Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

L1A1 od Stara

Recommended Posts

Napisali na http://airsoft-news.eu

Star announced the completion of it's production version of the magazines for it's forthcoming L1A1 AEG. But while the L1A1 is essentially a British version of the FN FAL, the mag bears no resemblance to either the King Arms FAL magazines, nor the Classic Army SA58 ('Baby FAL') mags.

So now we have three variations of the FN FAL rifle, by three different airsoft manufacturers and three completely different magazine designs! - Oh dear. :(

Czyli bedzie niezła jazda, bo każdy prducent bedzie miał własny standard magów.

Mam nadzieje ze chinole skopiują KA a nie innych bo magi w ludzkich cenach by sie przydały :P .

Po pierwszych zdjęciach jakie wyły na stronie Stara wnioskuję że GB to wersja 3 zmodyfikowana na switcha takiego jak w L85 i w Minimi wykonany z "metalu". Cena jak sami widzicie 485$ wiec na Wgc pojawi się w cenie około 450-450$. I z tego co było na pierwszych zwiastunach podobno ma M130 w "stocku".

A ty Zakapior to się nie czepiaj tego plastiku bo bez problemów śmiga na m130.

• 3 months later...

No to sie pochwalę... SLR od godziny jest już w moich rękach!

Nie moge na razie nic obiektywnie powiedziec o nim bo na razie same superlatywy ( ale ja zboczony jestem, więc nawet jakby nie strzelał to ważne ze jest, hehe). Solidny metal, dbałośc o szczegóły, ładna praca gearboxa.

Wkrótce wymiary będą zweryfikowane bo idzie do niego bagnet L1A3, przynajmniej jesli chodzi o urządzenie wylotowe. Najśmieszniejsze jest to, że w rzeczywistosci wydaje się mniejszy niż na zdjęciach. G3SG1 przy nim to krowa.

Musze tylko dojść jak sie go rozkłada, bo jest taka mozliwość... tylko ręce mi się jeszcze trzęsą...

• 3 months later...
  • 3 months later...
  • 9 months later...

Sprawuje się bardzo pysznie, wprawdzie nie używam jej za wiele, ale ma solidne 400 fpsów, ogólnie zero problemów, jednak stwierdzam że trochę całość się chybocze. Niby otwiera się jak oryginał, mam jednak wątpliwości co do zaczepu trzymającego upper i lower receivera.

• 1 month later...