VoldO Posted January 11, 2008 Report Share Posted January 11, 2008 Jeden z nowych produktów jakie pojawiły sie w sklepie gunfire.pl. Ktos cos wie o tym??? Napisali: Repliki pochodzą z III-generacji modeli JG. Posiadają wzmocnione części w gearboxie. - wzmocniony szkielet - sprężyna M120 - chromowany cylinder - nowy typ głowicy tłoka - poszerzone zęby zębatek środkowej i tłokowej - osiem zapadek na zębatce silnikowej - łożysko kulkowe za zębatce silnikowej - silnik o zwiększonym momencie obrotowym - gumka HU jest montowana na "ciepło" i dzięki temu uzyskano maksymalną szczelność tego miejsca W tym modelu producent zastosował już jednoczęściową lufę zewnetrzną Mozna im wiezyc??? czekam na relacje Quote Link to post Share on other sites
hellmans Posted January 11, 2008 Report Share Posted January 11, 2008 Jeśli to prawda to replika nie będzie ustępowała markowym. Quote Link to post Share on other sites
VonHusarz Posted January 11, 2008 Report Share Posted January 11, 2008 Mozna wierzyc,to jest prawda,siedzi w nich to samo co w HK 416.Owy Hakaczk torego tez posiadam sprawuje sie swietnie,szybkostrzelnosc na stockowej bateryjce tez godna podziwu przy takiej sile,jedna osoba go rozbierala, a potem wsadzila m 130 i wystrzelala tysiace kulek,zero sladow stracia czegokolwiek. Quote Link to post Share on other sites
VoldO Posted January 11, 2008 Author Report Share Posted January 11, 2008 Czy do tych emek JG ktore mają z przodu miejsce na batke w tym owalnym czymś (nie wiem jak to sie fachowo nazywa ale wiadomo o co chodzi) da sie włozyc baterie 9,6??? Quote Link to post Share on other sites
dr_wisla Posted January 11, 2008 Report Share Posted January 11, 2008 Chodzi Ci o front grip/chwyt przedni? Da się, musi to być odpowiednia batka - znajdziesz na specu i asgshopie. Powinna być opisana jako bateria specjalnie do M4/M16, ze względu na jej kształt, jeśli zależy Ci na dużej pojemności. Zwykły Intellect 9.6V 1400mAh wchodzi bez problemu. Quote Link to post Share on other sites
ATISHOO Posted January 11, 2008 Report Share Posted January 11, 2008 Z wyjątkiem M733 gdzie frontgrip jest mniejszy. Quote Link to post Share on other sites
Norbert_mezo Posted January 11, 2008 Report Share Posted January 11, 2008 Jeśli chodzi o baterię w kolbie, to czy wejdzie tam np 1400 mah 9,4V? I takie pytanko nowicjusza w temacie AEG-ów. Co daje większe napięcie baterii? Quote Link to post Share on other sites
VoldO Posted January 11, 2008 Author Report Share Posted January 11, 2008 Co daje większe napięcie baterii? wiekszą szybkosztrzelnosc Quote Link to post Share on other sites
hegemon Posted January 12, 2008 Report Share Posted January 12, 2008 Większe napięcie pociągnie również twardszą sprężynę. Quote Link to post Share on other sites
Norbert_mezo Posted January 12, 2008 Report Share Posted January 12, 2008 Ktoś jóż ma tą replikę i może coś o niej napisać? Quote Link to post Share on other sites
Hawk14 Posted January 12, 2008 Report Share Posted January 12, 2008 1. Ona jest dopiero od 1 dnia w sklepach więc nie łudź się... 2. Kup sobie słownik ort. albo ściągnij Mozille Firefox :F Quote Link to post Share on other sites
TROOPER JA Posted January 17, 2008 Report Share Posted January 17, 2008 Mam pare pytań co do tego m4a1: 1. Na ile strzałów wystarcza stockowy akumlator. 2. Czy chwyt przedni jest taki sam jak w m4a1 II generacji? 3. Jak jest wykonane body? Quote Link to post Share on other sites
ATISHOO Posted January 17, 2008 Report Share Posted January 17, 2008 Ad. 2: A dlaczego miałby być inny niż w poprzednich? Quote Link to post Share on other sites
guzi12 Posted January 20, 2008 Report Share Posted January 20, 2008 Czy może już ktoś to kupił lub miał doczynienia z tą repliką? Quote Link to post Share on other sites
TROOPER JA Posted January 20, 2008 Report Share Posted January 20, 2008 Ad. 2: A dlaczego miałby być inny niż w poprzednich? Ponieważ w poprzedniej serii foregrip nie był zbyt stabilny. Quote Link to post Share on other sites
ATISHOO Posted January 20, 2008 Report Share Posted January 20, 2008 Ponieważ w poprzedniej serii foregrip nie był zbyt stabilny. Aha, ja myślałem, że chodzi o wymiary czy sposób mocowania. Nieważne. Quote Link to post Share on other sites
MATI_hopek Posted January 20, 2008 Report Share Posted January 20, 2008 body jest takie same tylko części w gearboxie są lepsze:) pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Nevan Posted January 24, 2008 Report Share Posted January 24, 2008 Czy elementy innych firm jak CA, G&G, G&P etc pasują do tej repliki? Quote Link to post Share on other sites
VoldO Posted January 25, 2008 Author Report Share Posted January 25, 2008 Czy elementy innych firm jak CA, G&G, G&P etc pasują do tej repliki? tak Quote Link to post Share on other sites
Nevan Posted January 26, 2008 Report Share Posted January 26, 2008 "Chopie" ja już je wszystkie przeczytałem ale niewiele jest tematów o JG III generacji. O BOYI sie nie pytam bo rzeczywiście wiele jest na ich temat. Nowe repliki JG wyszły niedawno i stąd moje zainteresowanie, jak mam wydać 500zł na karabin to wole wiedzieć co kupuje. Quote Link to post Share on other sites
Maciek1 Posted January 26, 2008 Report Share Posted January 26, 2008 Jedno Ci mogę powiedzieć na pewno. Za 500zł kupujesz chińczyka a co się z tym wiąże, nigdy nie wiesz ile wytrzyma twoja replika. Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted January 26, 2008 Report Share Posted January 26, 2008 Polecam o hk 416 - 12 stron topicu i myślę, że jest dosyć reprezentatywny. Quote Link to post Share on other sites
Taki tam Zielony Posted February 4, 2008 Report Share Posted February 4, 2008 (edited) Jednak HK416 to nie eMka... Mnie też bardzo zaciekawiła ta III gen. JG. Mam wrażenie, że będzie dobrze. Tak sie zastanawiam, czy gdyby przy zakupie której z tych eMek zamontować dostępną na Gunfire sprężynkę Elementa M115 (w JG jest m120) o niejednolitym skoku w ramach odciążenia zębatek, co skutkowałoby przedłużeniem żywotności repliki. Akurat Elementa, a nie np. Guardera, bo tylko Element ma odpowiednie sprężyny na Gunfire. Jest jeszcze MadOnion, ale jego są tylko mocniejsze. Zamówienie sprężyny z innego sklepu nie wchodzi w gre, ponieważ skutkowało by to utratą gwarancji. Edited February 4, 2008 by Taki tam Zielony Quote Link to post Share on other sites
WOLFGRAU Posted February 6, 2008 Report Share Posted February 6, 2008 (edited) Witam, ktoś pytał ile na stockowej baterii wystrzelać można kulek. Ja mam od niedawna HK 416 z tymi samymi bebechami co emka i na stockowej wystrzelałem 3 hi-capy i bateria szła dalej. (temp. ok 2 stopni C) Mam też 8,4 V 2000 mAh Firefoxa ale ze względu na specyfikę ostatniej raszówki i zadań które przyszło wykonać raptem 2 magi wystrzelałem. (tak wiem, mało przydatne info ;) ) Chciałem tylko powiedzieć, że jak przetestuję FF to podam wyniki. Edited February 6, 2008 by WOLFGRAU Quote Link to post Share on other sites
assassinRPG Posted February 6, 2008 Report Share Posted February 6, 2008 (edited) Ja mam od niedawna HK 416 z tymi samymi bebechami co emka Lekko na stockowej baterii(ładowanej stockowej ładowarce)przy temp 4.C wystrzeliwuje 7 HI-CAPów(batka nie była sformatowana) Edited February 6, 2008 by assassinRPG Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts