MAJOR762 Posted January 5, 2008 Report Share Posted January 5, 2008 (edited) Właśnie zauważyłem u krakmana: http://www.taiwangun.com/?str=product&prId=893 Ładne to jak dla mnie, u krakmana brak jeszcze jakiegokolwiek opisu. Boczny montaż w zestawie, ale moc jak na obecna chińskie standardy trochę mała, bo tylko 320-340 fps. Edited January 5, 2008 by MAJOR762 Quote Link to post Share on other sites
Barthaz Posted January 5, 2008 Report Share Posted January 5, 2008 Czy ładne to nie wiem ale fajnie, że krakmani się starają bo chyba w żadnym innym polskim sklepie tego jeszcze nie ma.. Cena też nie za wysoka, a moc mniej więcej standardowa jak na cymowe kałachy. Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted January 5, 2008 Report Share Posted January 5, 2008 Zwykła cyma 74 ze skróconym przodem ala AK-105... Nie ma się czym podniecać... :) Quote Link to post Share on other sites
VonHusarz Posted January 5, 2008 Report Share Posted January 5, 2008 Na gunnerze jest jeszcze AK 74 z kolbą składana ale taka jak stała i monaztem bocznym. Quote Link to post Share on other sites
Johann Posted January 6, 2008 Report Share Posted January 6, 2008 Magazynek: Plastik hi-cap 420 k na miłość boską 420 000 kulek w hi capie :D Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted January 6, 2008 Author Report Share Posted January 6, 2008 I weź se go tu teraz nakręć.............. :lol: ;) Quote Link to post Share on other sites
VonHusarz Posted January 7, 2008 Report Share Posted January 7, 2008 na szczęście są nakręcarki :) Quote Link to post Share on other sites
Fikus Posted January 13, 2008 Report Share Posted January 13, 2008 Witam Ma ktoś tą cymkę już ? Jeżeli tak, to prosiłbym o komentarz, tudzież jakąś recenzję :) [czy to jest coś nowego, czy poprostu skrócona cm.31a ?] Pozdrawiam :) Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted January 13, 2008 Author Report Share Posted January 13, 2008 Skrócona cm.031a. Quote Link to post Share on other sites
Fikus Posted January 13, 2008 Report Share Posted January 13, 2008 Ee....to nie tak źle. Nawet dobrze, bo lepiej wygląda teraz. Dzięki ;) Quote Link to post Share on other sites
KaczyASG Posted January 14, 2008 Report Share Posted January 14, 2008 Ja mam tą replikę i jest naprawdę zajebista, waży 3,4 kg, niesie kulki na około 60m potem kulka opada, jest celna, bateria trzyma tak 2 dni strzelania po 3-4 godziny, wykonanie jest piękne, lufa cała z metalu, muszka itp. POLECAM Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted January 18, 2008 Author Report Share Posted January 18, 2008 niesie kulki na około 60m potem kulka opada Mierzone czy na oko. Bo strzelam że na oko, jakoś nie chce mi się wierzyć żeby kulki zaczynały opadać dopiero na 60 metrze. Quote Link to post Share on other sites
KaczyASG Posted January 28, 2008 Report Share Posted January 28, 2008 około 50-60 metrów Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted February 7, 2008 Author Report Share Posted February 7, 2008 Pytam: na oko czy z miarą w ręku?? Quote Link to post Share on other sites
dr_wisla Posted February 7, 2008 Report Share Posted February 7, 2008 (edited) Po co pytasz jeśli to oczywiste że na oko? Stawiam na 45m skuteczny/maksymalny. EDIT: Ciekawe jest to, że gunfire podaje całkiem inną prędkość wylotową: http://gunfire.pl/product-yid-1152190163-AK74-CM031B.html . Edited February 7, 2008 by dr_wisla Quote Link to post Share on other sites
Zexu Posted February 8, 2008 Report Share Posted February 8, 2008 Nikt mi nie wmówi, że stock`owa wersja ma 50m skutecznego zasiegu. Sam jestem posiadaczem zwykłej wersji CM031 od grudnia i skuteczny zasięg to ok ~35m maksymalny ok ~50m. Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted February 8, 2008 Author Report Share Posted February 8, 2008 Panowie, pytanie do użytkowników CM.031B. Mógłby ktoś zmierzyć długość lufy wewnętrznej?? Byłbym dźwięczny bardzo ;) Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted February 10, 2008 Author Report Share Posted February 10, 2008 Jako że nikt nie odpowiada, zapytałem Krakmana i dostałem odpowiedź że lufa wewnętrzna ma 450mm. Trochę mi się to dziwne wydaje bo jednak jest znacznie krótszy ten kałaszek, być może to błąd i powinno być 350mm. Ale nie chce im zawracać głowy. Po dokręcenia PBS'a i tak powinna wejść lufa 590mm :mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
Rankill Posted February 14, 2008 Report Share Posted February 14, 2008 A więc.... Od niedawna jestem posiadaczem tej ( śmiem wątpić ) repliki. Pierwsze wrażenie? Suuuper! To fakt. Jeżeli chcesz mieć ładny widok na ścianie zamiast obrazu możesz swobodnie powiesić CM.031B. Ok... Przesadziłem... Replika super leży w dłoniach... Nic tylko rzucić nią w przeciwnika:) Omijając lepszą część opisu repliki, chciałbym przytoczyć kilka scenek: Akt 1 - Przyjechało! Pudełko, jak pudełko. Nie ma co opisywać... Trzeba rozpakować. W środku pięknie prezentująca się repliczka. Szybkie sprawdzenie baterii ( o dziwo naładowana ), ładowanie bb, manualno-siłowe naciąganie Hi-Kupa, delikatne *pstryk* i... Gdzie się podział mój kot? ( Ok. Kiepski żart). Otwieram okno, zmieniam selektor na semi i...!!! No właśnie. Dobrze że nie szarpnąłem selektorem bo by po prostu odpadł. Akt 2 - Nauka Jako ze to moja pierwsza replika, postanowiłem troche z nią po eksperymentować. Selektor dało sie "prawie" łatwo naprawić. Tak więc zawołałem brata i krzyknąłem uciekaj! Po kilku minutach "zabawy z bratem" spust przestał reagować na mój nacisk. Cóż... Bateria padła? Nie... Sprawdziłem styki. Wszystko ok. Tak więc replika musiała trafić na stół operacyjny... Gwarancja poszła się... schować do pudełka. Tak wiec Pan CM.031B musiał zgodzić sie na operację GB... Akt 3 - Made in China Co tu dużo opowiadać. Szybki telefon do dr. kolegi + pomoc siostry podającej narzędzia operacyjne ( śrubokręt, smar, przytrzymanie "tego metalowego czegoś"). Operacja trwała ponad 3 godziny. Dr. Ja i Dr. Kolega, po raz pierwszy otwieraliśmy żywą replikę. Jak na początek nieźle. Udało się naprawić. Postrzelaliśmy wesoło w brata, który - nie wiedząc czemu, nie chciał sie z nami bawić. Aż do momentu "zgrzyyyt".... Akt 4 - Osiągi Replika od początku strzelała na semi tylko co drugą kulkę. za każdym razem.... W wersji burst można było nawet trafić w ścianę! Selektor co chwila sie rozwalał a operacji na sercu CM-ki dokonywaliśmy kilka razy. Co prawda, dokonaliśmy kilku poprawek i replika zwiększyła swoje osiągi, jak też była "troszeczke" mniej awaryjna. Po którejś z kolei awarii daliśmy sobie spokój. Akt 5 - Kolega. Pozostawiliśmy replikę "samą sobie" - może siłami natury sama się naprawi? A tak naprawdę nie miałem czasu znowu jej naprawiać. Tymczasem kolega, nie wiadomo dlaczego, postanowił nie kupować podobnej repliki. Skusił się natomiast na MP5 JG w sklepie ( o ile można zareklamować ) Customs.pl. Cóż... Miał rację. Sprzęt który kupił ( identyczna cena!), był o NIEBO lepszy!!!! Co prawda czarodzieje z customs.pl . Troszeczkę poprawili jakość repliki. Wystrzelaliśmy prawie całą amunicję, którą zakupiłem\dostałem w "moim" sklepie ( pozwolicie że nie będę wymieniał nazwy). Nawet przy jednej kuleczce nie było momentu w którym straciliśmy wiarę! Replika cuuudownie strzelała. Akt 6 - podsumowanie Tak więc po kilku dniach postanowiłem zadzwonić do magików, którzy co prawda mają malutki asortyment, ale jeżeli tak wygląda ich serwis, to jestem pełen podziwu! Powiedzieli, że spróbują naprawić ale dopiero w przyszłym tygodniu. Mają jakieś problemy z dowozem części. W przyszłym tygodniu wysyłam kurierem przesyłkę aby zrobili "Pimp My Gun". Zobaczymy jakie będą efekty... Quote Link to post Share on other sites
kupolud231 Posted February 15, 2008 Report Share Posted February 15, 2008 Co tu dużo opowiadac -sam sobie popsułeś replike Quote Link to post Share on other sites
fiedotow Posted February 15, 2008 Report Share Posted February 15, 2008 To nie wina repliki, ani sklepu... Jak myślisz czyja? Teraz zapłacisz za naprawę :wink: To Twoja pierwsza replika, więc z opisu, jak sądzę, gdybyś miał podobny problem z "markową" zrobiłbyś to samo. Quote Link to post Share on other sites
Sman Posted February 15, 2008 Report Share Posted February 15, 2008 zamiast robić z siebie idiote odesłał byś tą replikę . PS . bardzo mądra zabawa - strzelanie w brata... :roll: dać dzieciom replike na kulki Quote Link to post Share on other sites
Jey85 Posted February 15, 2008 Report Share Posted February 15, 2008 1 takiemale pytanie, tez mam zamair sobie zamowic znacy napewno mialem zamiar ak cymy, pytanie, jak ja traktowac na poczatku? (czego nei robic etc.) poza strzelaniem do ludzi i zwierzat? Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted February 15, 2008 Author Report Share Posted February 15, 2008 Czytać forum. Wystarczy w 1000%. Quote Link to post Share on other sites
Sman Posted February 16, 2008 Report Share Posted February 16, 2008 MyśleĆ , to na pewno Ci pomoże Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts