Kontakt Posted May 1, 2010 Report Share Posted May 1, 2010 Mam problem z magazynkiem (stockowy). Wsypuje do niego kulki, nakręcam ale one i tak zlatują na dół (tzn popatrze od góry na otwór to ich nie ma, przechyle do góry nogami to spadają). Co można z tym zrobić oprócz kupna nowego maga? Quote Link to post Share on other sites
P3t3r Posted May 1, 2010 Report Share Posted May 1, 2010 Wsypałeś wystarczającą ilość kulek? Quote Link to post Share on other sites
Kontakt Posted May 1, 2010 Report Share Posted May 1, 2010 Wsypałeś wystarczającą ilość kulek? Wsypywałem tak ok 20, za mało? Quote Link to post Share on other sites
piotrek7714 Posted May 1, 2010 Report Share Posted May 1, 2010 Tak zamało Quote Link to post Share on other sites
Kontakt Posted May 1, 2010 Report Share Posted May 1, 2010 Tak zamało Nasypałem cały, też nie chciał. Dopiero gdy mocno nim potrzesłem to troche zadziałał. Nic, nowy trzeba bedzie kupić. Quote Link to post Share on other sites
piotrek7714 Posted May 1, 2010 Report Share Posted May 1, 2010 może ci się zacina bo jest nie nasmarowany albo trzeba go rozkręcic i coś przszlifowac?? zapytaj sie kogoś kto się zna na konserwacji hi-cap`ów Quote Link to post Share on other sites
krzysieks Posted May 1, 2010 Report Share Posted May 1, 2010 Sprężyna spiralna pewnie się poluzowła w zębatce, konieczne będzie rozebranie hi cap'a. Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted May 2, 2010 Report Share Posted May 2, 2010 Jeżeli za mocno kulki "ubiłeś" to tez nie zakręci. Nasyp pół. Jeśli Nie zadziała, spróbuj rozebrać i zobaczyć co może być nie tak. Raczej budowa Hi-capa nie jest skomplikowana i nawet początkujący sobie poradzi. Quote Link to post Share on other sites
Snipper42 Posted May 4, 2010 Report Share Posted May 4, 2010 (edited) Ja mam takie małe pytanie jaka gumka Hu będzie najlepsza do CM.028 ??? Z góry dzięki za Odpowiedź. Edited May 4, 2010 by Snipper42 Quote Link to post Share on other sites
Skejter Posted May 4, 2010 Report Share Posted May 4, 2010 O tym było wiele mówione ale powiem Ci,gumka sylikonowa Systemy. Quote Link to post Share on other sites
Kako1129 Posted May 31, 2010 Report Share Posted May 31, 2010 Mam pytanie do NOWYCH posiadaczy cymki 0.28 a wiec jak podaje kulki magazynek hi? Juz nie ma problemów z tymi seriami po 6 - 7 kulek? :-P Quote Link to post Share on other sites
Snipernr1 Posted June 1, 2010 Report Share Posted June 1, 2010 Mam pytanie do NOWYCH posiadaczy cymki 0.28 a wiec jak podaje kulki magazynek hi? Juz nie ma problemów z tymi seriami po 6 - 7 kulek? :-P Pewnie strzelasz na kulkach P&J? jeśli tak to normalny objaw. Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted June 1, 2010 Report Share Posted June 1, 2010 Pewnie strzelasz na kulkach P&J? jeśli tak to normalny objaw. Nie jest to "normalny" objaw przy kulkach P&J. Gdyby tak było to cześć ludzi którzy się ze mną strzelają, i ich używają na Cm028 i Cm031, mieli by takie problemy. A nie mają. Quote Link to post Share on other sites
Hunt3R Posted June 2, 2010 Report Share Posted June 2, 2010 w mojej rocznej cymce, z której strzelam tylko z p&j, hicap podaje bardzo dobrze. Quote Link to post Share on other sites
eMBeKa93 Posted June 16, 2010 Report Share Posted June 16, 2010 (edited) Przesadzacie z tymi P&Jami. Do puki jest stockowa lufa nic się nie powinno blokować. Osobiście zamontowałem w swojej cymie uszczelnioną komorę od KA, gumkę Systemy i dystanser H od P&J - wszystko śmiga aż miło. Podejrzane jest to, że gdy strzelałem kulasami G&G zdarzało się, że pierwszy strzał składał się z dwóch kulek. Z P&J tego problemu nie ma :) Zresztą hi-cap równie dobrze "przemłuca" tysiące kulek bez ściny. Edited June 16, 2010 by eMBeKa93 Quote Link to post Share on other sites
slysz Posted June 17, 2010 Report Share Posted June 17, 2010 Ej co to ma być. Odkręciłem śrubkę która trzyma muszkę i ściągam muszkę a tu cała lufa wewnętrzna wychodzi razem z nią. Włożyłem ja z powrotem ale wątpię, że lufa wróciła na swoje miejsce w komorze HU Quote Link to post Share on other sites
slysz Posted June 17, 2010 Report Share Posted June 17, 2010 (edited) Nie mogę edytować wcześniejszego. Ale znalazłem już winę: Rozkręciłem body i rozłączyłem część przednią od tylnej. Między muszką a tłumikiem płomienia zauważyłem jakiś klej ale karabin był na serwisie w zbrojowni i myślałem, że to tylko jakiś silikon. Ja do wyciągania HU, a się okazało, że lufa wewnętrzna jest przyklejona do muszki a muszka jest sklejona z tłumikiem ognia. Musiałem wydrzeć na chama lufę i rozdarłem gumkę HU więc kłania się nowa. I teraz żeby założyć np. prec lufę to muszkę kupić muszkę z gwintem i tłumik płomienia bo za żadne skarby nie mogę wydrzeć tej lufy z muszki. Edited June 17, 2010 by slysz Quote Link to post Share on other sites
Rageman Posted July 16, 2010 Report Share Posted July 16, 2010 Witam. Mam pytanie, a myśle, że to bedzie dobry temat. Mianowicie mam replike CM.028C, ale zamierzam ja przerobić na "oryginał" tzn. metal body, drewno i mag real cap. Zaczynam jednak od podstawy, czyli gumki hop-up. Jednak chce, żeby ta replika mi posłużyła długo, o ile nie do końca mojej przygody z asg (w sumie nie myśle o odsprzedarzy jej). Dużo sie mówi, że odpowiednik TM, mimo, że jego prędkość wylotowa jest o 100stóp na sekunde słabsza, to kulki lecą tak samo daleko. I tu moje pytanie: Co musiałbym wymienić, żeby w pełni wykorzystać te 380FPS jakie mi daje replika. Niemam zamiaru zwiększać mocy, tylko ją wzmocnić, żeby nie odmówiła posłuszeństwa. Chciałbym to zrobić mimo wszystko możliwie małym kosztem, bo wygląd mnie wyjdzie ok 300zł. Mam zamiar to robić stopniowo, bo jakbym miał 600zł na replike, to kupiłbym od razu full metal, drewno itp. Dziękuje za pomoc. Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted July 26, 2010 Report Share Posted July 26, 2010 Kup Gumkę HU Systemy i lufę precyzyjną tejże firmy... Dodatkowo jeśli masz gdzieś jakiegoś lokalnego mechanika Airsoftowego który się na tym zna, poproś o doszczelnienie repliki teflonem, porządne przesmarowanie itd. Możesz jeszcze pomyśleć nad Mofsetem i jakąś batką np firefox 8.4V 1500 MaH. Póki nie zmienisz sprężyny na mocniejszą, karabin będzie banglać i banglać. Quote Link to post Share on other sites
Rageman Posted July 29, 2010 Report Share Posted July 29, 2010 Czyli nie trzeba nic w środku wymieniać? Dzięki poprawiłeś mi humor:) Niedaleko mnie jest serwis SilesiaFactory, więc tam bede wszelkie wymiany robić. Quote Link to post Share on other sites
Rageman Posted July 29, 2010 Report Share Posted July 29, 2010 Jeszcze jedno, bo niemoge edytować już- co to jest ten mofset i co on takiego daje, bo kompletnie niemam pojęcia co to jest. Miło widziane linki:) Quote Link to post Share on other sites
eMBeKa93 Posted August 1, 2010 Report Share Posted August 1, 2010 Banalne pytanie, jednak odpowiedzi na nie znaleźć nie mogę :/ Jaka jest średnica wewnętrzna lufy w cm.028? Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted August 4, 2010 Report Share Posted August 4, 2010 Lufa stockowa- 6.12 mm Mofset to taki... Na chłopski rozum: Komputerek który poprawia reakcję na spust (szybsze strzały), nie palą Ci się styki, a jak kupisz mofset AB to nigdy nie zostanie Ci sprężyna w "napiętej" pozycji. Quote Link to post Share on other sites
gadzinka Posted August 18, 2010 Report Share Posted August 18, 2010 Jaki jest bezpiecznik w cm.028s? Można go gdzieś kupić w internecei? A przy okazji, jakie kabelki się nadadzą do tej repliki? Najlepiej jakby były z jednego sklepu co bezpiecznik. Quote Link to post Share on other sites
Skejter Posted August 18, 2010 Report Share Posted August 18, 2010 (edited) W stokowych to bezpieczniki są 20A.( bynajmniej tak wyczytałem) Edited August 18, 2010 by Scaiter Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts