Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

[Oficjalny] AKS-74U [BOYI]

Recommended Posts

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Dałem w replice sprężynę m125, nową prowadnice (stokowa była notabene po 4k kulek już pęknięta) i gumkę HU guardera. Next week łożyska bo nie było akurat w serwisie 7 mm.

Powiem wam jedno- wali jak sk.. syn. Aż sie boje używać auto. Ciekawe ile wytrzyma na reszcie stockowych części.

ciekawe ile mam fps???

ps. Ojjj, kusi żeby machnąć serią z druma :)

Jako, że wyszła nowa generacja BOYI z konfiguracją P&J u krakmana, kieruje do was pytanie,

Czym się rózni replika starej generacji od tej co teraz jest? ( prócz )

# głowica tłoka wymieniona na wzmocnioną kierunkową głowicę tłoka wraz z łożyskowaniem. Łożyskowanie powoduje łatwiejszą pracę sprężyny co wydłuża jej żywotność

# plastikowe łożyska wymieniamy na wzmocnione łożyska kulowe 7mm

# sprężynę na sprężynę (120 m/s), co ma odzwierciedlenie w większej mocy repliki

# plastikową prowadnice na wzmocniona prowadnica sprężyny z łożyskowaniem które powoduje łatwiejszą pracę sprężyny i daje kilka Fps-ów więcej

Może lepsze wykonanie? dokladniejsze ?

Red, Tobie dalej trzyma bez zarzutów kałasz ?

Edited by harry299

Sam posiadam AKSU Boyia bez tuningu, wystrzelałem z niego około 6-7K kulek, jak na razie nie miałem ani jednej awarii. Niezła broń do CQB, choć jej celność nie jest zbyt wielka. W lesie nie sprawdza się rewelacyjnie, ustępuje dłuższym elektrykom celnością i zasięgiem. Pewnie bez zakupu preclufy się nie obejdzie, choć trochę się nad tym waham bo 90% gier odbywa się w pomieszczeniach...

@harry299

Przecież w stocku jest odpowiednik 120tki. Inaczej nie byłoby tych ~400fpsów. Proponuję wymianę kabelków na niskoooporowe i na pewno będzie ok.

@quba40

Co do celności, w moim egzemplarzu jest bardzo dobrze, jak na tak krótką lufę. W trybie auto oczywiście, gdyż na singlu, u mnie gumka w ogóle nie podkręca.

@gurek

PBS-4 by VFC czy Silesia Factory?

Boundrose

Ani VFC ani Silesia (pytałem ich - nie produkują, chyba, że kiedyś im sie zdarzyło)

Kupiłem go z drugiej ręki- aktualnie jest na allegro za 200 pln dokładnie taki jak ten , który kupiłem.

Wykonanie jest bardzo solidne i efektowne. No i ładnie wycisza.

Swojego czasu byla mowa o szynie z http://www.gunnerairsoft.com/catalog/produ...products_id=873

Taki znalazłem komentarz do tej szyny:

"1. It does NOT fit AKS-74U(Dboys, Unicorn...anything), because, the AKSU's rear sigth is simply in the way. The left support of the rail-see it in the picture-hasn't got enough space because of the rear sight of the gun"

Proponowane wyjście:

"you have to screw pff the rail and cut into the support part, after it you can put the rail back, but maybe there will be more works with it."

Ale za takie wyjście - to ja dziekuje bardzo.

Kazik- ty pisałeś , że pasuje. Widziałeś ją zamontowaną?

Wiem, że nieco późno się obudziłem, ale...

Nie, nie widziałem na żywo. Ale link do szyny który podałeś to szyna NISKA, a z tego co wiem do AKS-74U pasuje jedynie wysoka.

Nie wiem gdzie- ale gdzieś wyczytałem, że model "MTK-83" pasuje do AKSU.

Cholera musiało mi się pomylić.

Mógłbyś podać link do "wysokiej" bo już zgłupiałem.

A propos optyki.

Na youtubie spotkałem się z filmem gdzie ktoś zdjął szczerbinke i zamontował PK-A.