zombie_snake Posted November 26, 2007 Report Share Posted November 26, 2007 (edited) Tym razem SRC oświadczyło, że wypuści swoją replikę HK416. http://www.wmasg.pl/projektor.php?typ=pbx&obrazek=768 http://airsoft-news.eu/comment.php?comment.news.1690 Narazie wiadomo tylko tyle że kolba zrobiona będzie z plastiku ,chwyt pistoletowy włókna szklanego ,a selektor ognia,magazine catch i bolt catch będą metalowe.W paczce znajdzie sie tez pojemnik na baterie w postaci repliki celownika laserowego VITAL-2.Oraz ciekawostka gearbox będzie posiadał 8mm łożyska. Co o tym sądzicie? Czy te 8mm łożyska to trafiony pomysł? Na zdjęciu body wygląda jak tworzywo, choc trochę lepiej niż w przypadku JG. Wszelkie info na temat produktu SRC mile widziane w tym temacie. Edited November 26, 2007 by zombie_snake Quote Link to post Share on other sites
hegemon Posted November 26, 2007 Report Share Posted November 26, 2007 Czy na pierwszym zdjęciu, na muszce to jest taki ohydny odlew?? p.s: W końcu wersja długa :) I dobrze. Zobaczymy co oni pokażą. TradeMarki śliczne :) Quote Link to post Share on other sites
Wolf.Tns Posted November 27, 2007 Report Share Posted November 27, 2007 No Nareszcie długa wersja..już się obawiałem, że będę musiał kombinować z lufa od VFC...Ale Body wygląda o niebo lepiej niż w przypadku JG, tylko jedna nie ścisłość na jednym są czerwone piktogramy( tzn. na pierwszym zdjęciu ,ana drugim już szare.. Quote Link to post Share on other sites
zombie_snake Posted December 10, 2007 Author Report Share Posted December 10, 2007 Szukając jakiegokolwiek info o tymże produkcie natrafiłem (prawdopodobnie) na jedno z pierwszych zdjęc. http://www.starrainbow.com.tw/english/NewGUN/news-SR416.jpg Zwróccie uwagę na to, że nie ma na body farby. Czyżby jednak miało byc Full Metal? Quote Link to post Share on other sites
ravic Posted January 9, 2008 Report Share Posted January 9, 2008 Jakby temat umarł. Ale wiadomo ze replika jest już na : http://www.airsoft-war4.com/details.php?pid=4341 Cena 325 USD. Niby nie tak dużo biorąc pod uwage co za to dostajemy. Ale rodzi sie pytanie numer jeden....mianowicie czy w tym modelu SRC równierz zastosowało nieszczęsne "uszy" do mocowania górnego body ? Bo jeśli tak to marnie to wygląda :/ . Body Metal oczywiście , jak stoi w opisie. Quote Link to post Share on other sites
hellmans Posted January 9, 2008 Report Share Posted January 9, 2008 Pomijając ohydną puszkę to jest na prawdę znośnie! 325$ to po ściągnięciu do polski powinien być niecały 1000zł. Zapowiada się obiecująco. Quote Link to post Share on other sites
madjong Posted January 10, 2008 Report Share Posted January 10, 2008 Znacznie mniej niż tysiąc, ja za swoje VFC HK416(405$) zapłaciłem narazie ok. 950? zobaczymy jakie opłaty naliczą, ale nie powinno przekroczyć 1100. Quote Link to post Share on other sites
Biper Posted January 24, 2008 Report Share Posted January 24, 2008 madjong, jakoś tanio ci wyszło, za 1100 to ja bym odrazu kupił VFC :uśmiech: Pisałem do taiwanguna w sprawie SRC i odpisali mi: witam, nie zamierzamy go sprowadzać ponieważ w detalu cena sięgała by 1200 zł 1200 wydaje sie trochę sporo, ale może SRC sie postara i będzie i gun będzie wart tych pieniędzy. Quote Link to post Share on other sites
madjong Posted January 25, 2008 Report Share Posted January 25, 2008 Tyle mi wyszło, nie więcej. A 1200 za HK416, full metalowe, z gearbox'em 8mm, to już nie tak dużo? Przynajmniej porównując do VFC - 1750 Quote Link to post Share on other sites
hellmans Posted January 26, 2008 Report Share Posted January 26, 2008 Ale vfc to vfc a nie src. Wszyscy wiemy jak zaczynali :F Quote Link to post Share on other sites
Filip von Izabelin Posted January 27, 2008 Report Share Posted January 27, 2008 Z HK sprowadzisz VFC za ~1200zł. Quote Link to post Share on other sites
Guest frank_martin Posted February 2, 2008 Report Share Posted February 2, 2008 http://www.airsoft-news.eu/e107_plugins/co...php?content.110 Review Quote Link to post Share on other sites
Biper Posted February 2, 2008 Report Share Posted February 2, 2008 Wszystko fajnie ładnie( tu "nice" tam "steel"), krok w dobrym kierunku, tylko szkoda ze brak oznaczeń HK, tylko jakieś upodobnione SR :???: Quote Link to post Share on other sites
Wolf.Tns Posted February 2, 2008 Report Share Posted February 2, 2008 No, ale co zrobisz, skoro tylko UMAREX ma prawa ? : / Ale za to cena mogłaby pójść z tego powodu w dół...w końcu miał być z oznaczeniami. Quote Link to post Share on other sites
Adamdo Posted February 3, 2008 Report Share Posted February 3, 2008 Cytat z airsoftnews: "To avoid confusion: SRC also manufactures replica with full Heckler&Koch trades, but it is available for home market (Taiwan) only". Dlatego nie ma oznaczeń H&K. Quote Link to post Share on other sites
madjong Posted February 27, 2008 Report Share Posted February 27, 2008 (edited) HK416 od SRC pojawiło się w trzech wersjach na WGCSHOP. Cena 322 $. VFC kosztuje 400-450. Różnica jest znaczna. SR416 z lufa 10 cali LINK SR416 z lufą 14,5 cala LINK SR416 z lufą 16 cali LINK Widać na pierwszy rzut oka, że mag jest zwykłym STANAG, a nie elegancko zakrzywionym HK. Po za tym moim zdaniem nie powala wykonaniem. Body się świeci bardziej niż w VFC (porównując je na podstawie zdjęcia) Edited February 27, 2008 by madjong Quote Link to post Share on other sites
Biper Posted February 27, 2008 Report Share Posted February 27, 2008 Po przyjrzeniu się zdjęciom z WGC wydaje mi się że oznaczenia na gunie nie są takie same jak w recenzji z AirSoftNews, czyli wychodzi na to ze WGC ma wersje z oznaczeniami HK. Quote Link to post Share on other sites
Wolf.Tns Posted February 29, 2008 Report Share Posted February 29, 2008 Tak to są oznaczenia HK... ( no na tyle ile sie znam ) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts