Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

znowu glock 17

Recommended Posts

Witam... Pisałem juz o moim problenie w tanich replikach ale bez odzewu. Teraz mam pytanie niejako związane z poprzednim temapem.

O co chodzi z tymi glockami?

Czy ten glok z ponizszego linku to produkt HFC:

http://www.tajgun.pl/?prod=5

A co powiecie o tym ponizej:

http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=525

Niestety pech chciał ze jestem posiadaczem tego pierwszego. Kupiłem na allegro od firmy ktora zaopatruje się w tajgunie. Człowiek twierdzi uparcie ze ten pierwszy z linku (na pudełku bez żadnych oznaczeń HFC jedynie HA-117) to produkt HFC... Ręce już mi opadają. Czy możecie się wypowiedzieć na ten temat? Czy możliwe jest żeby były dwie wersje produktu? Czy po prostu to kolejna podróbka? Aha i czy glock HFC opisywany w zbrojowni rzeczywiście nie ma hop up bo na stronie HFC piszą że go posiada?

Edited by dodo

Sekunda na google :

Link - gdzies w polowie strony.

Pistolet HA-117 B

replika: Glock 17

producent: HFC

kaliber: 6 mm

typ: Sprężynowy

poj. magazynka: 15 szt.

dł. całkowita: 179 mm

energa kinet.: 0,2 / 0,3 J

waga: 630 g

materiał: Tworzywo ABS

kolor: Czarny

Waga się zgadza, tylko ten specshopowy ma 0.5J zamiast 0,2/0,3 i jest o 9zł droższy.

No dobrze... troche się nie zrozumiesliśmy... co kolega powie o oznaczeniach. ten pierwszy nie ma ich wcale. Ten drugi specshopowy ma takie jak z opisu na wmasg w zbrojowni. Ten pierwszy nie ma też języczka na spuście tego bezpiecznika. Chodzi mi o to czy możliwe że jeden i drugi to produkt hfc czy tylko podróbka sygnowana nazwą.

HA-117 pisze tylko na pudełku. Pistolet nie ma żadnych oznaczeń na obudowie. Pisze tylko na rękojeści made in taiwan i completed 1998. Poza tym nie posiada bezpiecznika spustowego (tego języka na spuście). Irytuje mnie już ta sytuacja. Chciałem kupić taki egzemplarz jak opisany jest w zbrojowni ale się widocznie tego nie da zrobić na allegro...

no ten nie wygląda... ale w zbrojowni wyraźnie jest zaznaczona ta funkcja. wogóle to czarna magia... ten ma jakieś oznaczenia na zamku i na rękojesci ale nie ma na zamku oznaczenia 17 jak to opisane w zbrojowni...

Tak wygląda mój glock

image045jg3.th.jpg

a tak wygląda pudełko w które był zapakowany...

image053wz8.th.jpg

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...