Bushec Posted July 22, 2008 Report Share Posted July 22, 2008 Nie wiem, nie umiem rozkładać ;/ Ale raczej tak. Albo coś z gumką nie tak jest. Quote Link to post Share on other sites
Drako Posted July 22, 2008 Report Share Posted July 22, 2008 Nie tyle komora co ta mała gumka odpowiedzialna za wybrzuszanie hopupa. Te same objawy się u mnie pojawiły jakiś czas po wymianie gumki na guarderowską. Po rozłożeniu hopupa okazało się, że faktycznie przesuwanie suwaka nie powodowało zmiany pozycji tej małej gumki. Wyciągnięcie jej, umieszczenie spowrotem na miejscu i złożenie wszystkiego do kupy załatwiło problem. Quote Link to post Share on other sites
Bushec Posted July 23, 2008 Report Share Posted July 23, 2008 Okej, To może wytłumaczysz laikowi jak się dostać do hopa? Bo ni cholery nie czaje jak. Quote Link to post Share on other sites
Drako Posted July 23, 2008 Report Share Posted July 23, 2008 http://rus.mil.pl/forum/comments.php?Discu...p;page=1#Item_1 Opisane krok po kroku. Tylko uważaj przy ściąganiu komory bo gumka lubi się podwinąć i uszkodzić przy tej czynności. Quote Link to post Share on other sites
Bushec Posted July 24, 2008 Report Share Posted July 24, 2008 Kurde mam problem. Rozłożyłem ze starym hopa, złożyłem ale dalej nie podkręca... Co z nim jest? Quote Link to post Share on other sites
Mastrojani Posted July 24, 2008 Report Share Posted July 24, 2008 Może zgubiłeś Dystanser? Quote Link to post Share on other sites
Bushec Posted July 25, 2008 Report Share Posted July 25, 2008 Dystanser siedzi na swoim miejscu. Może jak wymienie gumke na systeme albo guardera to bedzie ok. Radzicie bardziej silikon systemy czy guardera? Quote Link to post Share on other sites
Antol Posted July 25, 2008 Report Share Posted July 25, 2008 Dystanser siedzi na swoim miejscu. Może jak wymienie gumke na systeme albo guardera to bedzie ok. Radzicie bardziej silikon systemy czy guardera? Systema Quote Link to post Share on other sites
Mastrojani Posted July 25, 2008 Report Share Posted July 25, 2008 Czy ten zestaw będzie dobry do tego BoYa? http://gunfire.pl/product-yid-1152190921-Z...e-do-GB-v3.html Mówię od razu, nie chce dawać żadnych mocniejszych sprężyn itp. Chce tylko żeby GB działało mi dłużej (wszystko łożyskowane). Może być taki zestawik? Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted July 25, 2008 Report Share Posted July 25, 2008 Może być... Quote Link to post Share on other sites
Mastrojani Posted July 25, 2008 Report Share Posted July 25, 2008 Dziex i o taką odpowieź mi chodziło :). Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted July 25, 2008 Report Share Posted July 25, 2008 W praktyce to samo wkładają krakmani i brendingują BOYI'a logiem P&J... Quote Link to post Share on other sites
Mastrojani Posted July 26, 2008 Report Share Posted July 26, 2008 I takie coś mi starczy :) Nic więcej nie oczekuje po tych częściach. Quote Link to post Share on other sites
hary934 Posted July 26, 2008 Report Share Posted July 26, 2008 Dobrze też walnąć uszczelnioną dyszę, bo zestaw był całkowicie szzelny :D Quote Link to post Share on other sites
Mastrojani Posted July 30, 2008 Report Share Posted July 30, 2008 Ok zestaw zamontowany :). Odbyło się z lekkim problemem... Jakby ktoś chciał zmieniać łożyska niech przyszykuje pilnik żeby otworki na łozyska lekko przypiłować... A tak pozatym to kałaszek chodzi o niebo lepiej :). Quote Link to post Share on other sites
QbasH Posted July 30, 2008 Report Share Posted July 30, 2008 Musiałeś piłować bo w Boyu są łożyska 6mm, a kupiłeś 7mm... Quote Link to post Share on other sites
Cyrek Posted July 31, 2008 Report Share Posted July 31, 2008 (edited) W boyi łożyska są 7mm. Części bardzo rzadko pasują idealnie, nawet do replik "I klasy". Edited July 31, 2008 by Cyrek Quote Link to post Share on other sites
Mastrojani Posted July 31, 2008 Report Share Posted July 31, 2008 (edited) No i wyjąłem te łożyska... Wiecie co się działo? Zębatki się zacinały, testowałem na sucho czyli same zębatki włożone do szkieletu GB. Kręciłem zebątkami za pomocą palca i cyklicznie zębatki zacinały się. Gdy włożyłem nylonowe łożyska problem od razu zniknął. Potem zacząłem dokładać po 1 łożysku metalowym i znów zębatki sie zaczęły zacinać... Czego to jest przyczyną?? Łożyska wchodziły do końca... Poradźcie coś! Dodam że GB działał gdy te łożyska były włożone ale zacinały się gdy chciałem je pokręcić palcem... Ale na nylonowych chodzi teraz lepiej... Edited July 31, 2008 by Mastrojani Quote Link to post Share on other sites
melon Posted July 31, 2008 Report Share Posted July 31, 2008 Czyżby złe wypodkładkowanie? Quote Link to post Share on other sites
Mastrojani Posted August 1, 2008 Report Share Posted August 1, 2008 Sprawdzałem na podkładkowaniu identycznym na nylonowych.... Zero problemu. Quote Link to post Share on other sites
Czajson(wiking126p) Posted September 17, 2008 Report Share Posted September 17, 2008 A ten akum http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=2242 wejdzie do tej repliki ? Ogulnie to dobry akum ? Quote Link to post Share on other sites
sgt.Chaos Posted September 17, 2008 Report Share Posted September 17, 2008 Wejdzie. Quote Link to post Share on other sites
marys1 Posted September 18, 2008 Report Share Posted September 18, 2008 Mastrojani - czyli masz odpowiedź. Zmiana łożysk wymaga zmiany podkładkowania. Quote Link to post Share on other sites
Czajson(wiking126p) Posted September 22, 2008 Report Share Posted September 22, 2008 Witam Chciałym kupić dodatkową batke do tej repliki któą z tych mi polecacie : http://www.specshop.pl/advanced_search_res...?keywords=stick >?< , a może jeszcze jakąś inną ? jak tak to prosze o podanie sklepu. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Filiop Posted September 23, 2008 Report Share Posted September 23, 2008 ostatnio zakupiełm firefoxa 9.6 V i jestem miło zaskoczony, idealny wręcz ROF, tania i naprawdę długo trzyma no i do tego bardzo dobra cena. Oczywiście jest to recenzja po pierwszym użyciu wiec trochę taka, na gorąco, zobaczymy co dalej. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts