Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Precka 590mm w M16A@ G&P

Recommended Posts

Moim zdaniem niekoniecznie.

Bore-up daje większy "słup" powietrza w tym samym czasie; a przy dłuższej lufie potrzebny jest poprostu dłuższy "słup"( stąd w psg-1 i sr25 dłuższy cylinder ). Oczywiście taką lufę można zamontować w zwykłym aegu, stracimy tu trochę na fpsach, ale zyskamy za to znacznie na celności.

Z tego co się orientuję to max lufa dla cylindra typ 0 bore-up to właśnie 590 mm - z tymi fpsami to prawda miałem u siebie preckę 650mm na bore-upie i miałem tyle samo fpsów co na wcześniejszej precce 509mm czyli straciłem parenaście fpsów na m120 sprężynie. To na poparcie moich słów klik

Edited by kermit

Mierzylem moja lufe w M16A2 G&P 509mm sufmiarka i wychodzi 6,01mm,myslalem ze sie pomylilem w pomiarze to dalem do pomiaru ja mojemu tacie i tez mu wyszlo tyle.Ale jak strzelam to to nie sa prec strzaly po max 28m kulki skrecaja w kazda strone.Po dluzszej seri to jest mgla kulek.Uzywam 0,25 Blaster,guma hopa stockowa,fps-ow mam ok 360.Czy wie ktos moze czemu tak jest??????I chce dac wlasnie Bor-up spring M120 i precke 590mm.

Niedokładna suwmiarka (chodzi o to, że te metalowe końce suwmiarki, które wkładasz do lufy w celu pomiaru, też mają swoją grubość i wyniki zawsze są mniejsze (lufa jest okrągła)).

Co do lufy - Nie ma znaczenia czy to boreup czy nie boreup, ważne tylko czy typ0. Według ASGSHOPu typ0 obsługuje do 590mm, a przedłużony do 705mm.

• 5 months later...

Mierzylem moja lufe w M16A2 G&P 509mm sufmiarka i wychodzi 6,01mm,myslalem ze sie pomylilem w pomiarze to dalem do pomiaru ja mojemu tacie i tez mu wyszlo tyle.

Jak mierzyłeś "suFmiarką" to się wcale nie dziwię. Pewnie masz suwmiarkę wyskalowaną do 1/10 mm.

Edited by RzezniQ