MAR Posted December 26, 2007 Report Share Posted December 26, 2007 Ja kupiłem swojego używanego za 27 euro a kolega za 40euro nowego (kup teraz :) ) - zresztą jak sie komu uda- ale i tak warto. Link to post Share on other sites
mosiek Posted December 26, 2007 Report Share Posted December 26, 2007 Miałeś szczęście. Ale nie są to standardowe ceny tego rodzaju sprzętu. To bardziej okazje. Link to post Share on other sites
Patrycjusz93 Posted December 26, 2007 Report Share Posted December 26, 2007 Wiecie moze gdzie najtaniej dostane pokrowiec na maske p-gaz bo na ranger shopie wydaje mi sie troche za drogo :/ Link to post Share on other sites
Pucek Posted December 26, 2007 Report Share Posted December 26, 2007 Czy jeśli poprosze to znajdzie się człowiek dobrej woli który pomoże mi kupić coś na niemieckim ebay'u? bo ja niekumaty :( :roll: Link to post Share on other sites
Szreder Posted December 26, 2007 Report Share Posted December 26, 2007 Jakie są rozmiary hełmów Shubert? Czy jest tylko jeden, uniwersalny rozmiar skorupy? Link to post Share on other sites
Wolf Posted December 26, 2007 Author Report Share Posted December 26, 2007 Występuje kilka rozmiarów i w zależności od nich rozmiar skorupy. Najczęsciej spotykany to 55/57, kolejne to 58/60, 61/63. Link to post Share on other sites
wrona Posted December 27, 2007 Report Share Posted December 27, 2007 (edited) Witam, mam pytanie, czy ładownice do magów beryla/ak z MIWO będą pasować do g36? Potrzebuję koniecznie w kolorze oliv i mam problem ze znalezieniem takowych, moze ktoś coś, gdzieś widział. Edited December 27, 2007 by wrona Link to post Share on other sites
Dingo Posted December 27, 2007 Report Share Posted December 27, 2007 spróbuj z francuskim "famasem" -też pasuje ;-) Link to post Share on other sites
bun Posted December 27, 2007 Report Share Posted December 27, 2007 Działają też ładownice na 2 magazynki do m4 ale wsadzisz tam tylko jeden magazynek od g36. Żeby przenosić 2 spakietowane magazynki potrzeba ładownicy na 3 magazynki do m4 z wyciętymi przegrodami. Jak ktoś mi powie w czym przenosić 2 niespakietowane magazynki to sam ozłocę (i nie mówcie, że ładownice tactical-tailora bo to wiem). Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted December 28, 2007 Report Share Posted December 28, 2007 Witam, mam pytanie, czy ładownice do magów beryla/ak z MIWO będą pasować do g36? Potrzebuję koniecznie w kolorze oliv i mam problem ze znalezieniem takowych, moze ktoś coś, gdzieś widział. A nie lepiej dedykowane, prosto z MIWO? http://miwo-military.pl/?p=8.330.NA-2-MAG....-ASG-S.M..B-33A. Poza tym, no more OT bo posty będą lecieć. To jest temat o wyposażeniu BW. Link to post Share on other sites
Dingo Posted December 28, 2007 Report Share Posted December 28, 2007 (edited) no to powracając do tematu, informacja która napewno niektórych z was zainteresuje -bw i policja wprowadzają nowe legitymacje służbowe Edited December 28, 2007 by dingo Link to post Share on other sites
Patrycjusz93 Posted December 28, 2007 Report Share Posted December 28, 2007 Wracając do kamizelek ... Czy do lasu / budynków opłaca sie kupować kamizelke przeciw odlamkowa ? >dokladnie taka http://milspec.de/BW-Splitterschutzwestegebr-fleckt o ile ma wklady ???! zaczynam rekonstruować BW wiec jestem lekko zielony :)) Link to post Share on other sites
Dingo Posted December 28, 2007 Report Share Posted December 28, 2007 proponuje przeczytanie poprzednich postów ;-) np. http://wmasg.pl/forum/index.php?act=Search...=splitterschutz Link to post Share on other sites
Adi.K Posted December 28, 2007 Report Share Posted December 28, 2007 Powiem ci tak , ja takiej używam kamizelki na wszelakie okazję. W zimę nawet ona porządnie grzeje. Nie krępuje ruchów.Szelki da się dopasować. Jednym słowem miodzio. ;-) Tylko trochę z tą kieszenią lipa, odrobinę za nisko (jak dla mnie) Link to post Share on other sites
Wolf Posted December 29, 2007 Author Report Share Posted December 29, 2007 Potwierdzam to co piszą koledzy, dodatkowo jeśli posiada wkłady skutecznie chroni przed bolesnym ostrzałem z bliskiej odległości. Faktycznie kieszonka to małe nieporozumienie i nawet żołnierze do końca nie wiedzą do czego służy, można też nosić na tym zwykłe szelki, ale są też inne bardzej współczesne alternatywy. Post kolegi Ronina: http://wmasg.pl/forum/index.php?showtopic=30525&st=280 Link to post Share on other sites
choisen Posted December 29, 2007 Report Share Posted December 29, 2007 Sam mam kamizelkę. Kupiłem używaną(z zaszytą dziurą po kuli na plecach) bez wkładów(te mam za karimaty) za 95 zł. Bardzo przyjemna w użyciu, zimą jest jednym wielkim izolatorem. Kieszonka przydaje się, jak wracam i niosę tam portfel lub okulary :D Co do Shubberta przecież są na Allegro za 5 dych... Link to post Share on other sites
AWR_Ronin Posted December 29, 2007 Report Share Posted December 29, 2007 Jesteś pewien, że nie mówisz o hełmie stalowym? Ronin Link to post Share on other sites
Adi.K Posted December 29, 2007 Report Share Posted December 29, 2007 Jesteś pewien, że nie mówisz o hełmie stalowym? Ronin może mówi o tych galowych :lol: Link to post Share on other sites
choisen Posted December 29, 2007 Report Share Posted December 29, 2007 (edited) Galowych znaczy? Już wiem, o jakich rozmawiacie... Ja latam w tym stalowym... Sorry :) Edited December 29, 2007 by choisen Link to post Share on other sites
Tony Halik Posted December 29, 2007 Report Share Posted December 29, 2007 Skoro poruszony został temat hełmów, w dodatku był wspomniany hełm stalowy, mam pytanie: czy chodzi o TEN hełm? Czy rzeczywiście był to model używany przez BW? Czy jest on wygodny (że ciężki to się domyślam, chodzi mi o mocowanie i regulację) Czy opłaca się kupić go za te pieniądze? W opisie aukcji nie widzę nic o rozmiarze - czyżby były one produkowane w rozmiarze "uniwersalnym"? Link to post Share on other sites
Soman Posted December 29, 2007 Report Share Posted December 29, 2007 Nie jest cięższy niż schubert. Nosi się wygodnie i nawet bez zapiętego paska nie lata po głowie. Jest rozmiarówka, bodajże identyczna z schubertem. Co do komfortu - nosi się wygodnie, a chociaż jest z metalu, to nie nadwyręża bardzo karku. Link to post Share on other sites
Kompanem Posted December 29, 2007 Report Share Posted December 29, 2007 Prosiłbym aby mi ktoś podał link do aukcji z Schubertem, może być nawet eBay. Szukam ciągle ale nie jestem w stanie znależć. Link to post Share on other sites
choisen Posted December 29, 2007 Report Share Posted December 29, 2007 (edited) Tony, ja właśnie mam ten hełm. Bardzo wygodny! Nic nie lata. Uważaj, bo nie istnieje coś takiego, jak "rozmiar uniwersalny". Są różne wielkości... Mam pytanie o nakolanniki. Jakich używają? Edited December 29, 2007 by choisen Link to post Share on other sites
Soman Posted December 29, 2007 Report Share Posted December 29, 2007 @Kompanem: http://sammeln.search.ebay.de/kevlar_NATO-...sofocusZunknown Link to post Share on other sites
Adi.K Posted December 30, 2007 Report Share Posted December 30, 2007 Panowie , pytanie. Czy istnieje jakaś podręczna "torba"/element wyposarzenia dla akcesoriów medyka p.pomocy? Link to post Share on other sites
Recommended Posts