von_Zakapior Posted November 22, 2007 Report Share Posted November 22, 2007 Starowski L1A1 Ciekawe, czy jak ichni FNC ma też gearbox plastic fantastic, czy coś ciekawego? Ktoś coś wie coś o tej replice? Quote Link to post Share on other sites
Arthur Currie Posted November 22, 2007 Report Share Posted November 22, 2007 No jak dla mnie bomba. Czy będa pasowały do niego magazynki od King Arms'a?? Quote Link to post Share on other sites
ravic Posted November 22, 2007 Report Share Posted November 22, 2007 Napisali na http://airsoft-news.eu Star announced the completion of it's production version of the magazines for it's forthcoming L1A1 AEG. But while the L1A1 is essentially a British version of the FN FAL, the mag bears no resemblance to either the King Arms FAL magazines, nor the Classic Army SA58 ('Baby FAL') mags. So now we have three variations of the FN FAL rifle, by three different airsoft manufacturers and three completely different magazine designs! - Oh dear. :( Czyli bedzie niezła jazda, bo każdy prducent bedzie miał własny standard magów. Mam nadzieje ze chinole skopiują KA a nie innych bo magi w ludzkich cenach by sie przydały :P . Quote Link to post Share on other sites
von_Zakapior Posted November 23, 2007 Author Report Share Posted November 23, 2007 Hmm... te od King Armsa są obrzydliwie drogie (prawie stówa buuu) Classic Army na razie nie wiadomo Star - zapewne też tanie nie będą. Ciekawe, jak Chińce sobie z tym poradzą.... Westie - jak to czytasz, może masz jakieś przecieki, czy ryżożercy się zajmą L1A1? Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted November 27, 2007 Report Share Posted November 27, 2007 Po pierwszych zdjęciach jakie wyły na stronie Stara wnioskuję że GB to wersja 3 zmodyfikowana na switcha takiego jak w L85 i w Minimi wykonany z "metalu". Cena jak sami widzicie 485$ wiec na Wgc pojawi się w cenie około 450-450$. I z tego co było na pierwszych zwiastunach podobno ma M130 w "stocku". A ty Zakapior to się nie czepiaj tego plastiku bo bez problemów śmiga na m130. Quote Link to post Share on other sites
von_Zakapior Posted November 27, 2007 Author Report Share Posted November 27, 2007 A Ty, KicpA, nie czepiaj się Zakapiora, nie mam zaufania do plastiku - wolę zimną stal ;) Ciekawe, czy zrobią jak w oryginale - wersję samopowtarzalną jedynie? Hmmm.... (mam cholera dylemat) Quote Link to post Share on other sites
Padre Posted November 27, 2007 Report Share Posted November 27, 2007 Według tego co jest na stronie STARa, to własnie jest to tylko semi auto. Zastanawiam sie więc, czy jest tam jakis tryb awaryjny czy tez bedzie jakis przycisk zwalniania tłoka? SLR...Maj presziessss!!! Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted November 29, 2007 Report Share Posted November 29, 2007 A gdzieś ty widział GB ze stali?! ;) nawet te najwytrzymalsze nie są ze stali ;) W tym L1A1 jest taki jak wszędzie GB ze ZnAl-u ;) czyli stopu cynku i aluminium ;) A z tym zwalnianiem sprężyny się okaże bo w instrukcji nie ma. Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted December 1, 2007 Report Share Posted December 1, 2007 Istoi jak byk napisanew: "semi, auto and safe"... Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted December 1, 2007 Report Share Posted December 1, 2007 Czytanie ze zrozumieniem nie boli ;) Na stronie masz wyraźnie napisane "Semi auto / safe". Semi Automatic => potocznie Singiel ;) Full Automatic => tryb ciągły. Nawet w instrukcji masz tylko pokazane pozycje selektora dla trybów semi i safe. http://www.starairsoft.com/catalogue/C_AEG_33_3.htm Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted December 3, 2007 Report Share Posted December 3, 2007 Sorki za błąd... Aż taki głupi to nawet ja chyba nie jestem ;-) . To był wynik "syndromu stanu dnia wczorajszego" :-D . Quote Link to post Share on other sites
Padre Posted March 21, 2008 Report Share Posted March 21, 2008 No to sie pochwalę... SLR od godziny jest już w moich rękach! Nie moge na razie nic obiektywnie powiedziec o nim bo na razie same superlatywy ( ale ja zboczony jestem, więc nawet jakby nie strzelał to ważne ze jest, hehe). Solidny metal, dbałośc o szczegóły, ładna praca gearboxa. Wkrótce wymiary będą zweryfikowane bo idzie do niego bagnet L1A3, przynajmniej jesli chodzi o urządzenie wylotowe. Najśmieszniejsze jest to, że w rzeczywistosci wydaje się mniejszy niż na zdjęciach. G3SG1 przy nim to krowa. Musze tylko dojść jak sie go rozkłada, bo jest taka mozliwość... tylko ręce mi się jeszcze trzęsą... Quote Link to post Share on other sites
raubritter Posted July 8, 2008 Report Share Posted July 8, 2008 I jak się sprawuje ten nowy nabytek ? Quote Link to post Share on other sites
Kiwi Posted October 12, 2008 Report Share Posted October 12, 2008 Żadnych nowych wieści? Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted October 12, 2008 Report Share Posted October 12, 2008 Reg prosił mnie o reckę więc powinna być do 2tyg. Czekam jeszcze na parę dodatków do SLRka ;) Teraz zdradzę tylko że bagnet pasuje ;) ;P Quote Link to post Share on other sites
Kiwi Posted July 24, 2009 Report Share Posted July 24, 2009 Odświeżam. Jak się sprawuje ta giwerka? Quote Link to post Share on other sites
Padre Posted July 27, 2009 Report Share Posted July 27, 2009 Sprawuje się bardzo pysznie, wprawdzie nie używam jej za wiele, ale ma solidne 400 fpsów, ogólnie zero problemów, jednak stwierdzam że trochę całość się chybocze. Niby otwiera się jak oryginał, mam jednak wątpliwości co do zaczepu trzymającego upper i lower receivera. Quote Link to post Share on other sites
Kiwi Posted July 27, 2009 Report Share Posted July 27, 2009 A jak z obiecaną recką? ;) Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted July 30, 2009 Report Share Posted July 30, 2009 Z recka mam taki problem że miałem maturę a teraz jestem tylko w weekendy w domu bo pracuję na wyjeździe a chciał bym mieć czas na życie prywatne ;) Quote Link to post Share on other sites
NNico Posted September 8, 2009 Report Share Posted September 8, 2009 No to czekamy cierpliwie na ta recenzje. Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted September 10, 2009 Report Share Posted September 10, 2009 Ja dalej na śląsku ;) Zaczną się studia to będzie dużo wolnego czasu ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts