Combattre Posted December 28, 2007 Report Share Posted December 28, 2007 Witam na ostatniej strzelance poluzował mi się selektor ognia tzn lata w kółko: końcówka lekko odstaje ale jak to przykładam do body to czuje sprężynę. jak to naprawić aby ten "języczek" "jeździł" po body? on po prostu nie zatrzymuje się na tych podstawkach tylko przechodzi nad nimi. wielkie dzięki za pomoc. Quote Link to post Share on other sites
Guest Miles_ACE Posted December 28, 2007 Report Share Posted December 28, 2007 Dokręć śrubę po drugiej stronie selektora. Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted December 28, 2007 Report Share Posted December 28, 2007 Aby ją dokręcić musisz wyjąć GB i oprócz tego wypchnąć zaślepkę z "wprost przeciwpołożnej" ścianki body. Quote Link to post Share on other sites
goren Posted December 28, 2007 Report Share Posted December 28, 2007 Lepiej zrób to szybko bo ja zwlekałem i zgubiłem swój przełącznik selektora :] Quote Link to post Share on other sites
DyingFetus Posted December 29, 2007 Report Share Posted December 29, 2007 Aby ją dokręcić musisz wyjąć GB i oprócz tego wypchnąć zaślepkę z "wprost przeciwpołożnej" ścianki body. :wink: :wink: :wink: wystarczy ustawić selektor odpowiednio i dokręcić śróbę mocującą przełącznik. Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted December 29, 2007 Report Share Posted December 29, 2007 (edited) A ajk kolego dokręcisz tę śrubę nie wyciągając GB? Nie znam kozaka co by potrafił tego dokonać :-P . Poza tym wypychając tę zaślepke umożliwiasz sobie dostęp do śruby pod kątem prostym. Ergo możesz dokręcić mocniej. Poza tym "śrUbę" pisze się przez "U" a nie "ó". Edited December 29, 2007 by poldeck Quote Link to post Share on other sites
Combattre Posted December 29, 2007 Author Report Share Posted December 29, 2007 Kurcze prawdę mówiąc to nigdy tego nie robiłem ma ktoś może jakieś fotki? Mój karabin to m4 boyi. dzięki Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted December 29, 2007 Report Share Posted December 29, 2007 Znajdź sobie temat z opisem wymontowania GB. Potem będziesz juz widział o co chodzi. Quote Link to post Share on other sites
raeone Posted December 30, 2007 Report Share Posted December 30, 2007 Kolega dyingfetus wykazał sie ciekawa mieszanka buractwa i braku pojęcia o temacie w jakim sie wypowiada. Poldeck ma racje nie da sie inaczej tego zrobić bez wybicia przeciwległej zaślepki. Po prostu nie wsadzi inaczej śrubokrętu. Masz M4 od boyii kolego?? Widziałem w profilu jakiś bliżej nieznany mezalians cymki i części od m4.Cokolwiek to jest nie pozwala ci IMHO formułować postów w tej materii. Posty nabijać sobie możesz w zielonce bo tutaj jest sprawa prosta: konkretne pytanie konkretna odpowiedz. Combattre: tak jak zauważył Poldeck wcześniej, rozkręć body, wyjmij gearbox wybij z przeciwległej ścianki selektora zaślepkę i dokręć płytkę poprzez otwór po zaślepce. Pamiętaj o odpowiednim ustawieniu selektora na pozycji.Po wszystkim możesz zalać śrubkę selektora odrobiną lakieru do paznokci zapobiegnie to w przyszłości jego samoczynnemu luzowaniu się zaślepki nie klej nie powinna wypadać. To wszystko. Quote Link to post Share on other sites
Combattre Posted January 1, 2008 Author Report Share Posted January 1, 2008 Załączam zdięcie przedstawiające mój selektor i mam pytanie czy zaznaczony pin mam wybić czy coś jeszcze? oprócz śrub ? http://img229.imageshack.us/my.php?image=dsc03084ge8.jpg Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted January 1, 2008 Report Share Posted January 1, 2008 (edited) Widzę, że masz Boyi ;-) . Wybic ten pin, wykręcić srubkę z dużego pinu (tą imbusową kawałek w tył karabinu) i jego też wybić. Zdjąć plastikowa część kolby (odciągasz jej przycisk w dół i całość w tył). Na końcu prowadnicy kolby (tej rury) od dołu wykręcić śrubkę i odjąć dekielek , którego śrubke właśnie wykręciłeś. Wykręcić śrubę trzymajacą prowadnicę kolby z jej wnętrza. edit: Odkręć dekiel chwytu i wyjmij silnik, odkręć sam chwyt (śrubki są w jego głębi). Ustaw na "safe", przesuń GB w przód i do góry go wyjmij. Wypchnij okrągłą zaslepke z body (po prawej, pozycja analogiczna do pozycji selektora). Przez nowo "wyprodukowany" otwór dokręć mocno śrubkę selektora. Potem całość dekonstrukcji wykonaj wstecz. Edited January 1, 2008 by poldeck Quote Link to post Share on other sites
Combattre Posted January 2, 2008 Author Report Share Posted January 2, 2008 Wszystko zrobione: dokręcone i złożone wielkie dzięki za pomoc: (można kasować) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts