danielosik Posted December 25, 2007 Report Share Posted December 25, 2007 (edited) czy silnik systema typ długi, High Speed zębatki helical Super Torque Up Classic Army i bateria intellect 10,8 1400 pojemności pociągnie m130 i na ile strzałów gdzieś wystarczy mi batka Edited December 25, 2007 by danielosik Quote Link to post Share on other sites
hellmans Posted December 25, 2007 Report Share Posted December 25, 2007 Zależnie od kabli. Imo zerwiesz tłok, chociaż.. Napewno pociągnie długo na dobrym rofie. Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted December 25, 2007 Report Share Posted December 25, 2007 (edited) Ale zamiast Helicali weź proste STU, są wytrzymalsze. I używaj znaków interpunkcyjnych i wielkich liter!!! Edited December 25, 2007 by poldeck Quote Link to post Share on other sites
danielosik Posted December 25, 2007 Author Report Share Posted December 25, 2007 A co z tą baterią na długo mi starczy na ok ile wystrzałów Quote Link to post Share on other sites
Antol Posted December 25, 2007 Report Share Posted December 25, 2007 600 kulek? Quote Link to post Share on other sites
hellmans Posted December 26, 2007 Report Share Posted December 26, 2007 Antol, zdecydowanie dużo więcej, to intelelct w dodatku 10.8 :) Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted December 26, 2007 Report Share Posted December 26, 2007 (edited) JAkieś 5-6 Hi-Capów , zależnie jeszcze od kabli, jakości podkładkowania i paru innych czynnikow. Edited December 26, 2007 by poldeck Quote Link to post Share on other sites
stiff Posted December 26, 2007 Report Share Posted December 26, 2007 Kurka, widzę samych fachowców. Powiedz mi Hellmans co ma napięcie do ilości wystrzelonych kulek bo IMO decyduje pojemność baterii. @Poldeck - a jakich HI-capów - do MP5 (takich na 200 kulek) czy moźe Thermoldów do eMki na 450 a moźe do AK na 600 kulek - bo to między 1000 a 3000 kulek. Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted December 26, 2007 Report Share Posted December 26, 2007 (edited) Hehe... Prawie Ci sie kolego udało mnie zbić z tropu. :-) Silnik typ długi więc AK i 600 kulkowe magi odpadają. Ma m130 więc raczej nie pchał takiego czegoś do mp5`ki. Czyli przyjąłem założenie, że jest to emka :-) . A emkowe Hi-capy standardowo maja około 300 kulkasów pojemności, czasem więcej. Więc można przyjąć, że od 1500 do 2000 bez zbędnych problemów "wyłoi". Edited December 26, 2007 by poldeck Quote Link to post Share on other sites
hellmans Posted December 27, 2007 Report Share Posted December 27, 2007 Stif, weź baterie 9,6 i 8.4 o tej samej pojemności, zobaczymy, czy wystrzelisz tyle samo kulek :F Quote Link to post Share on other sites
stiff Posted December 27, 2007 Report Share Posted December 27, 2007 jasne źe na 8.4 będzie mniej ale nie będzie tego znacząco mniej. dlaczego? Poniewaź dalej decyduje pojemność a nie napięcie - wyźsze napięcie spowoduje jedynie źe gdy dla pakietu 8.4 ładunek spadnie poniźej wymaganego do naciągnięcia spręźyny to w 9.6 v. masz jeszcze trochę "zapasu". Wystrzelisz więc więcej ale nie będzie to ilość znacząca - inaczej po co byłoby sie bawic w wysokopojemnościowe baterie - duźe, cięźkie a jeśli na solidnych ogniwach to często i drogie - przecieź wg tego co mówisz wystarczyłoby wyźsze napięcie na małej batce. Quote Link to post Share on other sites
danielosik Posted December 28, 2007 Author Report Share Posted December 28, 2007 jak narazie to mam zwykły silnik ca sprężyne m120 baterie intellecta 10.8 1400 i dupa wystrzele 2 hi-capy (ok 600 kulek ) i mi pada może to wina mrozu niewiem Quote Link to post Share on other sites
lukasz Posted December 28, 2007 Report Share Posted December 28, 2007 Niestety intele w zimie tak mają :) Zobacz sobie ze w warunkach domowych rof masz o niebo lepszy :mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
misiek009 Posted December 28, 2007 Report Share Posted December 28, 2007 Sposobem na zimno może być izolacja termiczna akumulatora. Jeśli masz stałą kolbę to obwiń akumulator w jakiś wydajny, ale nie za mocno ściśnięty izolator (wełna, izolacja do rur etc.) na wierzch folią srebrną samochodową i napewno wydłuży się czas działania baterii :D. A już najlepszym wyjściem byłoby wypełnienie kolby pianką poliuretanową, wykroić otwór na baterię (taki aby nie było luzu, najlepiej minimalnie mniejszy niż potrzeba - aku rozepcha) no i oczywiście sam aku owinąć folią samochodową. U mnie na pakiecie NiMH 3300mAh, który z powodu mocnej sprężyny na mrozie trzymał około 3 hicapy docieplenie zwiększyło czas pracy na 5 hicapów :D U ciebie pewnie przyrost byłby lepszy (ja mam large, ty - mini, u ciebie byłaby grubsza warstwa izolatora). Aha pamiętaj, że jak wypełniasz kolbę poliuretanem, musisz ją zdemontować, zatkać czymś wąski wylot i wprowadzając rozpylacz do większego wylotu wypełniaj kolbę od dołu do góry. Jak już poczekasz aż zaschnie, możesz się brać za żłobienie otworów (idealna będzie rurka z ostrymi brzegami np. taka jak ta miedziana z castoramy o ściankach grubości 0,1mm, wycinasz walcowate tuneliki, aż uzyskasz odpowiednie "frezy" :D) Quote Link to post Share on other sites
danielosik Posted December 30, 2007 Author Report Share Posted December 30, 2007 ale ja nie a kolby stałej Quote Link to post Share on other sites
raeone Posted December 30, 2007 Report Share Posted December 30, 2007 danielosik@ Jest rada... dodatkowa bateria bo nic nie poradzisz na spadki mocy. Ewentualnie sposób z ogrzewaczem chemicznym ale kosztowna impreza. Kupujesz ogrzewacze chem. łamiesz owijasz nim baterie i wsadzasz w folię aluminiową. Powinno zagrzać batke na x godzin.Proszę cię o jedno nie zakładaj dwóch bliźniaczych postów w dwóch rożnych działach..... Quote Link to post Share on other sites
danielosik Posted December 30, 2007 Author Report Share Posted December 30, 2007 chodzi m oto że jakoś nie uzyskałem odpowiedzi w tym drugim poście czy to bateria http://www.asgshop.pl/produkt.php?id=1457 da rade wystrzeleniu a m120 1000-ca kulek w zime oczywiście Quote Link to post Share on other sites
Shadow Posted December 31, 2007 Report Share Posted December 31, 2007 Spokojnie, ale rof będziesz miał taki, że twojemu tłokowi życzę długiego żywota. ;) Quote Link to post Share on other sites
danielosik Posted December 31, 2007 Author Report Share Posted December 31, 2007 tłok kosztuje około 60 zł to nie dużo Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted December 31, 2007 Report Share Posted December 31, 2007 Szczerze to te 10,8V możesz używać bez strachu ale jak juz założysz zębatki klasy STU. Wcześniej będziesz miał kosmiczny ROF. Do zwykłych zębatek to góra 9,6V. Quote Link to post Share on other sites
danielosik Posted December 31, 2007 Author Report Share Posted December 31, 2007 ale wątpie że na 9,6 pociągnie m120 a jak tak to będe miał kosmicznie mały rof a co myślicie o Wzmocniony aluminiowy tłok [iCS] z machineguna albo tym http://www.asgshop.pl/produkt.php?id=1024 Quote Link to post Share on other sites
misiek009 Posted January 1, 2008 Report Share Posted January 1, 2008 Co?? Ja na SP150 mam 10,8v i gdyby nie kosmiczne przełożenie zębatek miałbym przyzwoity ROF. Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted January 1, 2008 Report Share Posted January 1, 2008 To skończ z intellectami i kup Sanyo. Co dobra batka to dobra batka. Quote Link to post Share on other sites
danielosik Posted January 2, 2008 Author Report Share Posted January 2, 2008 kupiłem baterie g&p o pojemości 3300 jak przyjdzie to po najlblirzszej strzelance napisze na ile wytrzymała na zwykłysz zębatkach i m120 Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted January 2, 2008 Report Share Posted January 2, 2008 Po tej strzelance nie będziesz wiedział ile wytrzyma bo... wytrzyma :-) . G&P są bardzo dobre i prawie wcale nie przejmują się zimnem. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts