dodo Posted December 20, 2007 Report Share Posted December 20, 2007 (edited) Witam... Pisałem juz o moim problenie w tanich replikach ale bez odzewu. Teraz mam pytanie niejako związane z poprzednim temapem. O co chodzi z tymi glockami? Czy ten glok z ponizszego linku to produkt HFC: http://www.tajgun.pl/?prod=5 A co powiecie o tym ponizej: http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=525 Niestety pech chciał ze jestem posiadaczem tego pierwszego. Kupiłem na allegro od firmy ktora zaopatruje się w tajgunie. Człowiek twierdzi uparcie ze ten pierwszy z linku (na pudełku bez żadnych oznaczeń HFC jedynie HA-117) to produkt HFC... Ręce już mi opadają. Czy możecie się wypowiedzieć na ten temat? Czy możliwe jest żeby były dwie wersje produktu? Czy po prostu to kolejna podróbka? Aha i czy glock HFC opisywany w zbrojowni rzeczywiście nie ma hop up bo na stronie HFC piszą że go posiada? Edited December 20, 2007 by dodo Link to post Share on other sites
Medi Posted December 20, 2007 Report Share Posted December 20, 2007 Sekunda na google : Link - gdzies w polowie strony. Pistolet HA-117 B replika: Glock 17 producent: HFC kaliber: 6 mm typ: Sprężynowy poj. magazynka: 15 szt. dł. całkowita: 179 mm energa kinet.: 0,2 / 0,3 J waga: 630 g materiał: Tworzywo ABS kolor: Czarny Waga się zgadza, tylko ten specshopowy ma 0.5J zamiast 0,2/0,3 i jest o 9zł droższy. Link to post Share on other sites
dodo Posted December 20, 2007 Author Report Share Posted December 20, 2007 No dobrze... troche się nie zrozumiesliśmy... co kolega powie o oznaczeniach. ten pierwszy nie ma ich wcale. Ten drugi specshopowy ma takie jak z opisu na wmasg w zbrojowni. Ten pierwszy nie ma też języczka na spuście tego bezpiecznika. Chodzi mi o to czy możliwe że jeden i drugi to produkt hfc czy tylko podróbka sygnowana nazwą. Link to post Share on other sites
Medi Posted December 21, 2007 Report Share Posted December 21, 2007 Jeżeli ten Twój ma oznaczenia HA-117 to wszystko (opis repliki z mojego linku :mrgreen: ) wskazuje na to, że jest to replika HFC :). Możliwe, że HFC wypuściło "biedniejszą" wersję swojej repliki. Link to post Share on other sites
dodo Posted December 21, 2007 Author Report Share Posted December 21, 2007 HA-117 pisze tylko na pudełku. Pistolet nie ma żadnych oznaczeń na obudowie. Pisze tylko na rękojeści made in taiwan i completed 1998. Poza tym nie posiada bezpiecznika spustowego (tego języka na spuście). Irytuje mnie już ta sytuacja. Chciałem kupić taki egzemplarz jak opisany jest w zbrojowni ale się widocznie tego nie da zrobić na allegro... Link to post Share on other sites
Medi Posted December 21, 2007 Report Share Posted December 21, 2007 (http://www.hofeng.com/Aggravate_air_gun2.htm) Ten też w sumie nie wygląda, jak by posiadał bezpiecznik spustowy. Link to post Share on other sites
dodo Posted December 22, 2007 Author Report Share Posted December 22, 2007 no ten nie wygląda... ale w zbrojowni wyraźnie jest zaznaczona ta funkcja. wogóle to czarna magia... ten ma jakieś oznaczenia na zamku i na rękojesci ale nie ma na zamku oznaczenia 17 jak to opisane w zbrojowni... Tak wygląda mój glock a tak wygląda pudełko w które był zapakowany... Link to post Share on other sites
melon Posted December 22, 2007 Report Share Posted December 22, 2007 Ależ glock 17 hfc ma bezpiecznik spustowy, ma też blokadę spustu między spustem a zamkiem. Link to post Share on other sites
dodo Posted December 23, 2007 Author Report Share Posted December 23, 2007 O tym właśnie mówię... mój ma tylko dziurę w miejscu gdzie powinien być bezpiecznik spustowy.... Link to post Share on other sites
Recommended Posts