UberSoldier Posted February 12, 2014 Report Share Posted February 12, 2014 Lesio ma rację, na Twoim miejscu bym dołożył drugie tyle i kupił jakąś używkę boyca który jest stalowy. Quote Link to post Share on other sites
stalker12344 Posted March 15, 2014 Report Share Posted March 15, 2014 witam Niedawno kupiłem , te oto cyme i mam awarie : mianowicie , mam wrażenie że selektor trybu ognia chodzi za luzno , a replika nie chce strzelać i akumulator sie nagrzewa . pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Piledriver Posted March 15, 2014 Report Share Posted March 15, 2014 wystarczy że ściągniesz tą plastikową osłone na selektorze (wystarczy podważyć śrobokrętem) i dokręcisz selektor zwykłym krzyżakiem, ot i cała robota (sam to przerabialem ostatnio w karabinie kumpla i chodzi bezproblemu mimo 4 lat na karku ;-) ) Quote Link to post Share on other sites
stalker12344 Posted April 5, 2014 Report Share Posted April 5, 2014 Witam mam małe pytanie Replika cm strelać - strzela ale mprzy tym strasznie nagrzewa się bateria ( ta co szła z karabinem - 8,4V 1100 mA NI-mH) czy to powinno się tak nagrzewać ,czy coś jest z nią nie tak , a jeśli to jaką dokupić ? pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Cyku Posted April 7, 2014 Report Share Posted April 7, 2014 Przy tak słabych kablach jakie w stocku posiada CM028 ich nagrzewanie, łącznie z baterią jest zjawiskiem normalnym. Możliwe też, że zębatki są zbyt ściśle spodkładkowane i stawiają duży opór. Wymiana kabli na niskooporowe i lepsze spodkładkowanie zębatek na pewno poprawi wydajność całego układu. Kupowanie lipola lub jakiejkolwiek lepszej baterii bez zmiany okablowania mija się z celem. Quote Link to post Share on other sites
lska123 Posted April 26, 2014 Report Share Posted April 26, 2014 (edited) Witam, mój kolega ma tą cyme(klasyczny ak), ale ja wolę TAKCITAL i mam parę pytań 1.Czy te szyny są dobrze wykonane(nie rozpadną mi się jak ktoś trafi kulką? albo przy dłuższym użytkowaniu?) 2.Jak sprawdza się kolimator w ak? 3. lepiej do ak kupić zamknięty czy otwarty? Przepraszam za ten odstęp ale pisze z telefonu Edited April 26, 2014 by lska123 Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted April 26, 2014 Report Share Posted April 26, 2014 1. Nie rozpadną. 2. Zależy - na szynach fabrycznie danych do CM 028A może być niewygodnie bo kolimator będzie daleko od oka. Z kolei o inny montaż do tej repliki ciężko. 3. Kwestia gustu (a moim zdaniem najlepiej jakiś typowo ruski sprzęt - ruski Kałach - ruska optyka). Quote Link to post Share on other sites
lska123 Posted May 3, 2014 Report Share Posted May 3, 2014 Mam problem z selektorem, na początku był luźny potem dokręciłem i potem zaczął szwankować(Selektor żył własnym życiem) czy to normalne? Quote Link to post Share on other sites
puszek21 Posted May 9, 2014 Report Share Posted May 9, 2014 Witam mam problem odnośnie repliki ak47 cm028. (Jeśli moja wypowiedź jst w złym miejscu to serdecznie przepraszam) Otóż gdy naładuje kulki do Hi-Cap i zaczne strzelać to kulka zostaje wystrzelona co drugi strzał, jeden pusty (oczywiście jest dźwięk działania gearboxa) nic nie leci, za drugim mamy wystrzał. Replika jest nowa mam ją jakieś 5, ale nie chce oddawać do serwisu, bo przeczuwam że to nic poważnego. Z góry dziękuje za pomoc :icon_razz2: Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted May 9, 2014 Report Share Posted May 9, 2014 Jakie kulasy? Quote Link to post Share on other sites
lska123 Posted May 10, 2014 Report Share Posted May 10, 2014 (edited) Problem już jakiś czas temu rozwiązałem, selektor był zle dokręcony Edited May 10, 2014 by lska123 Quote Link to post Share on other sites
puszek21 Posted May 11, 2014 Report Share Posted May 11, 2014 (edited) Jakie kulasy? MarekMac Rockets 0,25 g Edited May 11, 2014 by puszek21 Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted May 11, 2014 Report Share Posted May 11, 2014 Kup G&G. U mnie Rocketsy i P&J cięły się na potęgę (zarówno w midach jak i w hi-capie). Quote Link to post Share on other sites
puszek21 Posted May 12, 2014 Report Share Posted May 12, 2014 (edited) Czyli G&G i powinno być dobrze?? Spróbujemy, chciałem oddać do serwisu, ale poczekam dzięki... Napisze czy zadziałało, acha kumpel mi mówił żeto gumka. Edited May 12, 2014 by Marrtinez Quote Link to post Share on other sites
Marrtinez Posted May 12, 2014 Report Share Posted May 12, 2014 Najpierw spróbuj z innymi kulkami i innym magazynkiem, jeżeli masz taką możliwość. Jak to nie pomoże, to istnieje szansa, że to faktycznie wina gumki. Kiedyś miałem identyczne objawy - okazało się, że kołnierz gumki się lekko podwinął. Quote Link to post Share on other sites
puszek21 Posted May 13, 2014 Report Share Posted May 13, 2014 ok dzięki za pomoc kupie G&G jak nie pomoże oddam do serwisu. Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted May 13, 2014 Report Share Posted May 13, 2014 Ej no! Bez przesady. Założyć gumkę to banalnie prosta sprawa. Poszukaj na necie poradników jak zmienić gumkę HU w CM 028, a potem spróbuj do niej dotrzeć i sprawdź czy jest dobrze założona - jeśli jest źle to popraw. Zalegalizowany serwis zedrze z Ciebie pewnie około 20-40zł za taką usługę, a warta jest jakieś dwa, góra cztery piwa. Swoją droga, każdy facet powinien umieć założyć gumkę. Quote Link to post Share on other sites
puszek21 Posted May 13, 2014 Report Share Posted May 13, 2014 Bardzo śmieszne :) ale niechce tracić gwarancji jak by coś się naprawde stało to mi odmówią naprawy, a replika nowa Quote Link to post Share on other sites
Marrtinez Posted May 13, 2014 Report Share Posted May 13, 2014 Gwarancja obejmuje głównie gearbox. Poprawienie gumki, o ile wykonane z głową, nie powinno zostawić żadnych śladów ingerencji. Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted May 14, 2014 Report Share Posted May 14, 2014 (edited) Ale nie stracisz gwarancji póki nie rozbierzesz GB. Edytuj: nie zauważyłem, że temat ma jeszcze jedną stronę ergo nie zauważyłem też postu Martineza. Edited May 14, 2014 by MarekMac Quote Link to post Share on other sites
puszek21 Posted May 17, 2014 Report Share Posted May 17, 2014 A jeszcze jedno pytanko jaką batke polecacie napięcie 8,4v. Quote Link to post Share on other sites
Marrtinez Posted May 17, 2014 Report Share Posted May 17, 2014 Moim zdaniem, nie warto już pchać się w Ni-Mh'y czy inne Ni-Cd'y. Zainteresuj się Li-Po. Dużo wyższa wydajność i mniejsze rozmiary w stosunku do wyżej wymienionych a ceny zbliżone. Więcej informacji znajdziesz w odpowiednich działach. Quote Link to post Share on other sites
bobek432 Posted May 24, 2014 Report Share Posted May 24, 2014 A jeśli dam baterie o napięciu 9,6V to nic się nie zepsuje? Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted May 24, 2014 Report Share Posted May 24, 2014 (edited) Nastąpi wzrost rofu, więc części będą się zużywać szybciej, ale tak nagle niczego nie powinna zepsuć. Ps Posłuchaj Marrtineza, dobrze prawi... Kup LiPo 7,4V i ładowarkę. Sam niedawno się przekonałem, że NiMh to już przeżytek. Edited May 24, 2014 by Powała Quote Link to post Share on other sites
Marrtinez Posted May 24, 2014 Report Share Posted May 24, 2014 (edited) Przypominam, że to nie temat o akumulatorach. Wracamy do CM.028 :smile: Edited May 24, 2014 by Marrtinez Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts