Kajor Posted August 14, 2008 Report Share Posted August 14, 2008 Tak - jesli odkrecisz szyne i przykrecisz tylem do przodu. Sam taka mam. Quote Link to post Share on other sites
gurek Posted August 14, 2008 Report Share Posted August 14, 2008 Dałem w replice sprężynę m125, nową prowadnice (stokowa była notabene po 4k kulek już pęknięta) i gumkę HU guardera. Next week łożyska bo nie było akurat w serwisie 7 mm. Powiem wam jedno- wali jak sk.. syn. Aż sie boje używać auto. Ciekawe ile wytrzyma na reszcie stockowych części. ciekawe ile mam fps??? ps. Ojjj, kusi żeby machnąć serią z druma :) Quote Link to post Share on other sites
Killer Posted August 16, 2008 Report Share Posted August 16, 2008 Cześć wszystkim :) Chciałbym zapytać co myslicie o bratniej replice z tematu AKS 74 (RK-02)?? Chciałbym ją zakupić ale wole się poradzić ekspertów :mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
Cyrek Posted August 16, 2008 Report Share Posted August 16, 2008 W środku jeden ciul, poza tym jest już temat!! Quote Link to post Share on other sites
harry299 Posted August 16, 2008 Report Share Posted August 16, 2008 (edited) Jako, że wyszła nowa generacja BOYI z konfiguracją P&J u krakmana, kieruje do was pytanie, Czym się rózni replika starej generacji od tej co teraz jest? ( prócz ) # głowica tłoka wymieniona na wzmocnioną kierunkową głowicę tłoka wraz z łożyskowaniem. Łożyskowanie powoduje łatwiejszą pracę sprężyny co wydłuża jej żywotność # plastikowe łożyska wymieniamy na wzmocnione łożyska kulowe 7mm # sprężynę na sprężynę (120 m/s), co ma odzwierciedlenie w większej mocy repliki # plastikową prowadnice na wzmocniona prowadnica sprężyny z łożyskowaniem które powoduje łatwiejszą pracę sprężyny i daje kilka Fps-ów więcej Może lepsze wykonanie? dokladniejsze ? Red, Tobie dalej trzyma bez zarzutów kałasz ? Edited August 16, 2008 by harry299 Quote Link to post Share on other sites
Cyrek Posted August 16, 2008 Report Share Posted August 16, 2008 Nie, nie różni się niczym poza wymienionymi częściami i logiem na body. Quote Link to post Share on other sites
harry299 Posted August 17, 2008 Report Share Posted August 17, 2008 Aaaa.. i jeszcze co do batki, wiem, ze w tej replice jest 8.4, nie bedzie to za słaba bateria do spręzyny 120 ? Quote Link to post Share on other sites
Cyrek Posted August 17, 2008 Report Share Posted August 17, 2008 Może uciągnąć, ale ROF na pewno będzie marny. Lepiej kup 9,6 Quote Link to post Share on other sites
gurek Posted August 18, 2008 Report Share Posted August 18, 2008 Moje aksu z jakimiś pierdólkami: Quote Link to post Share on other sites
Mathiew_Hoops Posted August 18, 2008 Report Share Posted August 18, 2008 Czy to w temacie jest to samo co to: http://www.taiwangun.com/index.php?str=product&prId=895 Quote Link to post Share on other sites
Cyrek Posted August 18, 2008 Report Share Posted August 18, 2008 O właśnie interesowała mnie ta gumowa stopka kolby. Sama pasuje czy musiałeś coś przerabiać, nie zsuwa się? Quote Link to post Share on other sites
gurek Posted August 18, 2008 Report Share Posted August 18, 2008 Pasuje. Nie jest idealnie ciasno, ale jest ok. Nie należy przymierzać potem do drewnianej kolby, bo się rozepchnie. Quote Link to post Share on other sites
C-bOoL Posted August 18, 2008 Report Share Posted August 18, 2008 A gdzie mozna zakupic ta gumowa stopke do kolby gurek ? Quote Link to post Share on other sites
hvman Posted August 18, 2008 Report Share Posted August 18, 2008 Widziałem ją na taiwangun.com Quote Link to post Share on other sites
gurek Posted August 18, 2008 Report Share Posted August 18, 2008 vot rebiata: (PJ) http://www.taiwangun.com/?str=product&prId=951 (Element) http://www.gunfire.pl/product-yid-11521902...olby-do-AK.html Quote Link to post Share on other sites
sgt.Chaos Posted August 18, 2008 Report Share Posted August 18, 2008 Czy to w temacie jest to samo co to: http://www.taiwangun.com/index.php?str=product&prId=895 Nie, ten jest o AKS-74U Boyi. Ten co podałeś to długi AK, do którego masz odrębny temat. Quote Link to post Share on other sites
quba40 Posted August 21, 2008 Report Share Posted August 21, 2008 Sam posiadam AKSU Boyia bez tuningu, wystrzelałem z niego około 6-7K kulek, jak na razie nie miałem ani jednej awarii. Niezła broń do CQB, choć jej celność nie jest zbyt wielka. W lesie nie sprawdza się rewelacyjnie, ustępuje dłuższym elektrykom celnością i zasięgiem. Pewnie bez zakupu preclufy się nie obejdzie, choć trochę się nad tym waham bo 90% gier odbywa się w pomieszczeniach... Quote Link to post Share on other sites
boundrose Posted August 21, 2008 Report Share Posted August 21, 2008 @harry299 Przecież w stocku jest odpowiednik 120tki. Inaczej nie byłoby tych ~400fpsów. Proponuję wymianę kabelków na niskoooporowe i na pewno będzie ok. @quba40 Co do celności, w moim egzemplarzu jest bardzo dobrze, jak na tak krótką lufę. W trybie auto oczywiście, gdyż na singlu, u mnie gumka w ogóle nie podkręca. @gurek PBS-4 by VFC czy Silesia Factory? Quote Link to post Share on other sites
gurek Posted August 21, 2008 Report Share Posted August 21, 2008 Boundrose Ani VFC ani Silesia (pytałem ich - nie produkują, chyba, że kiedyś im sie zdarzyło) Kupiłem go z drugiej ręki- aktualnie jest na allegro za 200 pln dokładnie taki jak ten , który kupiłem. Wykonanie jest bardzo solidne i efektowne. No i ładnie wycisza. Quote Link to post Share on other sites
quba40 Posted August 22, 2008 Report Share Posted August 22, 2008 @boundrose U mnie jest podobnie, w trybie auto celność jest o wiele lepsza, gramy głównie w CQB i niestety na singlu mam marną skuteczność. Quote Link to post Share on other sites
gurek Posted August 22, 2008 Report Share Posted August 22, 2008 (edited) Kulek o jakiej wadze używacie w swoich AKSU (no i przy ilu fps)? Edited August 22, 2008 by gurek Quote Link to post Share on other sites
quba40 Posted August 22, 2008 Report Share Posted August 22, 2008 Ja używam 0,2 z powodu bardzo bliskiego dystansu na jakim walczymy (nawet na 2m). Wg. producenta mam 350 FPSów, ale nigdy nie mierzyłem. Quote Link to post Share on other sites
kazik_ Posted August 22, 2008 Report Share Posted August 22, 2008 Swojego czasu byla mowa o szynie z http://www.gunnerairsoft.com/catalog/produ...products_id=873 Taki znalazłem komentarz do tej szyny: "1. It does NOT fit AKS-74U(Dboys, Unicorn...anything), because, the AKSU's rear sigth is simply in the way. The left support of the rail-see it in the picture-hasn't got enough space because of the rear sight of the gun" Proponowane wyjście: "you have to screw pff the rail and cut into the support part, after it you can put the rail back, but maybe there will be more works with it." Ale za takie wyjście - to ja dziekuje bardzo. Kazik- ty pisałeś , że pasuje. Widziałeś ją zamontowaną? Wiem, że nieco późno się obudziłem, ale... Nie, nie widziałem na żywo. Ale link do szyny który podałeś to szyna NISKA, a z tego co wiem do AKS-74U pasuje jedynie wysoka. Quote Link to post Share on other sites
gurek Posted August 22, 2008 Report Share Posted August 22, 2008 Nie wiem gdzie- ale gdzieś wyczytałem, że model "MTK-83" pasuje do AKSU. Cholera musiało mi się pomylić. Mógłbyś podać link do "wysokiej" bo już zgłupiałem. A propos optyki. Na youtubie spotkałem się z filmem gdzie ktoś zdjął szczerbinke i zamontował PK-A. Quote Link to post Share on other sites
kazik_ Posted August 22, 2008 Report Share Posted August 22, 2008 Wysoka wygląda tak: http://www.wgcshop.com/pcart/shopper.php?i...-MTK83_srch_vfc Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts