ice250 Posted November 12, 2007 Report Share Posted November 12, 2007 witam, mój problem wygląda tak zę chciałbym na plastikowym body w ak74 cymy zamontować bozny montaż -> lunete. jako że boje sie iżplastik body może pęc pod tym ciężarem przypomniałem sobie o metodzie wzmacniania poprzeżużycie wókna szklanego/weglowego. tyle że niestety nie wiem jak to sie robi. poradzi mi ktos ja kto zrobić? i przede wszystkim czy to działa 8) pozdr ice250 Quote Link to post Share on other sites
thor_ Posted November 12, 2007 Report Share Posted November 12, 2007 Jeżeli wewnątrz "body" masz tyle miejsca żeby "pogrubić" ścianki o 2mm to bierzesz tkaninę szklaną/tkaninę węglową (TKANINĘ a nie włókno bo włókno jest o kant d...y potłuc) bierzesz żywicę epoksydową rozrobioną z utwardzaczem smarujesz tkaninę w taki sposób żeby cała była nasaczona żywicą. Wcześniej docinasz ją w paski np szerokości 2-3 cm i długości takiej jaka pasuej w danym miejscu w "body" repliki. Tak nasączone paski takniny układasz w miejscach w których chcesz mieć wzmocnioną konstrukcję. jeżeli jest tam "wąsko" to docinaj 1cm paski i układaj je na lekką zakłądkę. Powiedzmy tak żeby następny pasek zachodizł 1-2mm na krawędź poprzedniego. I w zasadzie to wszystko. Porada numer 2: słownik ortograficzny, Word albo inne narzędzie do sprawdzania pisowni, i więcej czasu na pisanie i przed wysłaniem posta przeczytaj go sam kilka razy. :/ Nie da się tego czytac co napisałeś. Quote Link to post Share on other sites
ice250 Posted November 12, 2007 Author Report Share Posted November 12, 2007 (edited) dzięki i sory, - jutro poprawie posta czy TAKA tkanina sie nadaje? p.s. czy po takim wzmocnieniu body mi nie pęknie? Edited November 12, 2007 by ice250 Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted November 12, 2007 Report Share Posted November 12, 2007 Jak sie postarasz to i tak pęknie, a nie mam pewności czy w cymie jest dość miejsca na tkaninkę. Quote Link to post Share on other sites
Equil Posted November 12, 2007 Report Share Posted November 12, 2007 Nie masz nigdy gwarancji, że Ci nie pęknie, szczególnie podczas upadku może pęknąć. To też dużo zależy od wagi optyki, którą chcesz zainstalować. Prawda jest taka, że aby mieć gwarancję, że nie pęknie trzeba wybulić na metalowe body. Jeśli nie musi to być koniecznie boczny montaż możesz też postarać się o szyny montowane na deklu. Quote Link to post Share on other sites
thor_ Posted November 13, 2007 Report Share Posted November 13, 2007 czy TAKA tkanina sie nadaje? Cieżko ocenić nie mając tego w ręku ale raczej będzie ok. Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted November 14, 2007 Report Share Posted November 14, 2007 A jeśli mogę coś podpowiedzieć: szyna to wydatek ok 35zł najtańszy montaż to CA z machniegun.pl za 140 zł razem 175zł Dokładasz 15zł i masz metal body. Quote Link to post Share on other sites
ice250 Posted November 14, 2007 Author Report Share Posted November 14, 2007 wydaje mi sie że metalowy korpus do ak74 kosztuje 300 zł a nie 200zł. gdzie widziałeś po 200zł? pozdr ice250 Quote Link to post Share on other sites
Johann Posted November 15, 2007 Report Share Posted November 15, 2007 Przy zamówieniach ze sklepów z dalekiego wschodu metal body do ak 74 od elementa kosztuje mniej niż 150 nawet. Poza tym body od src do ak 47 też da się podłączyć do 74 ale po lekkich modyfikacjach. body src http://taiwangun.com/?str=product&prId=258 Quote Link to post Share on other sites
ice250 Posted November 16, 2007 Author Report Share Posted November 16, 2007 (edited) a czy to body różni sie jakoś od body do 74? (chodzi o wygląd) Edited November 16, 2007 by ice250 Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted November 16, 2007 Report Share Posted November 16, 2007 różni sie wielkością "przetłoczenia" kątem kolby, obsadą chwytu i jeszcze paroma szczegółami. Quote Link to post Share on other sites
_Misza_ Posted November 26, 2007 Report Share Posted November 26, 2007 Taka tkanina ( o tej gramaturze) jest używana do produkcji pokryć dachowych. Jest wytrzymała więc nie masz sie co bać. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts