RiddicQba Posted January 16, 2008 Report Share Posted January 16, 2008 No więc od początku. Kupiłem sobie M15 BE. Nie go używałem, bo nie było kiedy. Kiedy chciałem sobie je sprawdzić no moc i takie tam na dworze, to dziwnie się szybko rozładowywał. Zmieniłem baterie. Wszystko OK. Znowu był nie używany. Gdy teraz jest mi potrzebny zepsuł się. A mianowicie: gdy na ciskam spust, słyszę dziwny zgrzyt w gearboxie. Wyjąłem grip z gearboxem, żeby zobaczyć co się dzieje. Gdy chcę strzelać czuję ruch w rączce a sprężyna dziwnie drga. Boje się tego używać, bo nie mam kasy na drugi. Czy mogę to jakoś naprawić? Quote Link to post Share on other sites
Wojtass Posted January 16, 2008 Report Share Posted January 16, 2008 Możesz naprawić... w serwisie. To jedyne wyjście, bo jak się nie znasz to nawet nie grzeb. Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted January 18, 2008 Report Share Posted January 18, 2008 Jeżeli masz gwarancję na tą replikę, to wyślij na serwis, który jej udziela. Jeżeli nie masz gwarancji to 1) Skontaktuj się z jakimś sklepem, z zapytaniem czy i za ile by to zrobili 2) Popytaj kolegów ze środowiska, którzy umieją grzebać w GB.. Quote Link to post Share on other sites
tasior102 Posted January 23, 2008 Report Share Posted January 23, 2008 mam to samo! probowałes na innej baterii? to te stockowe batki sa takie jakies dziwne, ja teraz wymieniłem na 9.6 firefoxa i smiga niezmiemsko plus guarder sylikon;D i teraz nie moge narzekac narazie, ja mialem tak ze niby silniczek chciał sie obracac ale niby nie chciał, jakby mu siły brakowało, i raz strzelał a raz nie, ale raczej nie strzelał.. mowie ci to bateria... zobacz na innych batkach to sie przekonasz;) Quote Link to post Share on other sites
Dandi Posted January 25, 2008 Report Share Posted January 25, 2008 to moze byc od silnika, moze zle siedzi. Quote Link to post Share on other sites
HaszczUuu Posted January 31, 2008 Report Share Posted January 31, 2008 Wydaje mi sie ze to regulacja silnika . Ale najlepiej udać sie do serwisu :D Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted January 31, 2008 Report Share Posted January 31, 2008 Jeśli sprężyna złowrogo drga to znaczy, ze odrobinkę ją ciągnie a potem puszcza. Tak się dzieje albo przy pewnym bardzo konkretnym (złym) ustawieniu silnika albo przy braku x zębów na którejkolwiek z zębatek. Quote Link to post Share on other sites
RiddicQba Posted February 14, 2008 Author Report Share Posted February 14, 2008 (edited) Poldeck miał rację. Zębatka tłokowa nie ma połowy zębów, ale zamiennik SRC jest już w drodze. Edited February 14, 2008 by RiddicQba Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts