F4RR3LL Posted December 1, 2008 Report Share Posted December 1, 2008 Tak, szybciej głowica wali w głowicę. Ale przy M140 na płaskich to głowa boli, huk jak nie wiem. Quote Link to post Share on other sites
boundrose Posted December 1, 2008 Report Share Posted December 1, 2008 Zależy mi też na trochę cichszym dźwięku wystrzału. Może bym się zamiast tego pokusił o metalowe body Guardera za 400PLN? Pasuje ono? Pozdrawiam serdecznie, F4RR3LL O tym body było w tym temacie. Co do "cichszego dźwięku wystrzału" - załóż tłumik. Jeżeli chodzi Ci o prace gearboxa to mam borka od CA + sprężynę systema 130 i wcale nie jest cicho. Quote Link to post Share on other sites
F4RR3LL Posted December 1, 2008 Report Share Posted December 1, 2008 Ciekawe. Precka 590mm się idealnie mieści w tłumiku płomienia... Chyba, że będę mieć 50cm tłumik, ale wtedy dla równowagi długościowej dwójnóg teleskopowy i lunetka. Pozdrawiam serdecznie. Quote Link to post Share on other sites
Cyr4x Posted December 1, 2008 Report Share Posted December 1, 2008 Zakupisło i kupiłem Bore Upa ... Z DeepFire :P Wersja Głośna ( bo co da wyciszona ) Nie chodze z tłumiekiem więc . tylko pytanie ... Bo nigdy nie zakłądałem BoreUpa ... To isę normalnie zakłąda czy coś trzeba majstrować przy GB ? Co do Testu mocy ( różnicy ) Zrobie przet zmianą test puszkowy . Jak na linku http://www.redwolfairsoft.com/redwolf/airs...ail?bulletID=34 Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted December 1, 2008 Report Share Posted December 1, 2008 Normalnie sie zakłada. Jak źle złożysz będziesz miał najwyżej 100 fps mniej. Quote Link to post Share on other sites
Cyr4x Posted December 1, 2008 Report Share Posted December 1, 2008 nie no jak coś pisze że ma powiekszoną objętość to kosztem czegoś :P Więc niewiedziałem czy nie trzeba " powiększać " miejsca dla Cylindra :D Ale jak gadasz że to się wkłada normalnie to spox :] Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted December 1, 2008 Report Share Posted December 1, 2008 Kosztem grubości ścianek cylindra i dyszy. Quote Link to post Share on other sites
F4RR3LL Posted December 2, 2008 Report Share Posted December 2, 2008 I jak tam procesy zakładania Bore-Upa? Kupiłeś do M16 czy M4? Quote Link to post Share on other sites
Hawk14 Posted December 2, 2008 Report Share Posted December 2, 2008 M130 + Bore-Up Systemy - + 500 - 510 Fps. Ja teraz mam około 480. ( sprawdzałęm na chrono ) Czyli kuleczka już zrobi dużo szkód Uahahahahahahaha! :wink: :wink: :wink: :poddanie: Sorry ale to już jest fikcja... MAX co można wyciągnąć z M130 co by to nie było to 480fps. Nie ma szans po prostu NIE MA ! Quote Link to post Share on other sites
Immortal_46 Posted December 4, 2008 Report Share Posted December 4, 2008 Powiedzcie mi wady i zalety tej emki... bo z tematu nic ciekawego nie wynika... I czy warto ją kupowac... Quote Link to post Share on other sites
Cyr4x Posted December 4, 2008 Report Share Posted December 4, 2008 wada: chwiejny frontGrip[ ta szyna RIS ) Kolkba też się chwieje trzeba dokręcić . Plusy Nie zniszczalne Body . ( Ja swojego nie zniszczyłem moja dziewcyzna też ) GB bardzo wytrzymałem . Możesz spokojnie M130% dać i mocniejszy aku i nie zajedziesz. Moc do cenny. Quote Link to post Share on other sites
Hawk14 Posted December 4, 2008 Report Share Posted December 4, 2008 Powiedzcie mi wady i zalety tej emki... bo z tematu nic ciekawego nie wynika... I czy warto ją kupowac... Wyjdź i nie trzaskaj drzwiami... :wink: Quote Link to post Share on other sites
boundrose Posted December 4, 2008 Report Share Posted December 4, 2008 Powiedzcie mi wady i zalety tej emki... bo z tematu nic ciekawego nie wynika... I czy warto ją kupowac... Gdybyś napisał prawdę: "Jestem śmierdzącym leniem i nie chce mi się przeczytać nawet kilku stron" to może nawet bym Ci coś z tego tematu streścił. Quote Link to post Share on other sites
VonHusarz Posted December 4, 2008 Report Share Posted December 4, 2008 No i to jakby nie jest emka... Quote Link to post Share on other sites
Immortal_46 Posted December 4, 2008 Report Share Posted December 4, 2008 Temat przeczytał... przyznam sie 15 ostatnich stron... A jak z działaniem Dobrze strzela ?? Quote Link to post Share on other sites
Promant Posted December 5, 2008 Report Share Posted December 5, 2008 W moim nie było przewodu gazowego, a blok gazowy zamontowali krzywo i tak wbili piny, że go zakleszczyli. :D Podstawa muszki nie dała się otworzyć - była zepsuta. Na szczęście był mi potrzebny tylko jako baza pod konwersję rifle. Mam już HK416 więc podobnego nie potrzebuję ;) A jak będzie strzelał - czas pokaże. Jednak już widać, że sprężyna w tym egzemplarzu nie jest szczególnie silna - trzeba będzie chyba zmienić. Za to silnik, jak na chinola, zaskakująco mocny. Teraz wygląda inaczej. I ma odtworzony przewód gazowy z niskim blokiem gazowym. HK416 SD long rifle ;) Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted December 5, 2008 Report Share Posted December 5, 2008 No, trzeba przyznać że ciekawa rzecz :) Co to za frontset? Quote Link to post Share on other sites
Rambo93 Posted December 5, 2008 Report Share Posted December 5, 2008 Razi trochę tylko kolor body. Mógłby być czarny, poza tym ok. Z Thermoldem by na moje oko lepiej wyglądał :uśmiech: Ile cm ma teraz giwerka? Quote Link to post Share on other sites
Promant Posted December 5, 2008 Report Share Posted December 5, 2008 Front: Madbull Dragon fire 16.25". Tłumik 300mm KA [ma już ze 3 lata i był chyba ze 4 razy przemalowywany, ale słuzy świetnie ;) ]. Thermoldy mi nie odpowiadają. Wolę klasyczne krótkie magazynki. Body jest Guarderowskie, kolor ma grafitowy - baaaardzo ciemny - prawie jak czerń frontu. Ale ma inną fakturę oraz inny matt - dlatego lampa błyskowa za bardzo je rozjaśnia. Cały gun wygląda z odległości metra na jednolicie czarny. :) Długość 1020mm. Quote Link to post Share on other sites
Rambo93 Posted December 5, 2008 Report Share Posted December 5, 2008 (edited) http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=3741 Kolba od M16 czy dedykowana do HK416? Tak muszka jest super. Tylko cena nie. Poszukam tokarza i mi zrobi za grosze. Mam kolimator. A frontgrip piękny. Taki sobię sprawię. Jaka precka w środku? :uśmiech: Edited December 5, 2008 by Rambo93 Quote Link to post Share on other sites
Promant Posted December 5, 2008 Report Share Posted December 5, 2008 Teraz czekam jeszcze na to: http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=3876 i będę w pełni szczęśliwy ;) BTW taką formę wymyśliłem sobie kiedyś, jak tylko Spec włączył do oferty fronty Dragon Fire, patrząc na walający się tłumik dżwięku i dwójnóg Harrisa. ;) Kilka dni temu, gdy już miałem wszystkie części - pisząc newsa o customach - trafiłem na to: http://www.airsoftgi.com/product_info.php?...roducts_id=3032 http://www.airsoftgi.com/product_info.php?...roducts_id=3904 Widać koncepcja się sprawdza. :) Quote Link to post Share on other sites
Rambo93 Posted December 5, 2008 Report Share Posted December 5, 2008 (edited) I taka kolima: http://fc35.deviantart.com/fs26/f/2008/091...by_Viper818.jpg + przeziernik: http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=3877 Ja szukam chwytu pistoletowego Classic Army Sniper Set tak jak podałeś w drugim linku ;-) Edited December 5, 2008 by Rambo93 Quote Link to post Share on other sites
Promant Posted December 5, 2008 Report Share Posted December 5, 2008 Celownik VFC z bębnem przeziernikowo - szczerbinowym ma zamontowany. Ten chiński mam na zapas, ma same przezierniki. Kolba jest wzięta z HK JG tak samo jak chwyt pistoletowy. Preckę ma 400mm 6.04 stalową Deep Fire. Częściowo schowana w tłumiku dźwieku. Kolimatory mam różne, może jakis zastosuje z monokularem 3x do kompletu - ale to kiedyś. Teraz mam opcjonalnie niezłą lunetkę 2-6x32. Quote Link to post Share on other sites
Rambo93 Posted December 5, 2008 Report Share Posted December 5, 2008 To 590mm się zmieści? Ile by wtedy musiał być tłumik długi? Quote Link to post Share on other sites
Promant Posted December 5, 2008 Report Share Posted December 5, 2008 590 miałem do wyboru, ale nie przy tej długości guna. Poza tym przy 590 trzeba zmieniać cylinder na "0". Tutaj tłumik ma 300mm, dokręcony jest do lufy zewnętrznej z HK JG i nadal tłumi, bo precka 400mm sięga trochę ponad 1/3 w głąb tłumika dźwieku. Gdyby wsadzić 590 -silencer musiałby mieć minimum 5 cm więcej, a i tak ledwo by schował lufę wewnętrzną. Ok, kończymy to OT - watek jest o HK JG, a nie o konwertowaniu. ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts