invit Posted November 28, 2007 Report Share Posted November 28, 2007 Otóż kupiłem wczoraj ak74 i nie jestem zadowolony... Gość w aukcji napisał że wszystko hula super świetnie a jak przyszło co do czego to nie mogę z niego sobie postrzelać :/ nie wiem czego to jest wina (mój pierwszy aeg) baterie ładowałem całą noc, rano podłączyłem, wypluł z 30 kulek i już nie ma siły strzelać dalej... ładowarka ma uszkodzone wyjście, przy samej tej kostce są naderwane kable... ale niby się ładuje normalnie bo ani ładowarka ani bateria się nie nagrzewa podczas ładowania, a tak powinno chyba się dziać gdyby było jakieś zwarcie :> Kolejny mankament to jak wkręcam tłumik płomienia to jest on jakiś krzywy, w dół jakby zgięty, tak że kulka zahacza o niego i albo się rozlatuje na pół albo odbija się i leci poniżej celu. Nie wiem co z nim zrobić :/ opłaca się inwestować w nową baterie i ładowarke? czy lepiej pozbyć sie go? Typ oczywiście nie odbiera telefonów... Quote Link to post Share on other sites
killa Posted November 28, 2007 Report Share Posted November 28, 2007 jak dla mnie... jesli kulka się rozbija o krzywe urządzenie wylotowe, to BG jest ok tylko bateria zawiodła. A na tą krzywizne to nie wiem co ci poradzić. Quote Link to post Share on other sites
DyingFetus Posted November 28, 2007 Report Share Posted November 28, 2007 Na początek-nigdy nie ładuje się bateri cała noc!!! od 5-8 h przeciętnie!!! i to moze być twoja wina a nie sprzedającego, zainwestuj w baterie i ładowarke lub daj do naprawy do elektryka,czasem taniej wychodzi,a co do tlumika to możesz go odkręcić i strzelać bez ;-) P.S.ładowarka i bateria zawsze się nagrzewa przy ładowaniu, Quote Link to post Share on other sites
szymaniak Posted November 28, 2007 Report Share Posted November 28, 2007 Może krzywo nakręciłeś tłumik płomienia? Gwint w cymie jest strasznie miękki, jeśli przegwintowałeś go to masz problem ;) Ładując baterie stockowa wolnoładowarką (250mAh) całą noc to przykro mi - rozwaliłeś baterię. Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted November 28, 2007 Report Share Posted November 28, 2007 Ładując baterie stockowa wolnoładowarką (250mAh) całą noc to przykro mi - rozwaliłeś baterię. Nie dramatyzowałbym. Jednorazowym wybrykiem tego typu nie zniszczy się baterii. Jakby tak robił przez dłuższy okres czasu - to tak. Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted November 28, 2007 Report Share Posted November 28, 2007 Pisał, że kabelek popsuty i nic sie nie grzało. Bateria i ładowarka zawsze grzeją sie w czasie ładowania. Napraw kabelki i wtedy ładuj. Quote Link to post Share on other sites
SirK Posted November 28, 2007 Report Share Posted November 28, 2007 Witam Tez mam używaną CM031. Po roku bez jakiejkolwiek wymiany części musiałby być chyba cud (albo wyjątkowo troskliwy użytkownik) żeby wszystko chodziło jak trzeba. Jeśli nie jesteś z niej zadowolony - oddaj. Masz do tego prawo, zwłaszcza jak działa wadliwie (czyli w sumie nie działa). Sporo by trzeba w rocznego stocka zainwestować (sporo w porównaniu z nowym chińczykiem) żeby karabin był pełnowartościowy. Co pada i się sypie przeczytasz w odpowiednim temacie. Daj karabin gdzieś na przegląd. Co do baterii - zależy co to była za noc ;). O ile pamiętam stockowa bateria ma 1200mAh i ładuje się ją (wg. krakmana) standardową ładowarką 7 godzin. Fakt, z tego co wiem bateria powinna być lekko ciepła po naładowaniu (po przeładowaniu chyba tym bardziej). Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
gall_anonim Posted November 30, 2007 Report Share Posted November 30, 2007 bateria i ładowarka powinny się nagrzewać przy ładowaniu Quote Link to post Share on other sites
wassabi Posted December 1, 2007 Report Share Posted December 1, 2007 Skoro nie możesz strzelać to pewnie coś z baterią, jeśli silnik pracuje ale nie kręci zębatek to znaczy że masz coś z baterią albo kablami. Owszem baterię się ładuję całą noc, ale jeśli to bateria nowa i nie formatowana, ale jeden raz chyba jej nie powinien zaszkodzić. Zapewne była już wcześniej popsuta, chińskie baterię są kiepskiej jakości. Bateria jak i ładowarka powinny lekko się grzać (powinny być ciepłe po odłączeniu). Tłumik to inna sprawa, może coś jest ułamane, lub coś innego. Popróbuj może ci się uda tą usterkę naprawić. Na moje oddaj replikę komuś kto ci ją porządnie sprawdzi, jeśli wyjdzie że musisz kupić nową baterię i ładowarkę to powinno się opłacać (zawsze możesz sprzedać replikę bez batki i ładowarki). Jeśli wyjdzie że do wymiany jest znacznie więcej części, to raczej się nie opłaca. Quote Link to post Share on other sites
melon Posted December 21, 2007 Report Share Posted December 21, 2007 Przede wszystkim sprawdź czy karabin będzie prawidłowo działał na innej baterii - jeśli tak to z giwerą wszystko w porządku, winowajcą może być bateria lub ładowarka. Quote Link to post Share on other sites
Bowel Posted June 4, 2008 Report Share Posted June 4, 2008 Ja spory czas temu kupilem ta bron nowke ale bateria byla odrazy do odstawy nie to ze byla zla bo na augu mi chodzi pieknie ale na tym ak poprostu nie postrzelalem sioe na niej kupilem nowa 9,6 g&P i hula do ddzis:) ps . cyma ma miekki gwin odkrencajac muszke i tlumik plomienia podspodem masz imbus bedize ci wystawac troche lufa na takiej nie strzelalem to nie wiem ale napewno to ze tlumik ci krzywo lezy to nie jest problem do tego aby przekreslac replike :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts