jebutek Posted March 21, 2010 Report Share Posted March 21, 2010 Chodzi o to, że ten element który trzyma kulki jest za krótki. Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted March 21, 2010 Report Share Posted March 21, 2010 To musisz go odpowiednio podpiłować w pewnym miejscu. Spowoduje to "przedłużenie tego "dzyndzla". Może jutro pstryknę fotę i pokażę gdzie. Quote Link to post Share on other sites
jebutek Posted March 21, 2010 Report Share Posted March 21, 2010 Byłbym bardzo wdzięczny. Quote Link to post Share on other sites
jumpstyler Posted March 27, 2010 Report Share Posted March 27, 2010 Nie wiem czy było gdzie to pytanie, nie pamiętam. Batka 9,6V nic nie zrobi temu 028 ? Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted March 27, 2010 Report Share Posted March 27, 2010 Może jak będziesz okładać nią replikę to coś się stanie. Generalnie powinno być ok. Quote Link to post Share on other sites
jumpstyler Posted March 27, 2010 Report Share Posted March 27, 2010 A Li-Po 11.1V ? Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted March 27, 2010 Report Share Posted March 27, 2010 A akumulator samochodowy? Nie, lipol to już za dużo. Quote Link to post Share on other sites
jumpstyler Posted March 27, 2010 Report Share Posted March 27, 2010 Aku samochodowy do kolby by się nie wszedł. Ale dzięki za szybką odpowiedź. Quote Link to post Share on other sites
P1etras Posted March 28, 2010 Report Share Posted March 28, 2010 Mam nadzieję że nie było takiego pytania (osobiście nie nie wyczytałem). Poradzi może jak zamontować optykę tzn. jaką szynę, jak i gdzie? Co sądzicie o: http://www.asg.com.pl/product_info.php?products_id=3766 Wejdzie na CM.028? Quote Link to post Share on other sites
sgt.Chaos Posted March 28, 2010 Report Share Posted March 28, 2010 Nie wejdzie, bo nie ma na co = 0.28 nie ma szyny bocznej. Przejrzyj tematy o tuningu zewn. Ak47 i 74 i będziesz wszystko wiedział. Quote Link to post Share on other sites
krzysiek1594 Posted March 28, 2010 Report Share Posted March 28, 2010 Małe pytanko, chcę sobie kupić cm.028 A Tactical do CQB. Czy wejdą do niego magi od cm.031? Chciałbym go trochę przerobić na beryla, a przymnajmniej go lekko upodobnić. Jeżeli już była mowa o ty w tym temacie to sory ale zmuszony byłem przeglądać temat w pośpiechu. Quote Link to post Share on other sites
Kontakt Posted March 31, 2010 Report Share Posted March 31, 2010 http://gunfire.pl/product-pol-1152189862-A...0mAh-STICK.html Będzie pasować do 0.28s? Jeśli nie to jaki aku w miare tani i dobry. Quote Link to post Share on other sites
P3t3r Posted March 31, 2010 Report Share Posted March 31, 2010 Będzie pasować. Quote Link to post Share on other sites
sgt.Chaos Posted March 31, 2010 Report Share Posted March 31, 2010 Aku będzie pasować. Małe pytanko, chcę sobie kupić cm.028 A Tactical do CQB. Czy wejdą do niego magi od cm.031? Magi od 0.31, czyli co masz na myśli? Jedyne dedykowane do tej repliki były hicapy. Generalnie z magami do AK jest tak, że pasują wszystkie do wszystkich, z wyjątkami gdzie trzeba przypiłowaź zatrzask, bądź go podkleić. Quote Link to post Share on other sites
Kontakt Posted March 31, 2010 Report Share Posted March 31, 2010 Będzie pasować. A używał ktos? jakieś opinie? może wziaśc coś mocniejszego/słabszego? Quote Link to post Share on other sites
P3t3r Posted March 31, 2010 Report Share Posted March 31, 2010 Używałem. Ta bateria będzie optymalna, chyba, że zależy Ci na bardzo dużym rofie, to możesz wziąć 9,6v, chociaż ja bym brał 8,4v. Quote Link to post Share on other sites
ProFun Posted April 4, 2010 Report Share Posted April 4, 2010 Elo. Ej co wy za brednie piszecie? Mówicie że cm. 28 ma 270~~ do 300 fps. A każda cm. 28 ma conjamniej 360 fps! http://www.taiwangun.com/karabiny_szturmow...cm_028-172.html Czy oni może tu mają bląd? Quote Link to post Share on other sites
P3t3r Posted April 5, 2010 Report Share Posted April 5, 2010 wg moich obserwacji (jak się mylę to proszę poprawić) CM.028 1 seria (miałem): - Lufa aluminium - niestandardowa (bez wycięcia na HU + plastikowa nakładka z wycięciem) - komora hu biała, niestandardowa - ok 280 fps 2 seria wg mnie, tzw przejściowa (kumpel miał, rozbierałem) lufa nadal aluminiowa lub sporadycznie mosiężna - standardowa z wycięciem na HU (kumpel mial mosiężną, ale słyszałem, że ludzie mieli aluminiową przy standardowej komorze hu - pewności nie ma) - komora hu czarna, standardowa - nadal ok 280 fps 3 seria EDIT: lufa mosiężna (widac bez rozłożenia) standardowa (bo ludzie zmieniają na precki), komora hu standardowa - bo ludzie zmieniają na precki i pasują (nie wiem jaki kolor, tylko strzelałem, nie popatrzyłem w gniazdo), - nowszy GB ok 400 fps wg sklepów Nie sugeruj się recenzjami na pierwszych stronach, bo one dotyczą starych serii. Quote Link to post Share on other sites
Kontakt Posted April 5, 2010 Report Share Posted April 5, 2010 Ostatni raz offtopuje :) Tańsze batki znalazłem: http://azteko.pl/bateria-1400-stick-mini-p-199.html http://azteko.pl/bateria-1100-mini-stick-p-313.html bedą ok? Quote Link to post Share on other sites
staniu Posted April 5, 2010 Report Share Posted April 5, 2010 będą ok. Ale ja bym ładował 9,6V btw. Mam do sprzedania CM 0.28 na gwarancji, bez aku + 3 lowcapy + ładownica w wz.93 Quote Link to post Share on other sites
hakazetpe Posted April 5, 2010 Report Share Posted April 5, 2010 Witam. Mam replikę AK-47 tactical cymy i coś się popsuło. Problem polega na tym, że przestała strzelać. Aku naładowany, podłączam i słychać tylko ciche kliknięcie, a jak odłączę całkiem baterie to nic nie słychać więc tak jakby reaguje,nie wiem bo się nie znam. Sprawdzałem styki i są raczej ok. Może przeładowałem akumulator albo co? Miał ktoś z Was podobny problem? :wink: Quote Link to post Share on other sites
zwierzu93 Posted April 5, 2010 Report Share Posted April 5, 2010 Wymień bezpiecznik. Podłącz inną batkę (mocniejszą) Odkręć chwyt pistoletowy, pod silnikiem masz małą śrubkę imbusową, nią regulujesz docisk silnika. masz prawdopodobnie dokręconą tą śrubkę przez co pojawiają się opory i silnik nie jest w stanie ruszyć mechanizmu. Jeśli to nie to to replika na serwis - typowa zacinka. Quote Link to post Share on other sites
staniu Posted April 7, 2010 Report Share Posted April 7, 2010 miałem identycznie to samo padła stockowa batka. Zanim odeślesz do serwisu zrób tak jak pisze Zwierzu Quote Link to post Share on other sites
Fricek Posted April 9, 2010 Report Share Posted April 9, 2010 (edited) Pff dobra... CM.028 A (Wersja Tactical) używam już od około 3 miesięcy. Wygląd: Jest super, R.I.S-y są cudowne, rączka też, dekiel trochę jaśniej świeci, a co do dolnego body to najpierw myślałem że to też metal. Magazynek też bardzo dobry wyglądem. Działanie: Na żółtej kartce którą dostałem od Krakmana jest napisane że moja replika średnio ma 390FPS więc całkiem nieźle. Zasięg wynosi ok 50metrów, więcej nie powiem bo nie chcę oszukiwać, ale myślę że do 60 poleci. Magazynek podaje pojedyńcze bardzo dobrze, bez double-ów. Serie gdzieś do 30 kulek lecą, potem trzeba kręcić. A teraz wady: Upie***a mi się osłonka na śrubkę do przełącznika trybu ognia - kiepski plasticzak, w sumie to nie żałuje jej nawet. Kolba jest strasznie MAŁA. Bateria Large zmieściła mi się tam dopiero po wyłamaniu całego środka, a to i tak z wielkim trudem. Akumulator Stockowy - radze szybko kupić nowy, bo ten ma tendencję do rozładowania się pod koniec strzelanki Ogólnie - pomimo wad jest to dobra replika za niewielkie pieniądze. Pytajcie, odpowiem na wszelkie pytania ;) Oczywiście jak będe wiedział :D Edited April 9, 2010 by Fricek Quote Link to post Share on other sites
Garam Posted April 12, 2010 Report Share Posted April 12, 2010 (edited) Siema, miał ktoś styczność z kolbąi z wersji CM.028C ? Czy kolba od M4 się nie giba ? Czy zaczepy do zawieszenia taktycznego dobrze się trzymają (czy też może lubią się łamać)? Edited April 12, 2010 by Garam Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts