu (lufa przekrzywiona wzdłuż osi), to i gumka będzie w niewłaściwym położeniu.

• 3 weeks later...
Posted

z dystanserem to może być prawda...kumplowi przesunął sie na jedna stronę...sprawdź...tylko nie zapomnij z powrotem zamontować sprężynki dociskającej komorę do dyszy bo pójdzie ci pierścień tłokowy w szkielecie GB

• 2 months later...
Posted
tylko nie zapomnij z powrotem zamontować sprężynki dociskającej komorę do dyszy bo pójdzie ci pierścień tłokowy w szkielecie GB

A ja się zastanawiam, jak sprężynka przy komorze może mieć cokolwiek wspólnego z czymś tłokowym...