KuteK Posted November 6, 2007 Report Share Posted November 6, 2007 Witam! Mam problem, Kupiłem ostatnio PJ4 A1. Nie mogę ustawić go tak żeby strzelał tam gdzie jest koniec muszki. Przy standardowych ustawieniach strzelał w lewo i dół, przy ustawieniu na maxa w górę i prawo jest lekko lepiej ale tez nie jest tak jak powinno być. Czy coś robie źle? Czy to wina czegoś innego? (doświadczenie w ustawianiu przyrządów celowniczych mam, strzelałem sportowo z kbksu więc musiałem się nauczyć wkręcać przyrządy) Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Hawk14 Posted November 6, 2007 Report Share Posted November 6, 2007 Smar na gumce bądź syfna gumka w chińczyku... Kup i skróć gumkę Guardera a poczujesz różnice... Pozdro! Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted November 7, 2007 Report Share Posted November 7, 2007 Z tego co kojarzę to nie musi jej skracać ale może p&j ma jakieś inne patenty... Jeśli sciąga w lewo to lufe w komorze HU przekręć minimalnie w przeciwnym kierunku. Quote Link to post Share on other sites
mg34 Posted November 7, 2007 Report Share Posted November 7, 2007 miałem to samo...wyjmi HU i zobacz czy gumka nie jest przekrecona...u mnie była...aaa..i mały OT ...czemu to dranstwo pieknie nosi na 0.20g a na 0.25 syfiascie?... Quote Link to post Share on other sites
KuteK Posted November 7, 2007 Author Report Share Posted November 7, 2007 Samemu to robić czy odsyłać do krakmana? (chodzi mi o gwarancje, tzn. czy to jest powodem do jej nie uznania?) Dużo z tym zabawy? To mój pierwszy aeg więc ... (ale dwóch lewych rąk nie mam :) ) Quote Link to post Share on other sites
HAosX Posted November 7, 2007 Report Share Posted November 7, 2007 No wrescie dali nowe batki!! do PJ Aha !! Jakie polecacie kulki do tej emki ?? chodzi mi o wagę ?? Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted November 7, 2007 Report Share Posted November 7, 2007 Otworzyć body dasz rade? Jak otworzysz body to zajmie ci to 30 sekund. Wysuniesz komore z lufą i lekko przekręcisz lufę w kierunku przeciwnym do znoszenia kulek. Koniec pieśni. Quote Link to post Share on other sites
KuteK Posted November 8, 2007 Author Report Share Posted November 8, 2007 A jak ma się to gwarancji? Czy może wogóle się tym nie przejmować? Quote Link to post Share on other sites
KuteK Posted November 8, 2007 Author Report Share Posted November 8, 2007 (edited) Sorry za podwójnego posta ale mój domowy internet odmówił posługi i muszę pisać z telefonu, opcja edytuj chyba znika po pewnym czasie badź opera mini w telefonie jej nie wyświetla, nie wiem nie wnikam. Przed dzisiejszym strzelaniem próbowałem ustawić hopa. Przy skrajnych ustawieniach kulki zachowywały się tak samo wiec coś musi być nie tak z hopem a nie z samą lufą. Mogli to odrazu sprawdzić w sklepie ... :/ Nie mam pojęcia co robić. Czy ktoś z lublina/okolic jest w stanie mi pomóc? Edited November 8, 2007 by KuteK Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted November 8, 2007 Report Share Posted November 8, 2007 Jak lufa jest przekręcona to hop krzywo hopa. To jest powiązane. Quote Link to post Share on other sites
mariush13 Posted November 14, 2007 Report Share Posted November 14, 2007 Ja bym zaczął od wstawienia precki. Quote Link to post Share on other sites
Kantek Posted November 17, 2007 Report Share Posted November 17, 2007 Wyczyść jeszcze lufę - może pomóc. Quote Link to post Share on other sites
KuteK Posted March 11, 2008 Author Report Share Posted March 11, 2008 Witam! Sorry ze odkopuje temat ale przekrecilem ta lufe ale nic sie nie zmienilo. Dalej strzela na lewo i nie mam pojecia co robic. Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted March 11, 2008 Report Share Posted March 11, 2008 Przeregulować szczerbinkę? Ewentualnie masz przechyloną na bok podstawę muszki, odkręcić srubke od spodu, przechylić w drugim kierunku i dokręcić ;-) . Quote Link to post Share on other sites
Morda Posted March 12, 2008 Report Share Posted March 12, 2008 Może dystanser się jakoś przesunął? Proponuje wyjąć lufe wewnętrzną razem z hop-upem i patrząc przez nią od strony hop-upa regulować go sprawdzając czy gumka uwypukla się równomiernie. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted March 13, 2008 Report Share Posted March 13, 2008 Kutek: Bardzo dobrym sposobem na sprawdzenie gumki bez otwierania guna jest użycie latarki. Musisz mieć do tego gładką, płaską, równą powierzchnię. Wyjmujesz magazynek, kulki, i co tam jeszcze może być w środku, podkręcasz hopka na maksa i kładziesz guna na rączce transportowej oraz szczerbince tak, żeby stał pionowo - do góry "nogami" ;). Teraz bierzesz latarkę (chyba nie musi być mocna, ale nie wiem, ja próbowałem tylko z 80 lumenami) i świecisz w gniazdo magazynka od góry, a oko przykładasz do lufy. Powinien Ci się pojawić świetlisty obrys w lufie i czarna wypustka (gumka HU). Ta czarna wypustka musi być równa (jak bąbel po ugryzieniu komara) i nie powodować wrażenia "Hej, coś tu jest nie tak!". Jeżeli nie jeste dokładnie na dole, równo uwypuklona, etc. to znaczy, że dystanser/lufa jest źle ustawiona. Lufa ma tutaj tyle do tego, że gumka HU wystaje przez otwór w lufie wewnętrznej i jeżeli ten otwór jest w niewłaściwym miejscu (lufa przekrzywiona wzdłuż osi), to i gumka będzie w niewłaściwym położeniu. Quote Link to post Share on other sites
mg34 Posted April 1, 2008 Report Share Posted April 1, 2008 z dystanserem to może być prawda...kumplowi przesunął sie na jedna stronę...sprawdź...tylko nie zapomnij z powrotem zamontować sprężynki dociskającej komorę do dyszy bo pójdzie ci pierścień tłokowy w szkielecie GB Quote Link to post Share on other sites
jarko Posted June 26, 2008 Report Share Posted June 26, 2008 A mi mówili ze do lufy sie nie zagladą:D Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted June 26, 2008 Report Share Posted June 26, 2008 Co to jest Kolego pierścień tłokowy? Pierwszy raz taką nazwę słyszę ;-) . Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted June 27, 2008 Report Share Posted June 27, 2008 tylko nie zapomnij z powrotem zamontować sprężynki dociskającej komorę do dyszy bo pójdzie ci pierścień tłokowy w szkielecie GB A ja się zastanawiam, jak sprężynka przy komorze może mieć cokolwiek wspólnego z czymś tłokowym... Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted June 28, 2008 Report Share Posted June 28, 2008 A ja się zastanawiam, jak sprężynka przy komorze może mieć cokolwiek wspólnego z czymś tłokowym... Jak to jak? Dzielni z nim wspólne body :lol: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts