Filiop Posted January 11, 2008 Report Share Posted January 11, 2008 Tak jak w temacie, wsadziłem do emki lufę prec. 455 i teraz wystaje mi ok 4cm z lufy zewnętrznej. Posiadam tą konwersje: http://asgshop.pl/produkt.php?id=852 jak wiecie w tej lufie nie ma gwintu aby zamontować tłumik, jednak tłumik płomienia od spr dokładnie ten: http://www.taiwangun.com/?str=product&prId=403 chyba by się dało nałożyć tak aby się nie chwiał? jeśli nie to jak można zamaskować te wystające 4cm? Quote Link to post Share on other sites
Paul Posted January 11, 2008 Report Share Posted January 11, 2008 A masz cylinder odpowiedni do lufy? to raz... Dwa: Jak chcesz założyć tłumik płomienia na lufę bez gwintu? Możesz próbować skrócić lufę...ale to musi być umiejętnie bo inaczej lufa będzie zniszczona... Nie możesz po prostu lufy na krótszą wymienić? Quote Link to post Share on other sites
Filiop Posted January 11, 2008 Author Report Share Posted January 11, 2008 Tak mam odpowiedni cylinder do lufy, tłumik można ponoć nałożyć na lufę i dokręcić imbusem, dlatego moje pytanie czy taka metoda jest wystarczająco stabilna... Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted January 11, 2008 Report Share Posted January 11, 2008 Jakby tego małego imbusa zmienić na grubszą śrubę to by dało radę. ps.: DORÓB atrapę tłumika! Quote Link to post Share on other sites
Paul Posted January 12, 2008 Report Share Posted January 12, 2008 Jeszcze możesz delikatnie nawiercić lufę żeby śruba siedziała stabilnie... Ale teraz pytanie: Czy lufa zewnętrzna jest odpowiednio wąska wy na nią nałożyć tłumik? Chyba trzeba będzie go nawiercić.... Albo idź do tokarza niech Ci gwinty spasuje i po problemie :uśmiech: Miłego dłubania. Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted January 12, 2008 Report Share Posted January 12, 2008 Jest też inne wyjście - skrócenie lufy ;) 4cm to jest tyle co nic. Quote Link to post Share on other sites
Filiop Posted January 12, 2008 Author Report Share Posted January 12, 2008 Dzięki za odpowiedzi, myślałem nad wszystkimi propozycjami i zastanawiam się właśnie nad skróceniem lufy tylko boję się że jak ją ciachnę zwykłym brzeszczotem to mogę ją zepsuć a aktualnie niestety nie mam "pod ręką" innej piły... Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted January 12, 2008 Report Share Posted January 12, 2008 Weź ładną rurkę PCV i zrób atrapę tłumika dźwięku. Albo rurkę aluminiową. I po problemie. Quote Link to post Share on other sites
Paul Posted January 12, 2008 Report Share Posted January 12, 2008 Dzięki za odpowiedzi, myślałem nad wszystkimi propozycjami i zastanawiam się właśnie nad skróceniem lufy tylko boję się że jak ją ciachnę zwykłym brzeszczotem to mogę ją zepsuć a aktualnie niestety nie mam "pod ręką" innej piły... Cięcie to małe piwo. Potem musisz zadbać o dobre wykończenie lufy. Parę pilników i szlifierka załatwi sprawę. Nie zegnij lufy i zrób wszystko równo a będzie żyć ;) Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted January 12, 2008 Report Share Posted January 12, 2008 poldeck -bez obrazy ale niee...takie patenty nie nadają się na repliki takiej klasy:) Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted January 12, 2008 Report Share Posted January 12, 2008 Oj Sop-Pel... Ja nie mówiłem o założeniu kawałka rury ot tak i ganianiu z tym. Chodziło mi o samodzielne wykonanie ładnego tłumiczka. Wiesz dobrze, że to jest taki banał do zrobienia, że nic prostszego sie już nie da. Quote Link to post Share on other sites
mastah Posted January 12, 2008 Report Share Posted January 12, 2008 Ciąć można, tylko czy to nie zniszczy lufy, która jest np. chromowana od wew. ? Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts