Placek Posted January 10, 2008 Report Share Posted January 10, 2008 Ktoś się z tym w gołe spotkał? Macał ktoś? Strzelał? Jak tak to proszę o opinie. http://gunfire.pl/product-yid-1152189702-M...AL-BI3581M.html Quote Link to post Share on other sites
Quick Posted January 11, 2008 Report Share Posted January 11, 2008 TAk, niedawno kupiłem dokładnie tą replikę. Uważam to za dobry zakup, metalowe body bardzo dobre, waga świetna, ciężki blaszak. strzela bardzo fajnie. Magazynek spoko, oczywiście metel, podaje wszystkie kulki nie ma pustych strzałów. Jedyne co w zasadzie to bateria, słabiutka. Dla mnie bardzo dobra replika w przystępnej cenie. Nie wiem jak bebechy bo nie otwierałem, nie było potrzeby narazie. Osiągi spoko, na te 330-350 myśle. Dość celny. W zestawie świetne zawieszenie. Narazie nie dopatrzyłem się większych minusów repliki. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Placek Posted January 11, 2008 Author Report Share Posted January 11, 2008 dzięki za informacje. a powiesz mi jak jest z HU? Jak strzelasz to widać te 350 fps czy zasięg mały jak na taką prędkość? Quote Link to post Share on other sites
mastah Posted January 11, 2008 Report Share Posted January 11, 2008 Osiągi lepsze od cm031. Tak samo fpsy. Jak Hu ? Do wymiany gumka. Może nie mam CASVa, ale s-system. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Quick Posted January 11, 2008 Report Share Posted January 11, 2008 Myśle że zasięg jest spoko, no ale chyba gumka będzie raczej do wymiany, ale strzelałem w sumie tylko w zimie nie wiem jak strzela w wyższych temperaturach. Quote Link to post Share on other sites
gromu Posted January 12, 2008 Report Share Posted January 12, 2008 A ja dam Ci dobrą radę, jak możesz to NIE KUPUJ bo kicha. Nikt nie wspomniał że ten model ma fabryczną wadę, a mianowicie tandetną górną część korpusu, która łamie się jak kawałek sklejki? Więc ja wspominam. Te całe super metal body to zmielone puszki. No chyba że naprawdę stary nie wyskrobiesz jeszcze dodatkowych 500zł na CA czy G&P? Bo ja żałuję że nie odłożyłem więcej kasy i się w to wpakowałem. Hop Up lubi się sam rozregulowywać, konieczna jest też wymiana na sylikon, zamarza jędza na mrozie i HU musi być rozkręcony. Zasięg obleci jak na replikę za taką kasę. Jednak ja nie polecam, wygląda fajnie, ciekawa wersja ale to tyle z plusów :lol: Pozdro. Quote Link to post Share on other sites
mastah Posted January 14, 2008 Report Share Posted January 14, 2008 A możesz zrobić zdjęcie i pokazać która część dokładnie pękła ? Te całe super metal body to zmielone puszki. To całe mb to ZnAl. Hop Up lubi się sam rozregulowywać, konieczna jest też wymiana na sylikon, zamarza jędza na mrozie i HU musi być rozkręcony. Wymiana gumki i naprawa komory to 5 min roboty i 30 zł .... Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
gromu Posted January 15, 2008 Report Share Posted January 15, 2008 A możesz zrobić zdjęcie i pokazać która część dokładnie pękła ? To całe mb to ZnAl. Wymiana gumki i naprawa komory to 5 min roboty i 30 zł .... Pozdrawiam Mogę zrobić foto, wieczorem może zamieszczę. Jeśli chodzi o HU wiem o tym, ale postrzelaj troche z otwartą klapką wyrzutnika łusek i popatrz jak fajnie drży pokrętło regulacji HU i się obraca = rozregulowuje :roll: Quote Link to post Share on other sites
Ghosty Posted January 25, 2008 Report Share Posted January 25, 2008 (edited) Miałem wersję z ABSowym body. Wykonanie takie sobie, wszystko latało. Cały moduł CASV był poluzowany, trzeba było go skręcać. Osiągi przyzwoite, przy tych 350fps kulki latały daleko i nawet celnie :-P Ogólnie mówiąc replika nawet nawet, gdy by wykonanie było trochę lepszy to było by wszystko git. Edited January 25, 2008 by Ghosty Quote Link to post Share on other sites
szalony jack pirat Posted January 26, 2008 Report Share Posted January 26, 2008 Kolejne partie, któe przychodzą od braci z Chin są coraz lepsze (ja je oglądam w Customs.pl). Wczoraj miałem to w rękach i nic właściwie nie latało. CASV oczywiście ciężki, zrobiony jakby przkuli silnik od ciężarówki. No i ochydnie dośc malowany. Ale mniej ochydnie niż pierwsze partie jakie widziałem. Chińczycy się uczą. Quote Link to post Share on other sites
yohans Posted March 16, 2008 Report Share Posted March 16, 2008 Sorki za odgrzewanie tematu;) Czy ktoś ma jeszcze jakieś opinie o tej replice?;> Bo mam możliwość dość taniego kupna i słyszałem bardzo dobre opinie, dopóki nie przeczytałem tego tematu. Quote Link to post Share on other sites
Dudisko Posted March 18, 2008 Report Share Posted March 18, 2008 Kolega z teamu to ma. Mnie osobiście się to nie podoba, no ale... Śmiało mogę potwierdzić, że body jest naprawdę wielce kiczowe... Kolega raz upadł i body pękło :???: (dla porównania mój CM.031 upadł 3 razy na ziemie i ma 1 ryskę...). Kolego yohans, kup sobie lepiej jakiegoś kałasza od CYMY :-P . Quote Link to post Share on other sites
yohans Posted March 18, 2008 Report Share Posted March 18, 2008 (edited) Ech... Już kupiłem;) Za 400 zł karabin na gwarancji+ bateria intellecta nowa + jakiś kolimator + pas i inne pierdoly:) Chyba dobra oferta tym bardziej, ze jest to najnowsza seria wypuszczona przez BOYI (czyli podobno lepiej wykonana). Nic to:) Przetestuję i napiszę co i jak. Czekam tylko, aż mi się przyśle;) A poza tym nie znoszę kałaszów! ;P m4 i inne emki i w ogóle amerykański szpej rządzi:D Edited March 18, 2008 by yohans Quote Link to post Share on other sites
gromu Posted April 15, 2008 Report Share Posted April 15, 2008 Trochę spóźnione, ale zapodaję... ...tak to wygląda bez żadnych opasek zaciskowych itp.: http://images34.fotosik.pl/218/28633f8783a6b313med.jpg A tak pięknie wygląda górne body w miejscu gdzie powinna łączyć się z dolnym: http://images26.fotosik.pl/196/0d4e06fe5eb3e4b0med.jpg http://images24.fotosik.pl/196/8579d558620ab3c5med.jpg Ponadto odpada mi selektor ognia, właściwie na dzień dzisiejszy to już odpadł: http://images33.fotosik.pl/218/34eb4fb858c7e398med.jpg A tak ogólnie wygląda ten kawał ścierwa (wraz ze zwieśniaczoną kolbą, bo kolor sprayu trochę mi nie pyknął...) Tanio oddam :lol: Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
slepy Posted April 15, 2008 Report Share Posted April 15, 2008 Gromu, coś Ty robił z tym karabinem? Jest lekko... zmasakrowany? :) Quote Link to post Share on other sites
gromu Posted April 16, 2008 Report Share Posted April 16, 2008 Nie oszczędzałem. Tak to jest, jeśli nie bierze się pod uwagę faktu, że ile by karabin nie kosztował, to zawsze pozostanie tylko cholerną zabawką... Quote Link to post Share on other sites
sokol93 Posted November 17, 2008 Report Share Posted November 17, 2008 Da radę zamontować w frontgripie batke czy trzeba w puszcze lasera ? Ogólnie lepiej opłaca się M4 CASV Boyi czy M4 CQB Boyi ? Quote Link to post Share on other sites
yohans Posted November 17, 2008 Report Share Posted November 17, 2008 ja upchnąłem 8.4 jakimś cudem. Ale raczej nie ma opcji, trzeba w puszce. Quote Link to post Share on other sites
sokol93 Posted November 20, 2008 Report Share Posted November 20, 2008 A w zestawie jest 8,4? Czyli ogólnie mówiąc da radę upchnąć w ForeGripie? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts